Voltijdse dagopleiding Digital marketeer

Wie niet sterk is, moet slim zijn... en online marketing voeren! Digital Marketing is big business. Toch is geld niet half zo belangrijk als creativiteit en het creëren van een community. De Digital Marketeer concurreert op wereldniveau en de lat ligt bijzonder hoog. Dit is de enige Limburgse voltijdse dagopleiding in zijn soort die je klaarstoomt voor de dynamische wereld van de online marketing. 

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Voltijdse dagopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

In deze voltijdse dagopleiding leer je de ideale cocktail van marketing en sales samen te stellen, ga je aan de slag met content en trek je de wijde wereld in door viraal te gaan met al je advertenties, bedrijfsfilms of brochures. Je krijgt de juiste tips en tricks mee om een community te beheren en je wordt op de hoogte gesteld van de algoritmes van de social media en hoe je ze kan omzeilen. Kortom, alles komt aan bod om jou zo goed als mogelijk te wapenen om als professionele digital marketeer aan de slag te gaan. Het opzet van deze opleiding is je een stevige basis mee te geven waaruit je kan putten eens je in het werkveld terecht komt.

De opleiding speelt zich concreet af rond 3 hoofddomeinen:

1. Marketing- en Sales

2. Online Communities

3. Social Media

Arbeidsmarkt:

Je uitstroom is breed en de sector is booming: van Content Marketeer tot Digital Communication Manager of Online Community Beheerder, voor jouw profiel zijn er heel wat jobs weggelegd!

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is bestemd voor cursisten die in de toekomst als digital marketing- en social media deskundige aan de slag wensen te gaan.

Deze voltijdse dagopleiding is uniek in Limburg en is gericht naar creatievelingen die zich willen specialiseren in het vermarkten van producten of concepten via het internet en meer specifiek via sociale media kanalen.

Je bent vooral geboeid door alles wat met de nieuwe media te maken heeft (Facebook, LinkedIn, Twitter,...) Je wilt je specialiseren in alles wat met internetcommunicatie te maken heeft.

Voorkennis: de Nederlandse taal maximaal beheersen en noties hebben van het Engels.

De volgende onderdelen komen aan bod:

1. Marketing- en Sales - 256u

Marketingconcept, marketing mix, onderzoek (prijs, plaats, promotie, personeel) klantengedrag, klantenmotieven-en behoeften, klant-productmix, planning en strategie, communicatie & PR, salesmanagement + eindproef

2. Social Media - 72u

Strategy & policy, efficiency & montoring, content management, youtube concepten, wetgeving + eindproef

3. Online Community - 132u

Community bouwen en beheren, Contentbeheer, Communicatie- en Reputatiemanagement, Organisatorische aspecten en implementatie + eindproef

4. Stage - 160u

Tijdens je stage op het einde van het cursusjaar kan je meteen aan de slag met hetgeen je geleerd hebt gedurende het jaar. Meteen je eerste kans om je te bewijzen op de arbeidsmarkt. Wie weet wordt er nadien meteen een contract onder je neus geschoven.

5. Business skills - 132u

Gedurende 132u + 4u examens wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket business skills bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, digitale skills. Ontdek jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

(*Bepaalde onderdelen worden gegeven vanuit andere invalshoeken met als doel het spectrum zo breed mogelijk te houden vb. Communicatie gericht op events)

  • Hasselt

Voltijdse dagopleiding International Business Manager

€995.00 €822.31
  • Hasselt

Sociaal netwerken

€155.00 €128.10
  • Hasselt

De kracht van beeld op social media

€150.00 €123.97
  • Hasselt

Personal Imagebuilding

€250.00 €206.61