Voltijdse dagopleiding Werf-en projectleider bouw

De onmisbare schakel in ieder bouwproject!

Als werfleider of projectcoördinator ga je dagelijks in overleg met alle actoren in de bouw: aannemers ruwbouw, onderaannemers, installateurs, afwerkingsbedrijven, architecten, de opdrachtgevers,...  Je zorgt er voor dat het bouwproject optimaal wordt uitgevoerd, dat het bouwproces binnen de afgesproken termijn wordt opgeleverd en dit tegen de vooraf afgesproken kostprijs. 

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Voltijdse dagopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Je gaat projectmatig te werk.  Je controleert en je stuurt bij waar het nodig is.  Het is een zeer boeiende, zeer uitdagende maar ook veeleisende job.  De meeste projectcoördinatoren starten freelance en vestigen zich als zelfstandige. 
Heb je enige voorkennis van bouwtechnieken en je ziet een leidinggevende en coördinerende  taak in de bouwwereld zitten, dan zal deze opleiding je daarop voorbereiden.
Deze opleiding wordt voorafgegaan door een kort intakegesprek.

Het beroep van werf- en projectleider is zeer boeiend en afwisselend.  Maar, het is een job met een verpletterende verantwoordelijkheid.  Een goede kennis van alle stappen in het bouwproces zijn noodzakelijk.  Ook kennis van de meest moderne technieken die vandaag in de bouwsector gebruikt worden, is erg belangrijk.  Docenten met een rijke beroepservaring helpen je op weg en bieden de vakkennis die nodig is om dit beroep succesvol uit te oefenen.

Doelgroep

Personen, liefst met enige ervaring in de bouw, die de ambitie hebben om de verschillende activiteiten van een bouwproject te coördineren en leiding te nemen.

Toelatingsvoorwaarden

HBO5 Bouwkunde
OF
TSO 3de graad Bouw- en houtkunde
OF
TSO 3de graad Bouwtechnieken
OF
Professionele Bachelor Bouw
OF
Reeds voor minstens één van de volgende vestigingsactiviteiten hun beroepsbekwaamheid kunnen aantonen: aannemer ruwbouw en aannemer dakbedekking

PROGRAMMA:
Module basiskennis bouw   64u
Module technische kennis   112u
Basisveiligheid door aannemers niveau 12    16u
Asbest   8u
Werken op hoogte    4u
Module administratieve kennis     28u
Module basis informatica MS en internet    28u
Module Inleiding tot BIM     12u
Module plannings- en coördinatietechnieken, projectmanagement    40u
Eindproef Projectcoördinator bouw    1u

Business skills
Gedurende 132u + 4u examens wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket business skills bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, social skills. Ontdek jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

Stage 160u 

  • Genk T2-campus

Voltijdse dagopleiding Assistent werfleider/bouwvakker

€920.00 €760.33