Voltijdse dagopleiding Restauranthouder-kok

Koken is hot! Steeds meer mensen willen van hun culinaire passie hun beroep maken. Velen zijn geroepen, maar er zijn slechts weinigen uitverkoren om te slagen. Deze praktijkgerichte opleiding zet je meteen op het juiste spoor. Een eigen horecazaak uitbaten of in een restaurant werken is meer dan koken alleen.

Hasselt

24/09/2018

Inschrijvingsprijs
Sector
Duurtijd
  • 1 jaar
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Voltijdse dagopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je alle kneepjes van het vak zoals uitgebreide product- en warenkennis, de professionele kunst van het serveren en het gastheerschap, het bereiden van een gastronomisch menu en het berekenen van de kostprijs van je gerechten. Maar ook gevorderde keukenpraktijken worden onthuld: wereldkeuken, vegetarische gerechten, streekgastronomie, foodpairing, vacuümgaren,… Koken zal voor jou geen geheimen meer hebben.
Daarnaast geniet je van een ruime drankenkennis en zet je de eerste stappen in de boeiende wijnwereld. Door middel van tussentijdse competentie-evaluaties en proeven begeleidt het docententeam je om later een topper te worden in je vak. De docenten zijn échte vakspecialisten die al jarenlange horeca-ervaring hebben.

Na 2 weken op de campus een basisopleiding meegekregen te hebben gaan we reeds over tot werkplekleren. Je komt dan nog 2 dagen les volgen in de campus en de 3 overige dagen leer je de kneepjes van het vak in een restaurant.  Je sluit hiervoor met de werkplek voor 3/5 een stage-overeenkomst af.

 

 

Doelgroep

Iedereen die wilt beginnen als café-uitbater, uitbater snack-tearoom, restauranthouder of traiteur-bankeraannemer.

Toelatingsvoorwaarden

Medisch geschiktheidsattest: Cursisten zijn verplicht een medisch attest voor te leggen (opgemaakt door de huis- of bedrijfsarts) dat verklaart dat zij geschikt zijn om levensmiddelen te manipuleren.

Keukenpraktijk en –technologie:

hierin worden volgende aspecten geïntegreerd en in een stijgende complexiteit aangeboden:

  • Warenkennis
  • Snij-, kook- en bereidingstechnieken
  • Diverse (basis)bereidingen
  • Beroepshouding en functionele vaardigheden
  • Foodcostberekening
  • Voedingsleer
  • Gevorderde Keukenpraktijk:
    • Wereldkeuken en vegetarische keuken
    • Streekgastronomie
    • Kooktechnieken en -toestellen: nieuwe trends
    • Foodpairing: de basisprincipes
    • Vacuümgaren

Gastronomische keukenpraktijk:

koken met menu’s en à la carte

  • Keukenpraktijk
  • Zaal- en keukencoördinatie , zaalversnijdingen en -bereidingen
  • Menuleer en kostprijsberekening (menu- en drankenkaart)
  • Werkorganisatie en planning

Zaalpraktijk en gastheerschap

  • Zaalvoorbereiding en bediening van gasten, omgang met gasten

Drankenkennis

  • Bier 
  • Frisdranken en waters
  • Warme dranken (incl. basis barista)
  • Aperitieven en sterke dranken
  • Wijnen

HACCP en EHBO

  • HACCP: principes en toegepast in de eigen onderneming
  • EHBO: programma hulpverlener

Business skills 132u

Business skills op maat van de horecaondernemer. Gedurende 132u + 4u examens wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket business skills bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, social skills. Ontdek jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

Voor deze opleiding krijgen jullie een pakket op maat aangeboden dat bestaat uit beroepskledij en werkmaterialen die
van toepassing zijn tijdens de lessen. 
Dit pakket heeft een richtprijs van 300€, afhankelijk van de materiaalkeuze.
Tijdens de eerste les zal de docent dit toelichten.

(De prijs voor de bijkomende kosten is indicatief)

