Voltijdse dagopleiding Junior customs consultant

In deze nieuwe opleiding assistent douanedeclarant of junior customs consultant leer je hoe je douaneformaliteiten afhandelt. Het is hierbij belangrijk dat de douanewetgeving correct wordt toegepast.

Hasselt

21/09/2020

m d
d d
w d
d d
v d
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
 • 1 jaar
Locatie
 • Hasselt
Kenmerken opleiding
 • Voltijdse dagopleiding
 • Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

Je leert administratieve douaneformaliteiten, commerciële transportactiviteiten of activiteiten voor internationaal goederenverkeer uit te voeren en daarbij rekening te houden met de voorschriften en kwaliteit (kostprijs, termijn, veiligheid...).
Na de opleiding kan je aan de slag als assistent douanedeclarant en vervolgens de nodige ervaring opdoen om door te groeien naar de functie van douanedeclarant.  

Bedrijven die vanuit en naar de Europese Unie goederen transporteren worden geconfronteerd met een Europese en een nationale regelgeving die steeds complexer wordt. Voor heel wat ondernemers
is het dan ook onmogelijk om zelf hun weg te vinden in het woud van regels en wetten met betrekking tot het internationale goederenverkeer. Douaneagentschappen en
gespecialiseerde bedrijfsinterne diensten spelen een zinvolle rol in het ondersteunen bij de voorbereiding en de uitvoering van de in-, uit- en doorvoerprocessen. De customs consultants (douanedeclaranten) hebben hierbij een specifieke taak. Hun inbreng versnelt en vereenvoudigt het logistieke proces.

Doelgroep

Er is geen specifieke voorkennis vereist voor het volgen van deze opleiding.  Iedereen die geboeid wordt door het internationaal goederenvervoer, gaat deze opleiding met plezier volgen.

Programma:

Intakegesprek
Basis customs consultant
Talenkennis
Junior customs consultant
Werkplekleren
Start me up
Persoonlijk ontwikkelingsplan
Eindproef

Het systeem van werkplekleren biedt een goede kans om na de opleiding snel aan het werk te kunnen gaan.  De locatie van je leerbedrijf, waar je minstens 60% van de opleiding aan de slag bent, kies je zelf.  Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Onze certificaten, getuigschriften en diploma's zijn erkend door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en SYNTRA Vlaanderen.  

Hasselt

m d
d d
w d
d d
v d
z
z

21/09/2020

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€743.80
Incl.€900.00

Kosten lesmateriaal

Handboeken

Excl.€160.38
Incl.€170.00

Bespaar op je opleiding

 • kmo-portefeuille

  De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

 • opleidingscheques

  Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

 • Vlaams opleidingsverlof mogelijk

  Dit is de hervormde versie van betaald educatief verlof. Meer informatie over Vlaams opleidingsverlof vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
 • MO* 723.34
 • KO** 632.93

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

 • Hasselt

logistieke processen optimaliseren

€195.00 €161.16
 • Genk T2-campus

Productieprocessen - lean thinking

€395.00 €326.45