Voltijdse dagopleiding Elektromecanicien

€ 1400.00 incl.
€ 1157.02 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Elektromecanicien

Wil je graag werkzaam zijn in een industriële omgeving en zou je wat meer willen weten over de verschillende facetten binnen de bedrijfselektriciteit, motoren en sensoren, pneumatica, Hydraulica, onderhoudsmechanica of pompen en appendages dan maakt de dagopleiding Elektromecanicien van jou de ideale technieker voor bedrijven in de industriële sector. Op de T2-campus beschikken we over de modernste technieken om je te begeleiden naar een goede basis en gevorderde technieken in deze opleiding.

€ 1400.00 incl.
€ 1157.02 excl. BTW

In detail

Deze opleiding bezorgt je alle nodige kennis om als technicus in de automatisatie aan de slag te gaan in een industriële omgeving. Met dit diploma in de hand ben je zeker van een goedbetaalde technische job. Je zal een ruime keuze hebben aan werkplekken waar je je toekomst verder kan uitwerken.

In de Module bedrijfselektriciteit leer je het plaatsen en aansluiten van elektrische motoren, nood- en beveiligingssystemen, pneumatische onderdelen, contactoren, frequentieregelaars, signalerings- en bedieningsapparatuur, borden en verlichting in een industriële omgeving.

In de Module Pneumatica en Hydraulica leer je Storingen, haperingen of defecten opsporen en herstellen. In deze initiatie leer je verschillende types van pneumatische en hydraulische componenten herkennen en herstellen. Met kleine ingrepen en herstellingen kan men dikwijls de interventie van externe bedrijven vermijden en op die wijze snel en kostenbesparend handelen.

In de Module onderhoudsmechanica leer je de verschillende verbindingstechnieken zoals bv, hoe sterk bouten zijn en hoe hard je ze mag aanspannen. Tweede onderdeel van deze module zijn de verschillende soorten lagers en hun toepassingen. Verder leer je alles over kettingen, riemen, reductiekasten en koppelingen. Tevens de verschillende veiligheidsaspecten komen aan bod in deze module en last but not least leer je een goede taakvoorbereiding maken.

in het kader van preventief onderhoud leer je de werking van het materiaal, de instrumentengegevens en kritieke slijtagepunten, smeringspunten ... controleren, de machine of installatie preventief onderhouden; in het kader van correctief onderhoud leer je, defecten of storingen lokaliseren en diagnosticeren, defecte onderdelen vervangen, herstellen, testen en afstellen en algemeen, voorbereidende test uitvoeren voor het vrijgeven van de machine of installatie

In de opleiding worden de verschillende technieken van automatisatie besproken worden. Meetsensoren, detectoren, encoders en regeltechnieken zijn geen vreemde begrippen meer na het volgen van dit traject. We besteden ook de nodige aandacht aan projectmanagement en integratie van de systemen. Je werkt een industrieel project uit waarin alle relevante onderwerpen aan bod komen en geïntegreerd worden.
Op onze T2-campus staat een volledige 'Industrie 4.0' simulatie ter beschikking om hands-on te kunnen werken met de technieken van de toekomst.

Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten. 
Hou er echter rekening mee dat er door onvoorziene omstandigheden wijzigingen kunnen plaatsvinden in het lessenrooster. 
Het is dan best mogelijk dat een inhaalles wordt gepland op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen.

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Ontdek hier meer.

Iedereen die op één jaar het vak van Elektromecanicien wil aanleren en snel aan de slag wil met deze intensieve opleiding.

 

Programma:

- Onderhoudsmonteur (inclusief werken op hoogte; gebruik van steiger)

- Programmeerbare schakelingen

- Sensoren: praktijk

- Industrie 4.0 - inleiding

- Bedrijfselektriciteit: schemalezen

- Motoren: praktijk

- Elektro mechanisch project

- Pompen en appendages

- Eindwerkbegeleiding Elektromecanicien

- Eindproef: Elektromecanicien

Deze opleiding is erkend voor de KMO-portefeuille, dit onder het thema beroepsspecifieke competentie - STEM.

    

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1157.02 excl. BTW
€ 1400.00 incl.
+ Handboeken
€ 47.17 excl. BTW
€ 50.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 132.23 excl. BTW
€ 160.00 incl.
Optionele kosten
€ 0.00 excl. BTW
€ 150.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 1336.42 excl. BTW
€ 1610.00 incl.
Andere kosten - optioneel
€ 0.00 excl. BTW
€ 150.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar tot 125 euro bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

  • MO* € 1069.14
  • KO** € 935.49

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.