Voltijdse dagopleiding Grafisch vormgever

Kijk maar eens rond: elk voorwerp dat je ziet heeft een logo, een kleur, is bedrukt, draagt informatie of heeft iconen. Elk scherm dat je bekijkt toont inhoud in een aantrekkelijke lay-out. Elke tekst die je leest is gemaakt met een lettertype... Grafisch ontwerp, digitale vormgeving en drukwerk is overal, en er zal altijd vraag zijn naar goede ontwerpers. Ga meteen aan de slag met deze eenjarige opleiding.

Genk T2-campus

07/02/2022

m d
d d
w d
d d
v d
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
 • 1 jaar
Locatie
 • Genk T2-campus
Kenmerken opleiding
 • Voltijdse dagopleiding
 • Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

Als grafisch vormgever ontwerp je een visueel concept, manipuleer je beelden en communiceer je met kleur en vorm. Je leert Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign gebruiken als je belangrijkste werktuigen. Je werkt je eigen creatie uit tot een technisch uitvoerbaar 2D of 3D product, creatief en artistiek. Je leert in eigen beheer werken: contact met de klant (bijv. firma), ontwerpen van creatieve concepten in 2D en 3D, scannen van beeldmateriaal, opmaak van het concept (tekst + beeld), drukvoorbereiding, montage, contact met toeleverancier (bijv. papierleverancier) en registratie auteursrechten.

Neem ook eens een kijkje op de SYNTRA Creatives Instagrampagina.

Je nieuwe docenten zijn doorwinterde creatievelingen met ervaring in reclame, communicatie, branding en verpakking. Kortom de beste gidsen voor jouw creatieve toekomst.

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

 • ODB-nummer: ODB-Z00124
 • Officiële opleidingsnaam : Grafisch vormgever
 • Opleidingsverstrekker: SYNTRA Vlaanderen

Grafisch Vormgever in voltijdse dagopleiding duurt 1 jaar:

Grafisch Vormgever:
* Digitaal tekenen (68u)
* Beeldbewerking (64u)
* Opmaak en typografie (80u)
* Drukvoorbereiding (48u)
* Creatief ontwerpen (120u)
* Crossmedia publishing (48u)
* Toegepaste bedrijfsvoering (36u)
* Eindwerkbegeleiding (80u)
* Eindproef (4u) - verdediging van je eindwerk voor een jury (1 sessie)

Werkplekleren stage
* Stage (160 u.)
Op een stageplaats kan je meteen je aangeleerde skills aanscherpen en zet je je eerste stappen naar een loopbaan als professioneel vormgever. De 4 weken durende stageperiode loopt de volledige week voor, de twee weken tijdens en de week na de Paasvakantie. Hou hier rekening mee in je agenda.

Ondernemerschap
Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Na het slagen voor alle modules heb je een diploma van Grafisch Vormgever op zak.

BYOD (Bring Your Own device): als Grafisch Vormgever ga je volledig digitaal aan de slag. Een eigen laptop (PC of Mac) is een must om deze opleiding te volgen.

Sterke computers zijn een serieuze investering, voorzie hiervoor een degelijk budget. Je laptop moet vlot meerdere applicaties van de Adobe Creative Suite simultaan kunnen draaien. De nodige systeemvereisten staan op de site van Adobe vermeld  Neem deze info mee naar de winkel als je nog een nieuwe laptop moet aanschaffen, zij kunnen je het beste adviseren.

 • minimum een 15'' scherm of groter. Met een scherm van 13" heb je weinig werkruimte in je tekenprogramma's.
 • ten allerminste 8Gb werkgeheugen, maar best 16GB RAM
 • minimum 1Gb video ram geheugen en een krachtige processor

SOFTWARE: een abonnement op Adobe Creative Cloud is verplicht

Photoshop, Illustrator en Indesign zijn de drie programma's die je het hele jaar gebruikt. Daarnaast is het mogelijk dat we Adobe XD, Acrobat of een ander programma inschakelen. Met een abonnement op Adobe Creative Cloud heb je toegang tot al deze software en vele fonts en andere goodies. Als je als cursist bent ingeschreven bij SYNTRA-Limburg krijg je een fikse korting op Creative Cloud. Wij bezorgen je de procedure om het volledige pakket aan te schaffen met je studentenkorting. Installeer Illustrator, Photoshop en InDesign voor aanvang van de eerste les, dan kunnen we meteen aan de slag.

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Alle info over op kot gaan lees je hier.

Genk T2-campus

m d
d d
w d
d d
v d
z
z

07/02/2022

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€1033.06
Incl.€1250.00

Kosten lesmateriaal

Handboeken

Excl.€37.74
Incl.€40.00

Bespaar op je opleiding

 • kmo-portefeuille

  De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

 • opleidingscheques

  Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

 • Vlaams opleidingsverlof mogelijk

  Dit is de hervormde versie van betaald educatief verlof. Meer informatie over Vlaams opleidingsverlof vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
 • MO* 856.64
 • KO** 749.56

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen