Voltijdse dagopleiding Chocolatier-patissier

Het Belgische chocoladewerk en onze patisserie hebben wereldwijd naam en faam verworven. Dagelijks kopen duizenden toeristen bij ons deze heerlijk versbereide lekkernijen. Maar ook wij zijn op dit vlak echte smulpapen en laten ons geregeld verleiden door deze zoete hapjes, zowel in horeca- als in kleinhandelszaken. Wil jij zelf van deze heerlijke creaties leren maken?

Hasselt

24/09/2018

Inschrijvingsprijs
€ 895.00
Prijsoverzicht
Sector
Duurtijd
  • 1 jaar
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Voltijdse dagopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

De voltijdse dagopleiding chocolatier-patissier heeft dan ook tot doel chocoladebewerkers te vormen die zullen voldoen aan de hoge eisen gesteld door massa’s lekkerbekken.
Deze opleiding geeft je alles mee om een succesvolle carrière uit te bouwen. We leiden je op als chocolatier, ambachtelijk chocoladebewerker. De chocoladebewerker zet grond- en hulpstoffen (zoals cacaoboter, cacaomassa,suiker en eventueel melk) om naar verschillende vormen van chocoladeproducten. Het gehele productieproces gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Als patissier kan je die chocoladecreaties combineren met tongstrelende patisserie of gebak.

Doelgroep

Iedereen die aan de slag wil als chocolatier-patissier.

Toelatingsvoorwaarden

Medisch geschiktheidsattest: Cursisten zijn verplicht een medisch attest voor te leggen (opgemaakt door de huis- of bedrijfsarts) dat verklaart dat zij geschikt zijn om levensmiddelen te manipuleren.

Het traject Chocolatier-Patissier bestaat uit volgende modules:

  1. Basis chocolade (32u) 
  2. Eenvoudige pralines, stuk- en holgoed (68u)
  3. Marsepein (32u)
  4. Verfijnde pralines en stukgoed (68u)
  5. Chocoladekunst (36u)
  6. Beslagen en taarten (56u)
  7. Luxe degen en banketproducten (80u)
  8. Basis ijsbereidingen (48u)
  9. Ijsspecialiteiten (80u)
  10. Toegepaste bedrijfsvoering (40u)

In de loop van het traject krijg je nog 132u business skills. Gedurende deze 132u + 4u examens wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket business skills bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, social skills. Ontdek jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

Het traject eindigt met een eindproef. Wanneer je slaagt krijg je het diploma ambachtelijk chocoladebewerker aangevuld met attesten patissier en ijsbereider. 

Hasselt

24/09/2018

Start Einde Tijdspanne
maandag 09:00 16:30 voor- en namiddag
dinsdag 09:00 16:30 voor- en namiddag
woensdag 09:00 16:30 voor- en namiddag
donderdag 09:00 16:30 voor- en namiddag
vrijdag 09:00 16:30 voor- en namiddag

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€739.67
Incl.€895.00

Andere kosten

Handboeken

Excl.€160.38
Incl.€170.00

Grondstoffen

Excl.€739.67
Incl.€895.00

Andere kosten

Incl.€135.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 1147.8
  • KO** 983.832

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Brood- en banketbakker

€340.00 €280.99
  • Tongeren
  • Neerpelt

Ambachtelijk ijsbereider

€365.00 €301.65
  • Hasselt

Slager-spekslager

€380.00 €314.05
  • Hasselt

Kaasmeester

€315.00 €260.33
  • Tongeren

Ambachtelijk chocoladebewerker

€340.00 €280.99