Voltijdse dagopleiding Chocolatier-patissier

€ 1130.00 incl.
€ 933.88 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Chocolatier-patissier

Pralines, truffels, suikergoed, taarten, gebak en ijsbereidingen... Lekkerrrr! Trek om ze zelf te leren maken? Wil je aan de slag bij een chocoladezaak, patisserie of ijssalon? Of droom je ervan om zelf een zaak te openen in deze zoete lekkernijen? Lees dan zeker even verder.

€ 1130.00 incl.
€ 933.88 excl. BTW

In detail

Een voltijdse dagopleiding opleiding die jou de titel chocolatier-patissier-ijsbereider oplevert. Klinkt lekker toch. 
Het programma waar je de tanden in zet, is al even appetijtelijk.
Dat gaat van absolute bakkersbasics tot beproefde recepten van meester-chocolatiers. Je leert hoe je met de juiste grondstoffen kwalitatief ijs kunt maken en hoe je daarmee de heerlijkste taarten en ijspralines creëert.
Je maakt kennis met de verschillende ingrediënten en leert alles over de nodige materialen en technieken. De échte knepen van het vak, zeg maar. Ook de richtlijnen rond hygiëne in de sector komen aan bod. Een boeiend en vooral praktisch traject waarin je bakken ervaring opdoet. 

Benieuwd wie je al deze heerlijke dingen zal leren maken? Maak hier kennis met de docent.

SyntraPXL is een duurzame organisatie. Alle cursusteksten en aanvullende documentatie zijn voor de cursisten digitaal beschikbaar  op de SyntraPXL-cloud.


Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten in je cursistenportaal. Houd er rekening mee dat wijzigingen in het lessenrooster kunnen gebeuren door onvoorziene omstandigheden.

Het is dan best mogelijk dat een inhaalles gepland wordt op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen

 

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Ontdek hier meer.

 

 

 

Iedereen die aan de slag wil als chocolatier-patissier-ijsbereider.

Het traject chocolatier - patissier - ijsbereider bestaat uit volgende modules:

  1. Basis chocolade (32u) 
  2. Basis ijsbereidingen (36u)
  3. Basis hygiëne en veiligheid (25u)
  4. Beslagen en taarten (44u)
  5. IJsspecialiteiten en -taarten (44u)
  6. Stuk- en holgoed (28u)
  7. Luxe banketproducten (40u)
  8. Verfijnde pralines (40u)
  9. Gespecialiseerde chocoladeproducten (36u)
  10. Dieetijs en alternatieve ijsbereidingen (20u)
  11. Restaurantdesserten (20u)
  12. Confiserie (36u)
  13. Chocoladekunst (36u)
  14. Ondernemerschap (112u)
  15. Business skills (160u)

De opleiding combineert dus beroepskennis met bedrijfsbeheer. Zo krijg je in de loop van het traject lessen ondernemerschap. Daarbij wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Je hoort er alle ins en outs om succesvol een eigen zaak, webshop, foodtruck of winkel te runnen.

 

Deze opleiding is erkend voor de KMO-portefeuille, dit onder het thema beroepsspecifieke competentie - knelpuntberoep.

 

 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 933.88 excl. BTW
€ 1130.00 incl.
+ Handboeken
€ 47.17 excl. BTW
€ 50.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 756.20 excl. BTW
€ 915.00 incl.
Optionele kosten
€ 0.00 excl. BTW
€ 255.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 1737.25 excl. BTW
€ 2095.00 incl.
Andere kosten - optioneel
€ 0.00 excl. BTW
€ 255.00 incl.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

  • MO* € 1389.80
  • KO** € 1216.08

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.