Nog dag(en) voor opstart

Voltijdse dagopleiding Kapper

€ 1095.00 incl.
€ 904.96 excl. BTW
Nog dag(en) voor opstart

Voltijdse dagopleiding Kapper

Een kort kapsel, streetstyle vlechtjes of een hippe snit... Er zijn duizenden manieren om je haar te stylen. Geknipt voor jou? Dan moet je snel eens kijken naar het praktische én creatieve beroep van kapper/kapster. In deze opleiding leer je de nieuwste technieken en trends, omgaan met klanten en het geven van stylingadvies.

€ 1095.00 incl.
€ 904.96 excl. BTW

In detail

Kapper is een knelpuntberoep, wat betekent dat men in dit beroep moeilijk werknemers vindt. Met dit als uitgangspunt en wat motivatie, eigen je jezelf een mooie toekomst toe. De opleiding Kapper is een praktijkgerichte opleiding onder leiding van ervaren vakspecialisten die dagelijks met beide benen in de praktijk staan en daardoor steeds op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Met deze opleiding stomen we je klaar voor het kappersvak.

Alles kan: je eigen salon beginnen of eerst nog wat ervaring opdoen. Geknipt voor jou? of beter: geknipt door jou?

Deze intensieve praktijkgerichte 1-jarige opleiding bestaat uit campusleren, werkplekleren bij een kapper én je eigen mini-onderneming runnen!

Werkplekleren - 600 uur 
Werkplekleren betekent dat je meer dan de helft van de totale opleidingstijd aan het leren bent bij een erkend leerbedrijf. Meer dan de helft van alles wat je voor het gekozen beroep moet kennen en kunnen, ga je dus leren van een praktijkopleider in een bedrijf.
Natuurlijk gaan we je hierbij intensief begeleiden. En we doen dit al van bij de start. Eerst bespreken we wat de bedoeling is en wat de verwachtingen zijn. Daarna bekijken we samen welk type bedrijf het beste bij jou past.

Campusleren - 400 uur
De overige opleidingstijd breng je door op de SYNTRA-campus. Ervaren docenten geven je theorie- en praktijklessen. Die lessen vormen een aanvulling op of een ondersteuning van wat je leert op de werkvloer.

Mini-onderneming

Tijdens de lessen word je begeleid om je eigen mini-onderneming uit te werken, op te starten en te runnen. Gedurende 5 maanden hou je je eigen kapperszaak draaiende en ontvang je een halve dag per week klanten. Dit steeds onder toezicht van onze kappersdocenten en docenten business skills.   

Benieuwd naar de motivatie van de docent? Ontdek ze hier!

Na deze opleiding kun je je nog verder specialiseren in het duale traject kapper-stylist. Hier werk je al 4 dagen op een werkplek en kom je nog 1 dag naar de campus.

Aandachtspunt
Voor deze opleiding werk je met professionele starterspakketten van materialen en producten. Na je inschrijving ontvang je een mail met alle info.

In het begin van het cursusjaar betaal je een bedrag voor de grondstoffen tijdens de lessen. Dit bedrag is voor een standaard gebruik van shampoos, conditioner, afwerkingsproducten, kleuringen, oxidatieproducten, ontkleuringspoeder, permanentvloeistoffen en onkrullingsproducten.
Het gebruik van de grondstoffen wordt individueel geregistreerd, bij overmatig gebruik wordt er tijdens het cursusjaar een extra bijdrage gevraagd.

Tijdens de opleiding dien je meermaals modellen te voorzien.
In het begin van het cursusjaar krijg je een overzicht wanneer je deze modellen moet meenemen.
Dit is een verplicht onderdeel van de opleiding en bepaalt ook voor een groot deel jouw slaagkansen: door te werken met echte modellen leer je je toekomstig beroep in de praktijk over te zetten.

Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten.
Hou er echter rekening mee dat er door onvoorziene omstandigheden wijzigingen kunnen plaatsvinden in het lessenrooster.
Het is dan best mogelijk dat een inhaalles wordt gepland op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen. 

Iedereen die zich wil verdiepen in het creatieve kappersberoep.

Geen voorkennis vereist om te kunnen starten.

 • Basismodule
 • Basis en gecombineerde snitten
 • Tijdelijke omvormingen
 • Blijvende omvormingen
 • Kleuring en ontkleuring
 • Baard, bakkebaard, snor
 • Gelegenheidskapsels, make-up/manicure
 • Toegepaste bedrijfsvoering
 • Werkplekleren
 • Ondernemerschap
  • Tijdens de lessen ondernemerschap stimuleren we je ondernemingszin. Gedurende  ½ dag tot 1 dag per week scherpen we je ondernemende vaardigheden aan. De lespakketten worden op maat van jouw opleiding samengesteld en bestaan oa uit personal branding, digitale marketing en financiële inzichten. Je neemt de modules zelfstandig door en onder begeleiding van je docent.
 • Business lab
  • tijdens het cursusjaar leer je, onder begeleiding, je eigen mini-onderneming uit te werken en op te starten. Gedurende 5 maanden zal je je mini-onderneming runnen en één dag per week klanten ontvangen en behandelen. Dit steeds onder begeleiding van docenten.

Samenstelling prijs

Handboeken
€ 61.32 excl. BTW
€ 65.00 incl.
Grondstoffen
€ 206.61 excl. BTW
€ 250.00 incl.
Optionele kosten
€ 0.00 excl. BTW
€ 947.00 incl.
Inschrijvingsprijs
€ 904.96 excl. BTW
€ 1095.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 1172.89 excl. BTW
€ 1410.00 incl.
Totaal optionele kosten
€ 0.00 excl. BTW
€ 947.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar tot 125 euro bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

 • ODB-nummer: ODB-Z00095
 • Officiële opleidingsnaam : Kapper/Succesvol ondernemer
 • Opleidingsverstrekker: SyntraPXL

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

 • MO* € 938.31
 • KO** € 821.02

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

SyntraPXL Docenten

Ontdek jouw SyntraPXL Docent

Bij SyntraPXL delen meer dan 1000 professionals elk jaar hun kennis en ervaring met 23.000 gemotiveerde cursisten, verspreid over 6 campussen. Via innovatieve en praktijkgerichte opleidingen bouwen deze vakspecialisten aan een duurzame toekomst voor onze trainees.

Lees meer
Docent

Erin
Ternier

Nele
Goorts

Lisa
Swerts

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.