Hasselt

24/09/2018

Start Einde Tijdspanne
ma 24/09/2018 09:00 12:30 4 uur
ma 24/09/2018 13:00 16:30 4 uur
di 25/09/2018 09:00 12:30 4 uur
di 25/09/2018 13:00 16:30 4 uur
wo 26/09/2018 09:00 12:30 4 uur
wo 26/09/2018 13:00 16:30 4 uur
do 27/09/2018 09:00 12:30 4 uur
do 27/09/2018 13:00 16:30 4 uur
ma 01/10/2018 09:00 12:30 4 uur
ma 01/10/2018 13:00 16:30 4 uur
di 02/10/2018 09:00 12:30 4 uur
di 02/10/2018 13:00 16:30 4 uur
wo 03/10/2018 09:00 12:30 4 uur
wo 03/10/2018 13:00 16:30 4 uur
do 04/10/2018 09:00 12:30 4 uur
do 04/10/2018 13:00 16:30 4 uur
ma 08/10/2018 09:00 12:30 4 uur
ma 08/10/2018 13:00 16:30 4 uur
di 09/10/2018 09:00 12:30 4 uur
di 09/10/2018 13:00 16:30 4 uur
ma 15/10/2018 09:00 12:30 4 uur
ma 15/10/2018 13:00 16:30 4 uur
di 16/10/2018 09:00 12:30 4 uur
di 16/10/2018 13:00 16:30 4 uur
ma 22/10/2018 09:00 12:30 4 uur
ma 22/10/2018 13:00 16:30 4 uur
di 23/10/2018 09:00 12:30 4 uur
di 23/10/2018 13:00 16:30 4 uur
ma 05/11/2018 09:00 12:30 4 uur
ma 05/11/2018 13:00 16:30 4 uur
di 06/11/2018 09:00 12:30 4 uur
di 06/11/2018 13:00 16:30 4 uur
ma 12/11/2018 09:00 12:30 4 uur
ma 12/11/2018 13:00 16:30 4 uur
di 13/11/2018 09:00 12:30 4 uur
di 13/11/2018 13:00 16:30 4 uur
ma 19/11/2018 09:00 12:30 4 uur
ma 19/11/2018 13:00 16:30 4 uur
di 20/11/2018 09:00 12:30 4 uur
di 20/11/2018 13:00 16:30 4 uur
ma 26/11/2018 09:00 12:30 4 uur
ma 26/11/2018 13:00 16:30 4 uur
di 27/11/2018 09:00 12:30 4 uur
di 27/11/2018 13:00 16:30 4 uur
ma 03/12/2018 09:00 12:30 4 uur
ma 03/12/2018 13:00 16:30 4 uur
di 04/12/2018 09:00 12:30 4 uur
di 04/12/2018 13:00 16:30 4 uur
ma 10/12/2018 09:00 12:30 4 uur
di 11/12/2018 09:00 12:30 4 uur
di 11/12/2018 13:00 16:30 4 uur
ma 17/12/2018 09:00 12:30 4 uur
ma 17/12/2018 13:00 16:30 4 uur
di 18/12/2018 09:00 12:30 4 uur
di 18/12/2018 13:00 16:30 4 uur
ma 07/01/2019 09:00 12:30 4 uur
ma 07/01/2019 13:00 16:30 4 uur
di 08/01/2019 09:00 12:30 4 uur
di 08/01/2019 13:00 16:30 4 uur
ma 14/01/2019 09:00 12:30 4 uur
ma 14/01/2019 13:00 16:30 4 uur
di 15/01/2019 09:00 12:30 4 uur
di 15/01/2019 13:00 16:30 4 uur
ma 21/01/2019 09:00 12:30 4 uur
ma 21/01/2019 13:00 16:30 4 uur
di 22/01/2019 09:00 12:30 4 uur
di 22/01/2019 13:00 16:30 4 uur
ma 28/01/2019 09:00 12:30 4 uur
ma 28/01/2019 13:00 16:30 4 uur
di 29/01/2019 09:00 12:30 4 uur
di 29/01/2019 13:00 16:30 4 uur
ma 04/02/2019 09:00 12:30 4 uur
ma 04/02/2019 13:00 16:30 4 uur
di 05/02/2019 09:00 12:30 4 uur
di 05/02/2019 13:00 16:30 4 uur
ma 11/02/2019 09:00 12:30 4 uur
ma 11/02/2019 13:00 16:30 4 uur
di 12/02/2019 09:00 12:30 4 uur
di 12/02/2019 13:00 16:30 4 uur
ma 18/02/2019 09:00 12:30 4 uur
ma 18/02/2019 13:00 16:30 4 uur
di 19/02/2019 09:00 12:30 4 uur
di 19/02/2019 13:00 16:30 4 uur
ma 25/02/2019 09:00 12:30 4 uur
ma 25/02/2019 13:00 16:30 4 uur
di 26/02/2019 09:00 12:30 4 uur
di 26/02/2019 13:00 16:30 4 uur
ma 11/03/2019 09:00 12:30 4 uur
ma 11/03/2019 13:00 16:30 4 uur
di 12/03/2019 09:00 12:30 4 uur
di 12/03/2019 13:00 16:30 4 uur
ma 18/03/2019 09:00 12:30 4 uur
ma 18/03/2019 13:00 16:30 4 uur
di 19/03/2019 09:00 12:30 4 uur
di 19/03/2019 13:00 16:30 4 uur
ma 25/03/2019 09:00 12:30 4 uur
ma 25/03/2019 13:00 16:30 4 uur
di 26/03/2019 09:00 12:30 4 uur
di 26/03/2019 13:00 16:30 4 uur
ma 01/04/2019 09:00 12:30 4 uur
Karlien Honoré
Valere Peeters
Brecht Musiek
Marc De Baeck
Rita Dasoul
Marc Fransen
Davy De Wreede

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€739.67
Incl.€895.00

Andere kosten

Handboeken

Excl.€174.53
Incl.€185.00

Grondstoffen

Excl.€487.60
Incl.€590.00

Andere kosten

Incl.€310.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 981.26
  • KO** 841.08

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Messen wetten en onderhouden

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Frituuruitbater

€295.00 €243.80
  • Hasselt

Grootkeukenmanager

€450.00 €371.90
  • Hasselt

Uitbater koffiebar/koffiebrander

€495.00 €409.09
  • Hasselt

Restauranthouder-Kok

€495.00 €409.09