Voltijdse dagopleiding Python developer

Waarom is PYHTON zo populair? Heel eenvoudig: Python is makkelijk leesbaar, veel gebruikt in AI en Big Data en als gratis open source programmeertaal zeer breed ondersteund. Met deze gloednieuwe éénjarige opleiding in Pelt zet je jezelf in pole position voor een programmeercarrière.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Voltijdse dagopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Python is door de intuïtieve opzet en het gebruikmaken van inspringing gemakkelijk te begrijpen en te leren door mensen met weinig of geen programmeerkennis. Python is gratis, kan worden gebruikt op bijna elk platform en maakt gebruik van vele soorten bibliotheken en gegevensbestanden. Hierdoor, en door het oneindig grote aantal toepassingsmogelijkheden, is Python uitgegroeid tot één van de meest gebruikte programmeertalen voor onder meer prototypes bij grote applicaties.
Je leert stapsgewijs de basisprincipes van programmeren voor je in de moeilijke materie duikt. Het is een hele praktische opleiding, met veel hands-on oefeningen en veel samenwerken. Moderne IT’ers zijn teamplayers. Ben jij klaar voor een boeiend jaar?

Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.

Doelgroep

Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid (vlot kunnen werken met Windows, Word en Excel) is vereist.
Een gezonde interesse in de informaticawereld en computertechniek helpt je snel op weg. Je spreekt een vlot mondje Engels, de vaktaal in de IT.
Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen.

Dit is daarnaast een ideale opleiding voor bestaande informatici die zich willen omscholen of bijscholen.

IN VOLTIJDSE DAGOPLEIDING duurt de opleiding Python Developer 1 jaar:

Python Developer niveau 1
  Leren programmeren (11 sessies)
  Databanken (12 sessies)

Python Developer niveau 2
  Functioneel programmeren - Python (10 sessies)
  OO programmeren - Python (9 sessies)
  Praktijk OO programmeren - Python (9 sessies)

Python Developer niveau 3
 Groepswerk 1 - C# (3 sessies)

Python Developer niveau 4
  Advanced Python (13 sessies)
  Architectuur Python (7 sessies)
  Framework Python (13 sessies)
  Praktijk Framework Python (8 sessies)
  REST api - Python (5 sessies)
  Security - Python (6 sessies)
  Business skills (4 sessies)
  Praktijk Python Developer (7 sessies)

Python Developer niveau 5
  Groepswerk 2 - Python (3 sessies)

Eindproef Python Developer (1 sessie)

Ondernemerschap (30 sessies)
Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin doorheen het cursusjaar geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers.

Werkplekleren (160 uren)
Op een stageplaats kan je meteen je aangeleerde skills aanscherpen en zet je je eerste stappen naar een loopbaan als professional. De 4 weken durende periode  werkplekleren vindt plaats tijdens of na de Paasvakantie, de juiste planning volgt nog. Hou hier alvast rekening mee in je agenda.
 
Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een diploma Python Developer.

Delen van de opleiding kunnen via online les (virtual classroom) verlopen.
BYOD (Bring Your Own Device): om aan deze opleiding te kunnen deelnemen, breng je je eigen laptop mee: een standaard recent Windows (vs.10 of 11) of Mac (Intel of M1) toestel. Minimum 8 GB RAM, maar 16 is aangeraden. Hoe meer RAM, hoe beter. Kies je voor Apple, dan is een M1 Macbook Air reeds geschikt. Een oudere Macbook Air met Intel-cpu is niet toereikend. Indien mogelijk, kies dan voor een minimum schermgrootte van 15". Dit is geen verplichting, maar het werkt comfortabeler dan een 13"-scherm. Een tweede, externe monitor thuis is ook geen overbodige luxe.

  • Genk T2-campus

Azure voor developers

€675.00 €557.85
  • Genk T2-campus

Start in programmeren: bootcamp C#, Python en Java - test en kies - AVOND

€245.00 €202.48
  • Genk T2-campus

Typescript

€475.00 €392.56
  • Genk T2-campus
of op jouw locatie

Projectmanagement volgens prince 2

€445.00 €367.77