Voltijdse dagopleiding Systeembeheerder Windows & Linux

Het digitale bedrijfsleven kan niet zonder systeembeheerders. Jij beheert dagelijks de computersystemen, de veilige toegang voor alle gebruikers, je installeert en houdt alle software en hardware up-to-date en je bent het eerste aanspreekpunt voor alle technische vragen. In deze gloednieuwe dagopleiding met veel praktijkoefeningen ga je aan de slag binnen een Windows- én Linuxomgeving. Een compleet pakket waarmee je écht overal aan de slag kan.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Voltijdse dagopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Het beheer van diverse randapparatuur binnen een IT-omgeving wordt steeds groter. Desktops, laptops, smartphones, tablets, smartwatches... allemaal hangen ze aan hetzelfde bedrijfsnetwerk en allemaal moeten ze up-to-date zijn. Door recente boom in thuiswerk werd duidelijk dat er nood is aan goed apparatenbeheer, ook op afstand. Dagelijks overzie je als systeembeheerder de veilige toegang tot software en hardware (wie mag wat), maak je backups, vervang je hardware en installeer je updates op grote schaal. Een tablet bedrijfsklaar maken, mails op de smartphone ontvangen, het synchroniseren van laptop en desktop, toegang tot de cloud voor het hele bedrijf... voor elke IT-vraag ben je het eerste aanspreekpunt.
Je doet dit allemaal met een gedegen serverkennis. In deze dagopleiding leer je op 1 jaar zowel in een Windows-als Linuxomgeving werken, wat je multi-inzetbaar maakt voor vele kleine, middelgrote en internationale bedrijven.

Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.

Doelgroep

Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid (vlot kunnen werken met Windows, Word en Excel) is vereist.
Een gezonde interesse in de informaticawereld en computertechniek helpt je snel op weg. Je spreekt een vlot mondje Engels, de vaktaal in de IT. Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen. Dit is daarnaast een ideale opleiding voor bestaande informatici die zich willen omscholen of bijscholen.

IN VOLTIJDSE DAGOPLEIDING duurt de opleiding Systeembeheerder 1 jaar:

Systeembeheerder niveau 1
  Netwerk basis (10 sessies)
  Server basis Windows (14 sessies)
  Server basis Windows Labo (18 sessies)
  Server basis Linux (14 sessies)
  Server basis Linux Labo (14 sessies)
  Netops (8 sessies)
  Cloud (14 sessies)

Systeembeheerder niveau 2
  Server advanced Windows (11 sessies)
  Server advanced Windows project (11 sessies)
  Server advanced Linux (11 sessies)
  Server advanced Linux project (11 sessies)
  Scripting (8 sessies)
  Toegepaste bedrijfsvoering Systeembeheerder (3 sessies)

Eindproef Systeembeheerder Windows (1 sessie)
Eindproef Systeembeheerder Linux (1 sessie)

Ondernemerschap (30 sessies)
Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin doorheen het cursusjaar geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers.

Werkplekleren (160 uren)
Op een stageplaats kan je meteen je aangeleerde skills aanscherpen en zet je je eerste stappen naar een loopbaan als professional. De 4 weken durende periode  werkplekleren vindt plaats tijdens of na de Paasvakantie, de juiste planning volgt nog. Hou hier alvast rekening mee in je agenda.
 
Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een diploma Systeembeheerder.   

Delen van de opleiding kunnen via online les (virtual classroom) verlopen.
BYOD (Bring Your Own Device): om aan deze opleiding te kunnen deelnemen, breng je je eigen laptop mee: een modern Windowstoestel met een snelle SSD van min 512 GB, 32 GB RAM en een krachtige Intel i7 CPU of hoger, 64 bit en VT compatibel.
Indien mogelijk, kies dan voor een minimum schermgrootte van 15". Dit is geen verplichting, maar het werkt comfortabeler dan een 13"-scherm. Een tweede, externe monitor thuis is ook geen overbodige luxe.

Wist je dat je bij SYNTRA Limburg ook op kot kan? Ontdek hier meer.

  • Genk T2-campus

Starten met ICT: Internet of Things (IoT) - van Arduino tot Azure

€475.00 €392.56
  • Genk T2-campus

Data Academy: netwerkautomatisatie met Terraform, door DataMinded

€295.00 €243.80
  • Genk T2-campus

CCNA vs7 - deel 2 en 3: SRW, ENSA

€1285.00 €1061.98