Voltijdse dagopleiding Netwerkbeheerder

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Voltijdse dagopleiding Netwerkbeheerder

Als moderne netwerkbeheerder ben je een onmisbare spil in het digitale bedrijfsleven. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, beheren, onderhouden, uitbreiden en beveiligen van netwerken. Je bent een specialist en hebt vooral een uitvoerende en controlerende rol. Vanuit je specialisme adviseer je collega’s en/of opdrachtgevers. Klaar voor deze intensieve jaaropleiding?

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Als netwerkbeheerder werk je zelfstandig, maar ook samen met collega’s. Je bent verantwoordelijk voor de technische inrichting van een netwerk en wordt beoordeeld op behaalde resultaten. Je gebruikt daarvoor allerlei protocollen, besturings- en toepassingssoftware, een zeer verantwoordelijke job. Als netwerkbeheerder inventariseer je de eisen en wensen van het bedrijf of organisatie en bepaal je wat de mogelijkheden zijn.
Het traject netwerkbeheerder is modulair opgebouwd met veel praktische oefeningen en groepsopdrachten.

Benieuwd naar de jobmogelijkheden na deze opleiding? Cursist Tariq vertelt hier over zijn ervaringen met de cursus.

Delen van de opleiding kunnen via online les (virtual classroom) verlopen.
BYOD (Bring Your Own Device): om aan deze opleiding te kunnen deelnemen, breng je je eigen laptop mee. Je laptop heeft min 16 Gb ramgeheugen en een 64 bit processor die VT (Virtual Technology) compatibel is - minimaal een Intel i7. Apple Macbooks, Chromebooks, iPads, toestellen met AMD-processor ea zijn niet bruikbaar. Een 13" scherm kan, maar beter is een 15" scherm of groter.

Je voorziet best een extra budget van +/- €160 voor extra materiaal en/of bedrijfsbezoeken.

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan?

Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid (vlot kunnen werken met Windows, Word en Excel) is vereist.
Een gezonde interesse in de informaticawereld en computertechniek helpt je snel op weg. Je hebt zeker aanleg voor wiskunde en logisch redeneren, je spreekt een vlot mondje Engels, de vaktaal in de IT. Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen. Dit is daarnaast een ideale opleiding voor bestaande informatici die zich willen omscholen of bijscholen.

IN VOLTIJDSE DAGOPLEIDING duurt de opleiding Netwerkbeheerder 1 jaar:

Netwerkbeheerder niveau 1
- Logica (10 sessies)
- Netwerken en architectuur (18 sessies)
- Operating systemen in een netwerk (16 sessies)
- Netwerken en security (30 sessies)

Netwerkbeheerder niveau 2
- Interconnectie (51 sessies)
- NetOps (8 sessies)
- Business skills en projectmanagement (7 sessies)
- Eindproef Netwerkbeheerder (1 sessie)

Ondernemerschap (30 sessies)
Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin doorheen het cursusjaar geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers.

Werkplekleren/stage (160 u.)
Op een stageplaats kan je meteen je aangeleerde skills aanscherpen en zet je je eerste stappen naar een loopbaan als professioneel vormgever. De 4 weken durende stageperiode loopt de volledige week voor, de twee weken tijdens en de week na de Paasvakantie. Hou hier rekening mee in je agenda.
 
Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een diploma Netwerkbeheerder.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar tot 125 euro bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.