Voltijdse dagopleiding Chocolatier-patissier

Het Belgische chocoladewerk en onze patisserie hebben wereldwijd naam en faam verworven. Dagelijks kopen duizenden toeristen bij ons deze heerlijk versbereide lekkernijen. Maar ook wij zijn op dit vlak echte smulpapen en laten ons geregeld verleiden door deze zoete hapjes, zowel in horeca- als in kleinhandelszaken. Wil jij zelf van deze heerlijke creaties leren maken?

Duurtijd
 • Onbekend
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
 • Voltijdse dagopleiding
 • Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

De voltijdse dagopleiding chocolatier-patissier heeft dan ook tot doel chocoladebewerkers te vormen die zullen voldoen aan de hoge eisen gesteld door massa’s lekkerbekken.
Deze opleiding geeft je alles mee om een succesvolle carrière uit te bouwen. We leiden je op als chocolatier, ambachtelijk chocoladebewerker. De chocoladebewerker zet grond- en hulpstoffen (zoals cacaoboter, cacaomassa,suiker en eventueel melk) om naar verschillende vormen van chocoladeproducten. Het gehele productieproces gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Als patissier kan je die chocoladecreaties combineren met tongstrelende patisserie of gebak.

Tijdens de module ‘Business Lab’ ga je samen met enkele medecursisten een eigen bedrijf opzetten en werk maken van eigen klanten, eigen website, een foodtruck of winkel. Bij ons in de campus of op locatie, de keuze wordt in het begin van de opleiding gemaakt zodat jullie in januari kunnen starten en na enkele maanden kans maken op het award “Ondernemer van het jaar”. Indien jullie bedrijf op het einde van de rit winst heeft gemaakt dan wordt dit onder jou en je medecursisten verdeeld. 

Doelgroep

Iedereen die aan de slag wil als chocolatier-patissier.

Het traject Chocolatier-Patissier bestaat uit volgende modules:

 1. Basis chocolade (32u) 
 2. Eenvoudige pralines, stuk- en holgoed (68u)
 3. Marsepein (32u)
 4. Verfijnde pralines en stukgoed (68u)
 5. Chocoladekunst (36u)
 6. Beslagen en taarten (56u)
 7. Luxe degen en banketproducten (80u)
 8. Basis ijsbereidingen (48u)
 9. Ijsspecialiteiten (80u)
 10. Toegepaste bedrijfsvoering (40u)
 11. Business Lab (160u)

In de loop van het traject krijg je nog 132u business skills. Gedurende deze 132u + 4u examens wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket business skills bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, social skills. Ontdek jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

Het traject eindigt met een eindproef. Wanneer je slaagt krijg je het diploma ambachtelijk chocoladebewerker aangevuld met attesten patissier en ijsbereider. 

 • Hasselt

Kaasmeester

€325.00 €268.60
 • Hasselt

Licht en duurzaam lunchen

€160.00 €132.23
 • Hasselt

Streetfood Academy: Gourmet Pita's & Taco's

€125.00 €103.31
 • Hasselt

Lekkernijen uit de zee

€125.00 €103.31
 • Hasselt

Streetfood Academy: Hartige wafels

€125.00 €103.31