Voltijdse dagopleiding Restauranthouder-kok

Koken is hot! Steeds meer mensen willen van hun culinaire passie hun beroep maken. Velen zijn geroepen, maar er zijn slechts weinigen uitverkoren om te slagen. Deze praktijkgerichte opleiding zet je meteen op het juiste spoor. Een eigen horecazaak uitbaten of in een restaurant werken is meer dan koken alleen.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Voltijdse dagopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je alle kneepjes van het vak zoals uitgebreide product- en warenkennis, de professionele kunst van het serveren en het gastheerschap, het bereiden van een gastronomisch menu en het berekenen van de kostprijs van je gerechten. Maar ook gevorderde keukenpraktijken worden onthuld: wereldkeuken, vegetarische gerechten, streekgastronomie, foodpairing, vacuümgaren,… Koken zal voor jou geen geheimen meer hebben.
Daarnaast geniet je van een ruime drankenkennis en zet je de eerste stappen in de boeiende wijnwereld. Door middel van tussentijdse competentie-evaluaties en proeven begeleidt het docententeam je om later een topper te worden in je vak. De docenten zijn échte vakspecialisten die al jarenlange horeca-ervaring hebben.

Na 2 weken op de campus een basisopleiding meegekregen te hebben gaan we reeds over tot werkplekleren. Je komt dan nog 2 dagen les volgen in de campus en de 3 overige dagen leer je de kneepjes van het vak in een restaurant.  Je sluit hiervoor met de werkplek voor 3/5 een stage-overeenkomst af.

 

 

Doelgroep

Iedereen die wilt beginnen als café-uitbater, uitbater snack-tearoom, restauranthouder of traiteur-bankeraannemer.

Keukenpraktijk en –technologie:

hierin worden volgende aspecten geïntegreerd en in een stijgende complexiteit aangeboden:

  • Warenkennis
  • Snij-, kook- en bereidingstechnieken
  • Diverse (basis)bereidingen
  • Beroepshouding en functionele vaardigheden
  • Foodcostberekening
  • Voedingsleer
  • Gevorderde Keukenpraktijk:
    • Wereldkeuken en vegetarische keuken
    • Streekgastronomie
    • Kooktechnieken en -toestellen: nieuwe trends
    • Foodpairing: de basisprincipes
    • Vacuümgaren

Gastronomische keukenpraktijk:

koken met menu’s en à la carte

  • Keukenpraktijk
  • Zaal- en keukencoördinatie , zaalversnijdingen en -bereidingen
  • Menuleer en kostprijsberekening (menu- en drankenkaart)
  • Werkorganisatie en planning

Zaalpraktijk en gastheerschap

  • Zaalvoorbereiding en bediening van gasten, omgang met gasten

Drankenkennis

  • Bier 
  • Frisdranken en waters
  • Warme dranken (incl. basis barista)
  • Aperitieven en sterke dranken
  • Wijnen

HACCP en EHBO

  • HACCP: principes en toegepast in de eigen onderneming
  • EHBO: programma hulpverlener

Business skills 132u

Business skills op maat van de horecaondernemer. Gedurende 132u + 4u examens wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket business skills bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, social skills. Ontdek jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

Voor deze opleiding krijgen jullie een pakket op maat aangeboden dat bestaat uit beroepskledij en werkmaterialen die
van toepassing zijn tijdens de lessen. 
Dit pakket heeft een richtprijs van 300€, afhankelijk van de materiaalkeuze.
Tijdens de eerste les zal de docent dit toelichten.

(De prijs voor de bijkomende kosten is indicatief)

  • Hasselt

Grootkeukenmanager

€450.00 €371.90
  • Hasselt

Dresseertechnieken

€125.00 €103.31
  • Hasselt

Messen wetten en onderhouden

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Tapas

€125.00 €103.31
  • Hasselt

Streetfood Academy: Texas BBQ, Southern comfort food

€155.00 €128.10