Voltijdse dagopleiding Restauranthouder

Koken is hot! Steeds meer mensen willen van hun culinaire passie hun beroep maken. Velen zijn geroepen, maar er zijn slechts weinigen uitverkoren om te slagen. Deze praktijkgerichte opleiding zet je meteen op het juiste spoor. Een eigen horecazaak uitbaten of in een restaurant werken is meer dan koken alleen.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Voltijdse dagopleiding
  • Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je alle kneepjes van het vak zoals uitgebreide product- en warenkennis, de professionele kunst van het serveren en het gastheerschap, het bereiden van een gastronomisch menu en het berekenen van de kostprijs van je gerechten. Maar ook gevorderde keukenpraktijken worden onthuld: wereldkeuken, vegetarische gerechten, streekgastronomie, foodpairing, vacuümgaren,…

Koken zal voor jou geen geheimen meer hebben want je maakt zelfs kennis met ons foodlab waar we de chemie van het koken belichten. 
Daarnaast geniet je van een ruime drankenkennis en zet je de eerste stappen in de boeiende wijnwereld. Door middel van tussentijdse competentie-evaluaties en proeven begeleidt het docententeam je om later een topper te worden in je vak. De docenten zijn échte vakspecialisten die al jarenlange horeca-ervaring hebben.

Nieuw in deze opleiding is de module 'Business Lab', waar je samen met je medecursisten jullie eigen pop-up restaurant gaan uitbaten.

 

 

 

Je kan helaas voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen

Doelgroep

Iedereen die wilt beginnen aan een horeca-carrière.

Module 'Basis restauranthouder 112u

  • Kennismaking en introductie
  • Hygiëne en veiligheid
  • Keukenbasissen
  • Warenkennis en praktijk
  • Zaaltechnieken

Module 'Kok' 76u

  • Gevorderde keukenpraktijk
  • Warenkennis en praktijk

Module 'Hygiëne en veiligheid' 24u

  • HACCP en voedselhygiëne
  • Onderhoud en reiniging
  • EHBO, milieu, brandveiligheid en ergonomie
  • Bacteriologische en temperatuurbeheersing

Module 'Drankenkennis' 36u

  • Bier
  • Frisdranken en waters
  • Distillaten, aperitieven, cocktails & mocktails
  • Warme dranken

Module 'Wijn leren proeven' 24u

  • Degustatietechnieken
  • De druif als basis
  • Witte wijn als basis voor degustatie
  • Rode wijn als basis voor degustatie
  • Mousserende wijnen als basis voor degustatie
  • Combinatie wijn en gerechten

Module 'Kelner' 76u

  • Gastonthaal
  • Zaaltechnieken
  • Gevorderde zaalpraktijk
  • Zaalbereidingen en -versnijdingen
  • Probleemoplossende vaardigheden
  • Keuken-zaalcoördinatie

Module 'Bedrijfsvoering en Management' 44u

  • Algemeen en commercieel beleid
  • Personeelsbeheer en administratie
  • BTW in de horeca
  • Prijszetting en omzetberekening

Module 'Ondernemerschap' 90u

  • Personal branding
  • Opstellen van een marketingplan
  • Basis verkoop, technisch
  • Verkooptechnieken
  • Basis boekhouden
  • Financiering
  • Opstellen van een financieel plan
  • Opstartformaliteiten
  • Vennootschapsvormen
  • Wetgeving en verzekeringen
  • Pitchen
  • Netwerken
  • Futureproof ondernemen

Module 'Business lab 1 - Start a start-up' 40u

  • The challenge
  • Ondernemer worden
  • Design thinking
  • The Pitch
  • Team Challenge
  • Lean Start-up
  • Lauch
  • Business Model Canvas

Module 'Business lab 2 - Launch a start-up' 120u

  • Opstartfase van de Pop-up onderneming
  • Uitvoeringsfase 1 van de Pop-up onderneming
  • Tussentijdse evaluatie en bijsturing
  • Uitvoeringsfase 2 van de Pop-up onderneming
  • Afrondingsfase van de Pop-up onderneming
  • Afsluiting en reflectie
  • Eindevaluatie

Eindproef

  • Monografie

 

Voor deze opleiding krijgen jullie een pakket op maat aangeboden dat bestaat uit beroepskledij en werkmaterialen die
van toepassing zijn tijdens de lessen. 
Dit pakket heeft een richtprijs van 300€, afhankelijk van de materiaalkeuze.
Tijdens de eerste les zal de docent dit toelichten.

(De prijs voor de bijkomende kosten is indicatief)

  • Hasselt

Streetfood Academy: "Out of the box" croques

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Structuren en texturen in gerechten

€180.00 €148.76
  • Hasselt

Dresseertechnieken

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Friturist

€260.00 €214.88
  • Hasselt

Messen wetten en onderhouden

€60.00 €49.59