Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

UX Designer

UX staat voor ‘user experience’. Het wordt vaak in één adem uitgesproken met UI, user interface, maar gaat veel verder. Een UX-designer bekijkt niet enkel het visuele plaatje, maar bestudeert en optimaliseert de gehele gebruikservaring van een website, app, game, software, … . UX onderzoek en design zijn een essentieel gereedschap van programmeur, developer, (service) designer, graficus en vormgever. Deze opleiding verloopt grotendeels online, dus makkelijk van je thuisbureau te volgen.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Hoe makkelijker een gebruiker zijn/haar weg vindt in je dienst of product, hoe beter de ervaring, des te beter de omzet. In dit onmisbare traject leer je in één jaar hoe je gebruikservaringen kan analyseren via user experience tests. Met de vastgestelde knelpunten en gebruikerswensen stel je een verbeteringsplan op. Je ontwerpt actief prototypes en neemt telkens gebruikerstests af. Je formuleert aanbevelingen waarmee developers en designers concreet aan de slag kunnen.

Je Docent is Jos Claes ( https://www.linkedin.com/in/josclaes/ ), een ervaren UX-specialist en oprichter van 2imagine. Met zijn consultancybedrijf Pharo Lighthouse Consulting heeft hij al menig klant doorheen het UX-proces geloodst.

Na deze avondopleiding hebben de begrippen A/B-tests, persona’s en card sorting geen geheimen meer voor jou. Met je nieuwe ervaring kan je aan de slag bij mediabureaus, ICT-bedrijven, webshop ontwikkelaars,… kortom: overal waar gebruikservaring producten en diensten doet excelleren.

Delen van de opleiding verlopen via online les (virtual classroom). De eerste les is op de T2-campus, waar verdere afspraken met de docent over de online lessen wordt gemaakt.
BYOD (Bring Your Own Device): om optimaal thuis en op de campus te kunnen werken, breng je je eigen laptop mee. Een degelijke, moderne laptop volstaat, Mac of Windows. Heb je geen laptop en wil je werken op een Syntra iMac? Of wil je meer info? Neem dan contact op.
SOFTWARE: om met Adobe XD te kunnen werken is een abonnement op de laatste versie van Adobe Creative Cloud mogelijk. Hou rekening met deze extra kost en de bestelprocedure, je moet een Adobe-account aanmaken. Als cursist van deze SyntraPXL-opleiding kom je in aanmerking voor een fikse korting. Vraag er naar bij je inschrijving.

Iedereen die de wereld een beetje duidelijker en efficiënter wil laten draaien. Ideaal voor grafisch vormgevers, productdesigners, software developers, app developers, marktonderzoekers, …
Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid (vlot kunnen werken met Windows, Word en Excel) is vereist. Je spreekt een vlot mondje Engels, voldoende om alle terminologie te begrijpen. 
Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen.

IN AVONDOPLEIDING duurt de opleiding User Experience Designer 1 jaar.
In het eerste deel van het jaar volg je twee dagen/week de les, voor het overgrote deel online met enkele contactmomenten op de T2-campus. In het tweede deel, waar je onderzoek en prototyping doet, heb je nog één keer per week een (online) lesmoment.

- Inleiding User Experience Design (6 sessies)
- Gebruikersonderzoek en analyse (6 sessies)
- Conceptontwerp en prototyping (13 sessies)
- Interfacedesign en testing (15 sessies)
- Eindproef - verdedigen van je eindwerk voor een professionele jury (1 sessie)

Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een getuigschrift User Experience Designer.

Deze opleiding is erkend voor de KMO-portefeuille, dit onder het thema beroepsspecifieke competenties - STEM.

 

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar tot 125 euro bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.