Voltijdse dagopleiding Chocolatier-patissier

België heeft met zijn chocoladewerk en patisserie wereldwijd naam en faam verworven. Dagelijks kopen duizenden toeristen bij ons deze heerlijk lekkernijen. Maar ook wij zijn echte smulpapen en laten ons geregeld verleiden door deze zoete hapjes, zowel in horeca- als in kleinhandelszaken. Wil jij zelf deze heerlijke creaties leren maken? Lees dan zeker even verder.

Duurtijd
 • Onbekend
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
 • Voltijdse dagopleiding
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

De voltijdse dagopleiding chocolatier-patissier heeft het doel om chocoladebewerkers te vormen die voldoen aan de hoge eisen van de klant.
Deze opleiding geeft je alles mee om een succesvolle carrière uit te bouwen. We leiden je op als chocolatier, ambachtelijk chocoladebewerker. De chocoladebewerker zet grond- en hulpstoffen (zoals cacaoboter, cacaomassa,suiker en eventueel melk) om naar verschillende vormen van chocoladeproducten. Het gehele productieproces gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Als patissier kan je die chocoladecreaties combineren met tongstrelende patisserie of gebak.

Tijdens de module ‘Business Lab’ ga je samen met enkele medecursisten een eigen bedrijf opzetten en werk maken van eigen klanten, eigen website, een foodtruck of winkel. Bij ons in de campus of op locatie, de keuze wordt in het begin van de opleiding gemaakt zodat jullie in januari kunnen starten en na enkele maanden kans maken op het award “Ondernemer van het jaar”. Indien jullie bedrijf op het einde van de rit winst heeft gemaakt dan wordt dit onder jou en je medecursisten verdeeld. 

Benieuwd wie je al deze heerlijke dingen zal leren maken? Maak hier kennis met de docent.

Je kan helaas voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen

Doelgroep

Iedereen die aan de slag wil als chocolatier-patissier.

Het traject Chocolatier-Patissier bestaat uit volgende modules:

 1. Basis chocolade (32u) 
 2. Eenvoudige pralines, stuk- en holgoed (68u)
 3. Marsepein (32u)
 4. Verfijnde pralines en stukgoed (68u)
 5. Chocoladekunst (36u)
 6. Beslagen en taarten (56u)
 7. Luxe degen en banketproducten (80u)
 8. Basis ijsbereidingen (48u)
 9. Ijsspecialiteiten (80u)
 10. Toegepaste bedrijfsvoering (40u)
 11. Business Lab (160u)

In de loop van het traject krijg je nog lessen ondernemerschap. Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

Het traject eindigt met een eindproef. Wanneer je slaagt krijg je het diploma ambachtelijk chocoladebewerker aangevuld met attesten patissier en ijsbereider. 

 • Hasselt

Worsten maken

€155.00 €128.10
 • Hasselt

Kaaskenner

€300.00 €247.93
 • Hasselt

Streetfood Academy: Gourmet Pita's & Taco's

€125.00 €103.31