Voltijdse dagopleiding Customs Consultant

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Voltijdse dagopleiding Customs Consultant

Ben je gebeten door alles wat met douane en (inter-)nationaal goederenverkeer te maken heeft? Dan is deze opleiding precies wat je zoekt!

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Als douanedeclarant geef je advies en sta je in voor de volledige afhandeling van alle douanedocumenten en -formaliteiten betreffende invoer-, doorvoer- en uitvoeractiviteiten en dit voor de verschillende vervoersmodi. Je houdt hierbij rekening met de voorschriften van de Administratie Douane en Accijnzen.

Omdat een deel van de lessen op de campus Sint-Niklaas bij Syntra MVL doorgaat, is het aan te bevelen om je in te schrijven bij Syntra MVL.

 

Het systeem van werkplekleren biedt een goede kans om na de opleiding snel aan het werk te kunnen gaan.  De locatie van je leerbedrijf, waar je minstens 60% van de opleiding aan de slag bent, kies je zelf (met of zonder hulp van SyntraPXL). Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Onze certificaten, getuigschriften en diploma's zijn erkend door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en door VLAIO, het Vlaams agentschap voor innoveren en ondernemen.

Deze opleiding is erkend door VDAB en kan ook volledig terugbetaald worden
door VDAB als je voldoet aan deze twee voorwaarden:
• Je bent werkloos.
• Je bent ingeschreven bij VDAB als werkzoekende.
Als je aan deze voorwaarden voldoet, neem contact op met de VDAB: Surf naar
www.vdab.be, mail naar info@vdab.be of bel 0800 30 700. Als
uitkeringsgerechtigde werkzoekende kan je deze opleiding volgen na
toestemming van je bemiddelaar. Deze toestemming is noodzakelijk om je
kosten terug te betalen.

Personen die reeds tewerkgesteld zijn als assistent douanedeclarant en die willen doorstromen naar senior douanedeclarant of Customs Consultant

Belangrijke toelatingsvoorwaarden: Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je eerst de opleiding junior customs consultant succesvol afgerond hebben of reeds werkzaam zijn als assistent-douanedeclarant.

Een beperkt aantal uren gaan door op de campus (Tour en Taxis, Brussel - steeds op een vrijdag).  Het grootste deel van je kennis doe je op in een werkplekbedrijf waar je intensief begeleid wordt.

Groeipad customs consultant
Expert douanedeclaratie
Werkplekleren
Eindproef customs consultant

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.