UX Designer

UX staat voor ‘user experience’. Het wordt vaak in één adem uitgesproken met UI, user interface, maar gaat veel verder. Een UX-designer bekijkt niet enkel het visuele plaatje, maar bestudeert en optimaliseert de gehele gebruikservaring van een website, app, game, software, … . UX onderzoek en design zijn een essentieel gereedschap van programmeur, developer, (service) designer, graficus en vormgever.

Genk T2-campus

19/09/2022

m av
d
w av
d
v
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
 • 1 jaar
Locatie
 • Genk T2-campus
Kenmerken opleiding
 • Langlopende opleidingen
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • Opleidingscheques

Hoe makkelijker een gebruiker zijn/haar weg vindt in je dienst of product, hoe beter de ervaring, des te beter de omzet. In dit onmisbare traject leer je in één jaar hoe je gebruikservaringen kan analyseren via user experience tests. Met de vastgestelde knelpunten en gebruikerswensen stel je een verbeteringsplan op. Je ontwerpt actief prototypes en neemt telkens gebruikerstests af. Je formuleert aanbevelingen waarmee developers en designers concreet aan de slag kunnen.
Na deze avondopleiding hebben de begrippen A/B-tests, persona’s en card sorting geen geheimen meer voor jou. Met je nieuwe ervaring kan je aan de slag bij mediabureaus, ICT-bedrijven, webshop ontwikkelaars,… kortom: overal waar gebruikservaring producten en diensten doet excelleren.

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

 • ODB-nummer: Geen VOV
 • Officiële opleidingsnaam : UX Designer
 • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Doelgroep

Iedereen die de wereld een beetje duidelijker en efficiënter wil laten draaien. Ideaal voor grafisch vormgevers, productdesigners, software developers, app developers, marktonderzoekers, …
Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid (vlot kunnen werken met Windows, Word en Excel) is vereist. Je spreekt een vlot mondje Engels, voldoende om alle terminologie te begrijpen. 
Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen.

IN AVONDOPLEIDING duurt de opleiding User Experience Designer 1 jaar.
In het eerste deel van het jaar kom je twee dagen/week naar de T2-campus. In het tweede deel, waar je onderzoek en prototyping doet, kom je nog één keer per week.
Delen van de opleiding kunnen online verlopen.

- Inleiding User Experience Design (6 sessies)
- Gebruikersonderzoek en analyse (6 sessies)
- Conceptontwerp en prototyping (13 sessies)
- Interfacedesign en testing (15 sessies)
- Eindproef - verdedigen van je eindwerk voor een professionele jury (1 sessie)

Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een getuigschrift User Experience Designer.
 

Delen van de opleiding kunnen via online les (virtual classroom) verlopen.
BYOD (Bring Your Own Device): om optimaal thuis en op de campus te kunnen werken, breng je je eigen laptop mee. Een degelijke, moderne laptop volstaat, Mac of Windows. Heb je geen laptop en wil je werken op een Syntra iMac? Of wil je meer info? Neem dan contact op.
SOFTWARE: om met Adobe XD te kunnen werken is een abonnement op de laatste versie van Adobe Creative Cloud mogelijk. Hou rekening met deze extra kost en de bestelprocedure, je moet een Adobe-account aanmaken. Als cursist van deze SyntraPXL-opleiding kom je in aanmerking voor een fikse korting. Vraag er naar bij je inschrijving.

Genk T2-campus

m av
d
w av
d
v
z
z

19/09/2022

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€409.09
Incl.€495.00

Bespaar op je opleiding

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
 • MO* 327.27
 • KO** 286.36

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

 • Genk T2-campus

3D print productdesigner

€495.00 €409.09
 • Genk T2-campus
 • Pelt

Adobe Photoshop Basis

€325.00 €268.60
 • Genk T2-campus

Voltijdse dagopleiding Grafisch Designer - Digitale en Print Media

€1795.00 €1483.47
 • Genk T2-campus
 • Pelt

Voltijdse dagopleiding Grafisch Designer - Digitale Media

€1295.00 €1070.25