Voltijdse dagopleiding Boekhoudkundig bediende

Als boekhoudkundig bediende ben je op de hoogte van heel wat boekhoudprincipes en kan je aan de slag als administratieve duizendpoot. Op die manier kan je heel wat eenvoudige boekhoudtransacties tot een goed einde brengen en tegelijk ben jij het eerste aanspreekpunt voor de klanten in het boekhoudkantoor. De combinatie van deze facetten zorgt ervoor dat je volledig gewapend kan bijspringen in elk boekhoudkantoor. Je bent de rechterhand van de hoofdboekhouder en je kan de overtollige toevloed van vragen en verrichtingen alvast opvangen en verwerken. Na het volgen van deze opleiding kan je je nog verder ontwikkelen tot hoofdboekhouder door het volgen van jaar 2 en jaar 3 Boekhouder in het avondprogramma.

Hasselt

28/01/2019

m d
d d
w d
d d
v d
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
 • 1 jaar
Locatie
 • Hasselt
Kenmerken opleiding
 • Voltijdse dagopleiding
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

Steeds meer boekhoudkantoren hebben nood aan een administratieve kracht die de basisprincipes van het boekhouden onder de knie heeft. Zo'n kracht is werkelijk van onschatbaar belang voor een boekhoudkantoor. Het opvangen van de eerste vragen, het uitvoeren van eenvoudige verrichtingen en het ontvangen van de klanten kan het boekhoudkantoor al heel erg ontlasten en efficiënter doen werken. Een boekhoudkantoor staat te springen voor het aanwerven van een kandidaat met zulk profiel. Wie bovendien ambitie heeft om uit te groeien tot volwaardig boekhouder kan deze job combineren met de avondopleiding tot boekhouder (jaar 2 en jaar 3).

In de VDO Boekhoudkundig bediende leer je alles om uit te groeien tot een sterke administratieve kracht met zin voor verantwoordelijkheid. Bovendien vul je dit aan met heel wat kennis over de basisprincipes van het boekhouden. Word jij de motor achter het ge-oliede boekhoudkantoor?

Doelgroep

Iedereen die zich thuis voelt in een rol als administratieve kracht binnen een boekhoudkantoor. Ook diegenen die de ambitie hebben om door te groeien tot volwaardig boekhouder komen in deze opleiding aan hun trekken. Deze opleiding is mogelijks het opstapje naar een job als boekhouder maar wie na het volgen van deze VDO Boekhoudkundig Bediende écht aan de slag wil heeft zeker alle kansen op de arbeidsmarkt.

Toelatingsvoorwaarden

Indien je niet beschikt over een ASO, TSO of BSO + 7de jaar, dan word je enkel toegelaten na deelname aan de toelatingsproef. Gelieve jouw gegevens door te geven via infohasselt@syntra-limburg.be om de inschrijving voor de toelatingsproef definitief te maken.

Kopie van diploma dient bij inschrijving te worden binnengebracht op de campus om definitief ingeschreven te zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:
- Algemeen Boekhouden - 128u
- Burgerlijk Recht - 16u
- Sociale Wetgeving - 24u
- Personenbelasting - 32u
- BTW - 40u
- Handelsrecht - 16u
- Bedrijfsadministratie - 64u
- Informatica - 124u
- Duits - 20u
- Communicatie - 100u
- Frans - 72u
- Engels - 60u
- Personeelsadministratie - 24u
- Eindwerkbegeleiding - 8u

Na het volgen en succesvol beëindigen van deze opleiding krijgt men het getuigschrift Administratief Bediende. Wanneer men vervolgens jaar 2 en 3 tot Boekhouder succesvol afrond verkrijgt men ook het getuigschrift tot Boekhouder. 

Hasselt

m d
d d
w d
d d
v d
z
z

28/01/2019

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€739.67
Incl.€895.00

Andere kosten

Handboeken

Excl.€221.70
Incl.€235.00

Bespaar op je opleiding

 • kmo-portefeuille

  De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

 • opleidingscheques

  Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
 • MO* 672.959
 • KO** 576.822

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen