Voltijdse dagopleiding Interieurinrichter

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Voltijdse dagopleiding Interieurinrichter

We brengen steeds meer tijd door in onze eigen stek. Geen wonder dat veel mensen beroep doen op interieurexperts om hun woning zo mooi mogelijk in te richten. Wil je de technieken van het tekenen en ontwerpen van interieurs onder de knie krijgen en een volledige woning kunnen uittekenen? Lees dan snel even verder!

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Je ontwikkelt een eigen visie en ontwerp/stijl d.m.v. praktijkoefeningen.  De nadruk ligt vooral op de technische benadering van het ontwerpen en uittekenen en niet op de decoratie van het interieur. Naast het ontwerpen maak je ook kennis met de nieuwe trends en technieken op gebied van materialen, verwarming, sanitair, vloeren, betegeling, meubels en verlichting. Ook het opmaken van een volledig bestek en dossier behoren tot je takenpakket. De focus ligt hier vooral op het tekentechnisch uittekenen van ruimtes waarbij je de ontwerpen leert digitaal uit te werken.

Misschien heb je meer feeling of interesse voor het stylen en stofferen van een interieur? https://www.syntrapxl.be/opleidingen/voltijdse-dagopleiding-interieurstoffeerder 

Hou er rekening mee dat de opleiding interieurinrichter een intensieve opleiding is waar thuiswerk en opdrachten bij horen. Je dient naast de lesuren nog extra tijd te voorzien voor de uitwerking van de opdrachten.

Inbegrepen: syllabi
Niet inbegrepen:  2-daagse studiereis (+- 325€), handboeken, kleuroefeningen, bedrijfsbezoeken en tekenmateriaal zoals; tekenpennen, passer, vulpotlood, driehoek 45° en 30°, lat (30 cm), gom Staedler, papier tape, onderlegpapier, kalkpapier, Steinbach-papier.  potlood en schetsplank, Pantonstiften, kleurpotloden, aquarelpotloden, plakkaatverf, tijdschriften, verfborstels, (petit gris of kunststofharen) mengschaaltjes, kleurenwaaier…Voor deze aankopen dient u rekening te houden met  een bedrag van +- 300€. Concrete informatie over het tekenpakket word je tijdens de infodag en/of de eerste lesdag bezorgd.

Wist je dat je bij syntrapxl ook op kot kan? Ontdek hier meer.

Iedereen die als inrichter aan de slag wenst te gaan in de meubel- badkamer - keuken of woningsector of bij een interieurontwerper/-architect.

 

Een zeer praktische opleiding waarbij je 6 concrete projecten gaat ontwerpen. Je leert via opdrachten en gegevens ontwerpen te maken van o.a. kinderslaapkamer, bureelruimte, poolhouse, keuken, polyvalente ruimte en commerciële ruimte. De opleiding wordt afgesloten met de uitwerking van een reëel project als eindexamen.

 

1e deel

- Oriëntering in sector interieur - 20 uur
- Basis manuele tekentechniek - 48 uur
- Ontwerpcontext - 56 uur
- Digitaal tekenen: Vectorworks - 40 uur
- Project 1: herbestemming lokaal - 36 uur
- Project 2: bureelruimte professioneel project - 36 uur
- project 3: gastenverblijf met dressing/badkamer - 52 uur

2e deel
- Sketch-up - moodboarding - 40 uur
- Materiaal- en constructieleer - 40 uur
- Interieurtechnieken - 32 uur
- Branding - 32 uur
- Renderen - 28 uur
- Beroepsmethodiek - 32 uur
- Project 4: Keuken met leefruimte - 52 uur
- Project 5: retail project - 52 uur
- project 6: woning/appartement - 28 uur

Eindproef

Stage (100u)

  • Tijdens de opleiding dien je ook een verplichte stage te volgen, je gaat zelf op zoek naar een geschikte stageplaats, observeert de werking van het bedrijf en maakt een verslag. Mogelijke stageplaatsen:studiebureau, architectenbureau, interieurarchitect, schrijnwerkerij, kantoormeubelen, sanitair,... 

Ondernemerschap

Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!


Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten. Hou er echter rekening mee dat er door onvoorziene omstandigheden wijzigingen kunnen plaatsvinden in het lessenrooster. Het is dan best mogelijk dat een inhaalles wordt gepland op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar tot 125 euro bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.