Voltijdse dagopleiding Interieurstylist/Raamdecorateur

Je wenst interieurs te (re)stylen en om te toveren tot een perfecte leefomgeving. Als interieurstylist sta je in voor het volledige woonconcept.

Sector
Duurtijd
 • Onbekend
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
 • Voltijdse dagopleiding
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

De 1-jarige opleiding interieurstylist/decorateur is een combinatie van de ondernemerstrajecten Interieurstylist, raamdecorateur en business skills. Je leert ontwerpen, de juiste kleuren te combineren, de verschillende woonsferen te creëren, transparante-, niet-transparante raamdecoratie en decoratieve accessoires realiseren rekening houdend met de persoonlijkheid van de klant. Je maakt kennis met de nieuwste technieken op gebied van textiel en andere materialen. Als je beide opleidingen met succes hebt gevolgd behaal je diploma van Interieurstylist en Woningstoffeerder.

 

Doelgroep

Iedereen die creatief is en als interieurstylist en/of raamdecorateur aan de slag wenst te gaan en je beschikt over IT basisvaardigheden.

 

 

I. INTERIEURSTYLIST   

Module 1 Tekenen en schetsen van interieurs (44u)
- Tijdens deze module leer je een eenvoudig grondplan, aanzichten en doorsnedes manueel te schetsen.
- Digitaal tekenen (sketch-up) ifv de projecten.

Module 2: Kleuradviseur (96u)
- Kleursystemen
- Kleurgebruik en -advies in interieur: de invloeden van verlichting en het opmaken van een volledig adviesdossier voor een globale woning: trends en toelichten, kleurenpsychologie, ruimtegebruik, stemming bepalen.
- Interactie tussen kleur en vorm, kleurenleer, kleurgebruik, composities maken, gebruik en maken van staalkaarten, warme en koude kleuren, kleuren aanmaken en voorstellen, primaire en secundaire kleuren, kleuropbouw, verhoudingen.

Module 3: Interieurstylist (132u)

- Digitale tekentechnieken; sketch-up en rendering, 5ijdens de praktijklessen sketch-up kan je je laptop meenemen
- meubel- en interieurgeschiedenis, afwerkingsmaterialen ( textiel, bekleding, behang, …).
- Sfeerbepaling, styling, kleur, maken van een materiaalbord, verlichting, fotostyling en compositie, vastgoedstyling, toegepast bedrijfsbeheer (kostprijsbepaling), bedrijfsbezoeken, sfeerbepaling, volledig dossier samenstellen.
- Projecten: slaapkamer, binnenkijker, fotostyling, vastgoedstyling, leefruimte.

II. RAAMDECORATEUR (woningstoffeerder)

Heb je geen voorkennis van de basis naaitechnieken dan kan je bijkomende lessen volgen.

In deze module leer je alles over stoffenkennis, materialenkennis, opmetingen, knippen/stofberekening, confectie, afwerking, toegepaste bedrijfsvoering van volgende werkstukken:

Module Transparante raamdecoratie (80u)

- Japanse paneelgordijnen, glasgordijnen, spangordijnen, transparante fantasiegordijnen (sierpanden) eenvoudige transparante drapages, vouwgordijn, systeem Austrian Blind.

Module Niet-transparante raamdecoratie (vouwgordijnen)  (60u)

- Vouwgordijnen voor schuine dakramen, vouwgordijnen ongevoerd (verticaal met optrekband) gevoerd met horizontale baleinen.

Module Niet-transparante raamdecoratie (overgordijnen) (60u)

- Overgordijnen (ongevoerd) drapage (boog op stok) gordijnsierbenders, overgordijnen (gevoerd met sierbenders)

Module Decoratieve accessoires (40u)

- Tafelkleden in diverse vormen, sierkussens in diverse vormen, stoelhoes

Eindproef

Business skills

Gedurende 132u + 4u examens wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket business skills bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, social skills. Ontdek jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemer

Tekentechnieken/Kleuradviseur/Interieurstylist: inbegrepen in het inschrijvingsgeld: handboeken, kleurenwaaier en kleuroefeningen.
niet inbegrepen: oa.vulpotlood 0,5mm, met potloodminnes HB of H, tekenlat 30 cm, 2 tekendriehoeken (beide met inktrand) 30°-60) en 45°-45°, gom (rotring,steadler,…) papierplakband, passer met draaiwiel, stiftjes 0,2,0,3,0,5 en 0,7 mm., 3st A1 onderlegpapier (egaal-licht-wit papier 80x100cm) houten schetspotlood, normaal HB, schetspapier A4 (21x29,7cm) kalkpapier, pantonestiften, kleurpotloden, aquarelpotloden, plakkaatverf, tijdschriften, verfborstels, (petit gris of kunststofharen) mengschaaltjes, …. kp  +- 200€.
Raamdecorateur:   inbegrepen: stoffen en onderdelen
Niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld; naaimachine, naaigerief, grote en kleine schaar, meter, naalden, winkelhaak en vouwmeter. Per module worden de technieken in kleinere realisaties uitgewerkt. 

De opleiding omvat veel projectenHet is niet onbelangrijk dat je creatief en gemotiveerd bent om naast de opleiding nog aan zelfstudie te doen, thuisopdrachten en examen-projecten uit te werken, regelmatig beurzen en bedrijven te bezoeken en je verder in trends en vaktijdschriften te verdiepen.

 • Neerpelt

Voltijdse dagopleiding Meubelrestyler

€780.00 €644.63
 • Neerpelt

Meubelstoffeerder

€325.00 €268.60
 • Neerpelt

Meubelstoffeerder versneld

€325.00 €268.60
 • Hasselt
 • Neerpelt

Introductie: maken van een lichtplan

€225.00 €185.95
 • Neerpelt

Tadelakt

€225.00 €185.95