Voltijdse dagopleiding Video content creator

Als video content creator ben je een video all rounder: van shooter tot editor en producer. Je maakt videocontentproducties voor bedrijven, de e-commercemarkt, e-learning platformen, reclamewereld, enz…Je creëert aansprekende video-content die geplaatst wordt op online kanalen en die resoneert bij specifieke doelgroepen door de boodschap en de gekozen vorm.  In een team pak jij de rol die het beste bij jouw skills past en individueel werk je proactief en met een duidelijke visie. Je draagt bij aan het creatieve proces. Je draagt proactief nieuwe video-ideeën aan. Je denkt mee aan concepten en helpt mee in de executie van pre-productie tot en met post-productie.

Genk T2-campus

26/09/2022

m d
d d
w d
d d
v d
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
 • 1 jaar
Locatie
 • Genk T2-campus
Kenmerken opleiding
 • Voltijdse dagopleiding
 • Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • Opleidingscheques

Spildocent Jorgo Kokkinidis (youtubekanaal) leert je de kneepjes van 'storytelling' met bewegend beeld. Met liefde en passie voor hun vak leer je zowel technisch als inhoudelijk de kracht van video gebruiken. Elke reportage is een klein verhaal. Stap voor stap ontdek je hoe je dat kan vertellen met camera, geluid en montagesoftware. Als all-rounder kan je later zelfstandig korte en lange bedrijfsreportages maken, straatinterviews afnemen en verwerken, documentaires maken, zoals bijvoorbeeld het afstudeerproject van DreyVisual in 2020 'Hovo, rise of a champion'.
Ben je klaar om met veel energie video content creaties te maken? Heb je doorzettingsvermogen om telkens opnieuw te gaan filmen en te hermonteren tot je verhaal klopt? Wil je op eigen benen staan en videoproducties kunnen calculeren, plannen, draaien en publiceren? Wil je je klaarstomen voor een competitieve arbeidsmarkt met de juiste ondernemers-vaardigheden? Wel dan: Action!
Neem alvast een kijkje op onze instagrampagina #syntravideocontentcreator.

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

 • ODB-nummer: ODB-Z00010
 • Officiële opleidingsnaam : Video content creator
 • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Doelgroep

Voor iedereen die een passie heeft om professionele video-content te maken hetzij als documentairemaker, video content creator op sociale media, vlogger, blogger, youtuber.

Lesmodules voltijdse dagopleiding

Productie en storytelling : 20u
Camera en accesoires : 60u
Belichtingstechniek : 40u
Geluidsopnametechniek : 40u
Contentcreatiepraktijk : 180u
Montage en postproductie : 60u
Mediaplatformen en formaten : 24u
Business-skills video content  creator : 24u
Eindwerkbegeleiding : 64u
Eindproef : 1u

Ondernemerschap
Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

Je filmt en monteert zelfstandig, ook na de lesuren en buiten de campus. Dus: breng je eigen camera (min. 4K) en een eigen laptop die hardwarematig krachtig genoeg is om video te monteren, voorzien van de nodige montage-software (Adobe Premiere/Final Cut Pro/DaVinci Resolve, ...). Wij voorzien op de T2-campus iMacs, enkele camerasets en verlichting-en geluidsmateriaal enkel voor filmen en monteren onder begeleiding van onze docenten. Heb je vragen over materiaal? Laat het ons weten.

Wist je dat je bij SYNTRA Limburg ook op kot kan? Ontdek hier meer.

Genk T2-campus

m d
d d
w d
d d
v d
z
z

26/09/2022

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€1028.93
Incl.€1245.00

Kosten lesmateriaal

Handboeken

Excl.€47.17
Incl.€50.00

Grondstoffen

Excl.€99.17
Incl.€120.00

Bespaar op je opleiding

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
 • MO* 940.22
 • KO** 822.69

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

 • Genk T2-campus

Fotografie – de studiobasics

€85.00 €70.25
 • Genk T2-campus

Portret/product fotograaf

€555.00 €458.68
 • Genk T2-campus

Voltijdse dagopleiding Soundproducer

€1295.00 €1070.25
 • Genk T2-campus

Voltijdse dagopleiding Fotograaf

€1195.00 €987.60