Voltijdse dagopleiding Netwerkbeheerder + CCNA Labs

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Voltijdse dagopleiding Netwerkbeheerder + CCNA Labs

Als moderne netwerkbeheerder ben je een onmisbare spil in het digitale bedrijfsleven. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, beheren, onderhouden, uitbreiden en beveiligen van netwerken. Je bent een specialist en hebt vooral een uitvoerende en controlerende rol. Vanuit je specialisme adviseer je collega’s en/of opdrachtgevers.

Nieuw in 2023: verweven met je opleiding bieden we je de kans om met praktische oefeningen je Cisco CCNA-Certificering 200-301 v7 te behalen. In deze formule profiteer je van CCNA-zelfstudie met toegepaste labo's op de T2-campus, onder leiding van geaccrediteerd instructor Gregory Bers.

Klaar voor deze intensieve jaaropleiding?

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Als netwerkbeheerder werk je zelfstandig, maar ook samen met collega’s. Je bent verantwoordelijk voor de technische inrichting van een netwerk en wordt beoordeeld op behaalde resultaten. Je gebruikt daarvoor allerlei protocollen, besturings- en toepassingssoftware, een zeer verantwoordelijke job. Als netwerkbeheerder inventariseer je de eisen en wensen van het bedrijf of organisatie en bepaal je wat de mogelijkheden zijn. Het traject netwerkbeheerder is modulair opgebouwd met veel praktische oefeningen en groepsopdrachten.

CCNA-Labs
Wil je met voorsprong starten als netwerkbeheerder? Met deze unieke formule krijg je de kans een CCNA-accreditatie(*) te behalen, mits een extra inspanning. In de tweede jaarhelft kan je je studie vrijblijvend uitbreiden met CCNA-Labs. Je krijgt toegang tot het digitale CCNA-leermateriaal dat je zelf verwerkt, op je eigen tempo. Voor cursisten Netwerkbeheerder mag dit geen probleem zijn, dit sluit voor een groot deel aan bij de reguliere leerstof. CCNA is niet verplicht om je diploma Netwerkbeheerder te halen, maar deze extra accreditatie vergroot je marktkansen.

Benieuwd naar de jobmogelijkheden na deze opleiding? Cursist Tariq vertelt hier over zijn ervaringen met de cursus.

(*)CCNA staat voor Cisco Certified Network Associate, een certificeringsprogramma aangeboden door Cisco Systems, de toonaangevende leverancier van netwerk- en communicatieapparatuur. CCNA-certificering valideert de vaardigheden en kennis die nodig zijn voor netwerkprofessionals om middelgrote gerouteerde en geschakelde Cisco-netwerken te installeren, configureren, bedienen en oplossen. Het verdienen van een CCNA-certificering kan individuen helpen hun loopbaan in de netwerkbranche vooruit te helpen en hun expertise aan potentiële werkgevers te demonstreren.

In je zelfstudie en de klassikale Labs behandel je CCNA ITN, SRWE en ENSA. Je docent Gregory Bers is een geaccrediteerde instructor en SyntraPXL is een erkende CISCO Academy via Biasc. Bij het voltooien van een module ontvang je een CCNA-accreditatie. Deze accreditatie is een waardevolle aanvulling op de CV. Wil je meer? Optioneel leg je een examen af bij Prometric of Pearson VUE om op deze manier een officieel CCNA-certificaat te behalen.

BYOD (Bring Your Own Device): om aan deze opleiding te kunnen deelnemen, breng je je eigen laptop mee. Je laptop heeft min 16 Gb ramgeheugen en een 64 bit processor die VT (Virtual Technology) compatibel is - minimaal een Intel i7. Apple Macbooks, Chromebooks, iPads, toestellen met AMD-processor ea zijn niet bruikbaar. Een 13" scherm kan, maar beter is een 15" scherm of groter.

Je voorziet best een extra budget van +/- €160 voor extra materiaal en/of bedrijfsbezoeken.

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan?

Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid (vlot kunnen werken met Windows, Word en Excel) is vereist.
Een gezonde interesse in de informaticawereld en computertechniek helpt je snel op weg. Je hebt zeker aanleg voor wiskunde en logisch redeneren, je spreekt een vlot mondje Engels, de vaktaal in de IT. Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen. Dit is daarnaast een ideale opleiding voor bestaande informatici die zich willen omscholen of bijscholen.

IN VOLTIJDSE DAGOPLEIDING duurt de opleiding Netwerkbeheerder 1 jaar:

Netwerkbeheerder niveau 1
- Logica (10 sessies)
- Netwerken en architectuur (18 sessies)
- Operating systemen in een netwerk (16 sessies)
- Netwerken en security (30 sessies)

Netwerkbeheerder niveau 2
- Interconnectie (51 sessies)
- NetOps (8 sessies)
- Business skills en projectmanagement (7 sessies)
- Eindproef Netwerkbeheerder (1 sessie)

Ondernemerschap (40 sessies)
Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin doorheen het cursusjaar geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers.

Werkplekleren/stage (160 u.)
Op een stageplaats kan je meteen je aangeleerde skills aanscherpen en zet je je eerste stappen naar een loopbaan als professioneel vormgever. De 4 weken durende stageperiode loopt de volledige week voor, de twee weken tijdens en de week na de Paasvakantie. Hou hier rekening mee in je agenda.

Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een diploma Netwerkbeheerder.

Extra: CCNA-Labs
- CCNA 1 (ITN): zelfstudie, klassikale labs + examen
- CCNA 2 (SRWE): zelfstudie, klassikale labs + examen
- CCNA 3 (ENSA): zelfstudie, klassikale labs + examen

Bij het succesvol afronden van de 3 CCNA-modules ontvang je een CCNA-accreditatie

 

 

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00536
  • Officiële opleidingsnaam : Netwerkbeheerder
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.