Voltijdse dagopleiding Zytholoog - Microbrouwer

B(r)ouw nu aan je carrière in de boeiende wereld van het bier. Als zytholoog ben je een echte bierspecialist en heb je een grondige kennis van bierstijlen en -smaken, en als microbrouwer ontwikkel je zomaar even je eigen recept en brouw je de lekkerste bieren!

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Voltijdse dagopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Deze voltijdse dagopleiding bestaat uit twee volledige trajecten. Enerzijds leer je als zytholoog alles over de biermarkt en bierstijlen, en kan je zo degustaties organiseren of als biersommelier aan de slag. Anderzijds kan je als microbrouwer aan de slag in een brouwerij of kan je je eigen bier op de markt brengen. Twee trajecten die elkaar supergoed aanvullen en die van jou een échte bierexpert maken. Op het einde van deze leerrijke rit behaal je dus na het slagen op de eindproeven het diploma Zytholoog-Microbrouwer.

Naast de lessen die deels op de campus plaatsvinden en deels in onze virtual classroom ga je ook werkplekleren in een brouwerij. Tijdens je stage op de werkplek gaan we je intensief begeleiden. Voor de start van de opleiding bespreken we eerst wat je verwachtingen zijn, daarna bekijken we samen welk type brouwerij het best bij jou past. 

De opleiding combineert beroepskennis met bedrijfsbeheer. Gedurende 2 dagen per week verwerf je op de campus (en soms in de virtual classroom) de nodige kennis en vaardigheden die je als gediplomeerd microbrouwer moet bezitten. De rest van de week werk je in een brouwerij. Tijdens de lessen ondernemerschap leer je alles om als zelfstandige te starten.  

In de module 'Business Lab: startend ondernemer' start je een studentenonderneming op waarbij je één of meerdere bieren op de markt brengt. Je wordt daarin begeleid door ervaren ondernemers die je met raad en daad bijstaan.

 

Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.

Doelgroep

Iedereen die een professionele carrière in de biermarkt wil opbouwen.

Zytholoog

  • Bier leren proeven
  • Biersommeliertechnieken
  • Bierwetgeving en marketing
  • Bier en gastronomie
  • Project zytholoog
  • Bierstijlen
  • Eindproef Zytholoog

Microbrouwer

  • Bier en zijn grondstoffen
  • Het brouwproces
  • Biochemie en chemie in de brouwerij
  • Brouwerij inrichting en beheer
  • Praktijk brouwen graad 1, 2 3 en 4
  • Werkplekleren
  • Succesvol ondernemen
  • Business Lab: startend ondernemer
  • Eindproef Microbrouwer

Wist je dat je bij SYNTRA Limburg ook op kot kan? Ontdek hier meer.

  • Hasselt
  • Pelt

Wijn leren proeven

€225.00 €185.95
  • Hasselt

Tea basics

€70.00 €57.85
  • Hasselt

Artisanaal bier brouwen

€395.00 €326.45
  • Hasselt

Mixology

€295.00 €243.80
  • Hasselt

Theesommelier

€360.00 €297.52