Voltijdse dagopleiding Restauranthouder

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Voltijdse dagopleiding Restauranthouder

Koken is hot! Steeds meer mensen willen van hun culinaire passie hun beroep maken. Velen zijn geroepen, maar er zijn slechts weinigen uitverkoren om te slagen. Deze praktijkgerichte opleiding zet je meteen op het juiste spoor. Een eigen horecazaak uitbaten of in een restaurant werken is meer dan koken alleen.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je alle kneepjes van het vak zoals uitgebreide product- en warenkennis, de professionele kunst van het serveren en het gastheerschap, het bereiden van een gastronomisch menu en het berekenen van de kostprijs van je gerechten. Maar ook gevorderde keukenpraktijken worden onthuld: wereldkeuken, vegetarische gerechten, streekgastronomie, foodpairing, vacuümgaren,…

Koken zal voor jou geen geheimen meer hebben want je maakt zelfs kennis met ons foodlab waar we de chemie van het koken belichten. 
Daarnaast geniet je van een ruime drankenkennis en zet je de eerste stappen in de boeiende wijnwereld. Door middel van tussentijdse competentie-evaluaties en proeven begeleidt het docententeam je om later een topper te worden in je vak. De docenten zijn échte vakspecialisten die al jarenlange horeca-ervaring hebben. 

Deze opleiding omvat werkplekleren: je volgt 2 dagen per week les op de campus en 3 dagen per week oefen je je competenties in een restaurant.

Nieuw in deze opleiding is de module 'Business Lab', waar je samen met je medecursisten jullie eigen pop-up restaurant gaan uitbaten.

 

 

 

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Ontdek hier meer.

Iedereen die wilt beginnen aan een horeca-carrière.

  • Introductie in de horeca (20u)
  • Basis keukentechnologie (20u)
  • Warenkennis en keukenpraktijk (52u)
  • Basis zaal (20u)
  • Basis voedingsleer (20u)
  • Basis hygiëne en veiligheid (24u)
  • Evaluatie praktijk (8u)
  • Drankenkennis (36u)
  • Wijn leren proeven (24u)
  • Gevorderde keukenpraktijk (48u)
  • Gevorderde warenkennis en praktijk: gastronomische keuken (48u)
  • Serviceverlening (20u)
  • Gastenonthaal en zaaltechnieken (20u)
  • Gevorderde zaalpraktijk en zaalbereidingen (20u)
  • Restaurantdesserten (20u)
  • Werkplekleren (400u)
  • Business lab (160u)
  • Ondernemerschap (112u)

Voor deze opleiding krijgen jullie een pakket op maat aangeboden dat bestaat uit beroepskledij en werkmaterialen die
van toepassing zijn tijdens de lessen. 
Dit pakket heeft een richtprijs van 300€, afhankelijk van de materiaalkeuze.
Tijdens de eerste les zal de docent dit toelichten.

(De prijs voor de bijkomende kosten is indicatief)

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar tot 125 euro bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.