Voltijdse dagopleiding Technicus industriële elektronica

Technicus industriële elektronica is een splinternieuwe dagopleiding. Dankzij een combinatie van theorie en praktijk word je in één cursusjaar een volwaardig technicus. Tijdens het traject bieden we je een degelijk onderbouwde, maar ook praktijkgerichte voorbereiding op het takenpakket en de verantwoordelijkheden van een technicus industriële elektronica.

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Voltijdse dagopleiding
  • Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Het traject industriële elektronica maakt je vertrouwd met een aantal principes en toepassingen van analoge elektronica en microcontrollers. Na deze dagopleiding ben je in staat om zelfstandig een basiscircuit te begrijpen, te ontwerpen en te implementeren. Hiervoor leer je de belangrijkste karakteristieken van de verschillende elektronische componenten en basisschakelingen te begrijpen. Zo ben je ook mee in de overdracht van signalen in industriële installaties, met inbegrip van filtering en galvanische scheiding. De opbouw, de werking en het programmeren (adresseer methodes en basisinstructies) van een microcontroller is één van de onderdelen van deze opleiding. Ook de nodige kennis van arduino vergaren is inbegrepen in deze opleiding

Doelgroep

Technisch profiel waarbij er een grote interesse is naar het technische luik van The Internet Of Things (IoT)

Basisjaar elektronica: 128 uur

Elektronicamonteur: 128 uur

Toegepaste elektronica: 64 uur

Industriële interfaces: 64 uur

Aanvullende praktijk: min. 72 uur

Eindproef

Business skills
Gedurende 132u + 4u examens wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket business skills bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, social skills. Ontdek jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten. 
Hou er echter rekening mee dat er door onvoorziene omstandigheden wijzigingen kunnen plaatsvinden in het lessenrooster. 
Het is dan best mogelijk dat een inhaalles wordt gepland op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen.