Uitbater koffiebar/koffiebrander

Van groen boontje tot gebrande vakspecialist! Ben je gepassioneerd door koffie en wil je je specialiseren tot uitbater van een hippe koffiebar en ook je eigen koffie leren branden? Volgde je al enkele barista-opleidingen en wil je meer? Schrijf je dan snel in voor deze opleiding want de plaatsen zijn beperkt!

Hasselt

17/09/2018

Inschrijvingsprijs
Sector
Duurtijd
  • 1 jaar
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Leer in 1 cursusjaar de knepen van het koffievak en beschik over de nodige beroepskennis en toegepaste bedrijfskunde om van je koffiezaak een waar succes te maken. Het doel van de opleiding is het zelfstandig kunnen runnen van een eigen espressobar of het kunnen runnen van een koffiebranderij.

Doelgroep

Idereen met ambities in de horeca sector, of personen die reeds werkzaam zijn in de horeca en zich willen verdiepen in koffie.

Module Basis koffie (28u)

  • Koffiegeschiedenis
  • Koffiesoorten en variëteiten Verwerkingsprocessen
  • Zetmethodes
  • Types espresso
  • Espresso-extractie
  • Invloed van ingrediënten op smaak
  • Correct espresso maken en serveren
  • Cupping via de triangelproef

Module Koffiebranden (36u)

  • Basisuitrusting koffiebranderij
  • Productie en distributie van koffie
  • Gebruik en onderhoud van de koffiebrander
  • Marktonderzoek en haalbaarheid eigen branderij

Module Uitbater van een koffiebar (36u)

  • Marktonderzoek
  • Haalbaarheidsonderzoek eigen koffiebar
  • Latte art
  • Koftails
  • Slowcoffee
  • Nieuwe trends

Eindproef

Van de 25 lessen gaan er 10 lessen door op verplaatsing bij een professionele koffiebranderij te Overpelt

Eén van de lessen is een bedrijfsbezoek, mogelijk gaat dit overdag door.

Hasselt

17/09/2018

Start Einde Tijdspanne
ma 17/09/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 24/09/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 01/10/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 08/10/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 15/10/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 22/10/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 05/11/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 12/11/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 19/11/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 26/11/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 03/12/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 10/12/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 17/12/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 07/01/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 14/01/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 21/01/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 28/01/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 04/02/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 11/02/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 18/02/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 25/02/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 11/03/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 18/03/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 25/03/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 01/04/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 29/04/2019 18:45 22:15 4 uur
Eric Taelemans
Nienke Gysen

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€409.09
Incl.€495.00

Andere kosten

Grondstoffen

Excl.€111.57
Incl.€135.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 364.462
  • KO** 312.396

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Messen wetten en onderhouden

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Grootkeukenmanager

€450.00 €371.90
  • Hasselt

Frituuruitbater

€295.00 €243.80
  • Hasselt

Restauranthouder-Kok

€495.00 €409.09
  • Hasselt

Voltijdse dagopleiding Restauranthouder-kok

€895.00 €739.67