Voltijdse dagopleiding Lasser en metaalconstructeur

Deze allround-opleiding leidt je op tot vakkundig lasser. Ze geeft je de kans om uit te groeien tot een vakspecialist. De combinatie tussen praktijk en theorie geven je alle kans op slagen in de diverse lastechnieken.  Ook constructie van metaal, RVS en aluminium komt aan bod.  Als je slaagt voor alle proeven, ontvang je op het einde van deze opleiding niet één, maar twee diploma's:  Polyvalent lasser en metaalconstructeur!

Duurtijd
 • Onbekend
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
 • Voltijdse dagopleiding
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

Op een halfjaar tijd schoolt SYNTRA je tot een vakbekwaam lasser. Na een introductie van het gassmeltlassen ga je meteen aan de slag met BMBE-lassen (booglassen met beklede elektrode), MAG-lassen en TIG-lassen. In deze voltijdse dagopleiding wordt de cursist voor wat betreft het MAG-lassen en TIG-lassen tot op een gespecialiseerd niveau gebracht.
Veiligheid- en milieuvoorschriften vormen een permanent aandachtspunt. Tijdens het tweede half jaar ga je aan de slag met de module metaalconstructie.  Plan lezen, uitmeten, metaal op maat knippen of verzagen, een object volledig construeren en afwerken...

Na het succesvol beëindigen van het volledig traject polyvalent lasser en metaalconstructeur (inclusief business skills), behaal je het diploma 'Polyvalent lasser', waarmee je in orde bent voor de vestigingswet en bijgevolg als zelfstandige kan starten als Polyvalent lasser. Daar boven op ontvang je een tweede diploma:  metaalconstructeur.  Met die twee diploma's kan je uiteraard ook als medewerker worden tewerkgesteld.

Op het einde van de opleiding is er een blokstage voorzien.  Tijdens die stage kan de opgedane kennis getoetst worden met de praktijk.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich vooral naar KMO-medewerkers van metaalconstructiebedrijven, zelfstandigen en kandidaat ondernemers binnen dit vakgebied die de Nederlandse taal kunnen lezen, spreken en verstaan.

Programma:

Basis lastechnieken (64u)

Polyvalent lasser (64u)

Eindproef polyvalent lasser (4u) 

Halfautomaat lassen (MIG-MAG) (60u)

TIG Lassen (80u)

Maatwerk in staal, RVS en aluminium  (128u)

Nabewerkingen van metalen  (52u)

Eindproef metaalconstructeur  (4u) 

Business skills
Gedurende 132u + 4u examens wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket business skills bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, social skills. Ontdek jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

Stage (156u)

Op vraag van de cursist kan er ook een certificaatproef worden afgenomen (het zogenaamde fotolassen).  De proef wordt afgenomen door een onafhankelijk keuringsorganisme.  De inschrijvingsprijs voor deze proef is niet begrepen in de inschrijvingsprijs van de voltijdse dagopleiding en moet dus nog apart betaald worden.  Het certificaat geeft wel extra kansen op de arbeidsmarkt. 

 • Tongeren
 • Genk T2-campus
 • Neerpelt

Polyvalent lasser deel 2

€225.00 €185.95
 • Genk T2-campus
 • Tongeren

Gespecialiseerde lastechnieken: TIG-lassen

€325.00 €268.60
 • Tongeren
 • Neerpelt
 • Genk T2-campus

Polyvalent lasser deel 1

€225.00 €185.95