Voltijdse dagopleiding Interieurstylist/Raamdecorateur

Scrol jij ook doorheen Pinterest op zoek naar de leukste meubels en de nieuwste decoratietips? Wens je professioneel interieurs te (re)stylen en om te toveren tot een perfecte leefomgeving? Lees dan snel even verder, want in deze opleiding als interieurstylist sta je in voor het volledige woonconcept!

 

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Voltijdse dagopleiding
  • Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

De eenjarige opleiding interieurstylist/decorateur is een combinatie van de ondernemerstrajecten Interieurstylist, raamdecorateur en business skills. Je leert ontwerpen, de juiste kleuren te combineren, de verschillende woonsferen te creëren, transparante-, niet-transparante raamdecoratie en decoratieve accessoires te realiseren rekening houdend met de persoonlijkheid van de klant. Je maakt kennis met de nieuwste technieken op gebied van textiel en andere materialen. Als je beide opleidingen met succes hebt gevolgd, behaal je het diploma van Interieurstylist en Woningstoffeerder.

 

Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.

Doelgroep

Iedereen die creatief is en als interieurstylist en/of raamdecorateur aan de slag wenst te gaan en je beschikt over IT basisvaardigheden.

 

 

INTERIEURSTYLIST   

Module 1 Tekenen en schetsen van interieurs (44u)
- Tijdens deze module leer je een eenvoudig grondplan, aanzichten en doorsnedes manueel te schetsen.
- Digitaal tekenen (sketch-up) ifv de projecten.

Module 2: Kleuradviseur (96u)
- Kleursystemen
- Kleurgebruik en -advies in interieur: de invloeden van verlichting en het opmaken van een volledig adviesdossier voor een globale woning: trends en toelichten, kleurenpsychologie, ruimtegebruik, stemming bepalen.
- Interactie tussen kleur en vorm, kleurenleer, kleurgebruik, composities maken, gebruik en maken van staalkaarten, warme en koude kleuren, kleuren aanmaken en voorstellen, primaire en secundaire kleuren, kleuropbouw, verhoudingen.

Module 3: Interieurstylist (132u)

- Digitale tekentechnieken; sketch-up en rendering, tijdens de praktijklessen sketch-up kan je je laptop meenemen
- meubel- en interieurgeschiedenis, afwerkingsmaterialen ( textiel, bekleding, behang, …).
- Sfeerbepaling, styling, kleur, maken van een materiaalbord, verlichting, fotostyling en compositie, vastgoedstyling, toegepast bedrijfsbeheer (kostprijsbepaling), bedrijfsbezoeken, sfeerbepaling, volledig dossier samenstellen.
- Projecten: slaapkamer, binnenkijker, fotostyling, vastgoedstyling, leefruimte.

RAAMDECORATEUR (woningstoffeerder)

Heb je geen voorkennis van de basis naaitechnieken dan kan je bijkomende lessen volgen.

In deze module leer je alles over stoffenkennis, materialenkennis, opmetingen, knippen/stofberekening, confectie, afwerking, toegepaste bedrijfsvoering van volgende werkstukken:

Module Transparante raamdecoratie (80u)

- Japanse paneelgordijnen, glasgordijnen, spangordijnen, transparante fantasiegordijnen (sierpanden) eenvoudige transparante drapages, vouwgordijn, systeem Austrian Blind.

Module Niet-transparante raamdecoratie (vouwgordijnen)  (60u)

- Vouwgordijnen voor schuine dakramen, vouwgordijnen ongevoerd (verticaal met optrekband) gevoerd met horizontale baleinen.

Module Niet-transparante raamdecoratie (overgordijnen) (60u)

- Overgordijnen (ongevoerd) drapage (boog op stok) gordijnsierbenders, overgordijnen (gevoerd met sierbenders)

Module Decoratieve accessoires (40u)

- Tafelkleden in diverse vormen, sierkussens in diverse vormen, stoelhoes

Eindproef

Ondernemerschap

Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten. Hou er echter rekening mee dat er door onvoorziene omstandigheden wijzigingen kunnen plaatsvinden in het lessenrooster. Het is dan best mogelijk dat een inhaalles wordt gepland op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen.

 

Tekentechnieken/Kleuradviseur/Interieurstylist:  handboeken, kleurenwaaier en kleuroefeningen zijn niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
tekenmateriaal: oa.vulpotlood 0,5mm, met potloodminnes HB of H, tekenlat 30 cm, 2 tekendriehoeken (beide met inktrand) 30°-60) en 45°-45°, gom (rotring,steadler,…) papierplakband, passer met draaiwiel, stiftjes 0,2,0,3,0,5 en 0,7 mm., 3st A1 onderlegpapier (egaal-licht-wit papier 80x100cm) houten schetspotlood, normaal HB, schetspapier A4 (21x29,7cm) kalkpapier, pantonestiften, kleurpotloden, aquarelpotloden, plakkaatverf, tijdschriften, verfborstels, (petit gris of kunststofharen) mengschaaltjes, …. kp  +- 200€.
Raamdecorateur:   inbegrepen: stoffen en onderdelen
Niet inbegrepen  naaimachine, naaigerief, grote en kleine schaar, meter, naalden, winkelhaak en vouwmeter. Per module worden de technieken in kleinere realisaties uitgewerkt. 

Wist je dat je bij SYNTRA Limburg ook op kot kan? Ontdek hier meer.