Nog dag(en) voor opstart

Waardering van residentieel vastgoed

€ 375.00 incl.
€ 309.92 excl. BTW
Nog dag(en) voor opstart

Waardering van residentieel vastgoed

De almaar stijgende prijzen van residentieel vastgoed en het succes van de formule "Bieden onder gesloten omslag", maken het de taxateur niet gemakkelijker om een juiste prijs op een pand te kleven. Spijtig genoeg komen over- en onderwaardering van residentiële en niet-residentiële panden toch nog voor.  Door de professionalisering van het beroep - zowel vastgoedmakelaar als vastgoedexpert - zouden ruwe schattingen niet meer van deze wereld mogen zijn.

De BIV-erkenning voor verplichte permanente vorming is in aanvraag.

€ 375.00 incl.
€ 309.92 excl. BTW
Inschrijven Ik heb een vraag

In detail

Bij het eerste contact met de eigenaars van een pand luidt de vraag altijd: wat is mijn woning waard? De eigenaar in kwestie denkt dan meestal vanuit de buik en vaak spelen veel emoties mee in de verkoop van een woning of appartement.

Dankzij deze opleiding kan je op elk huis, elk appartement, elke herenwoning en elke villa de juiste (objectieve) prijs kleven.

De vooropgestelde vraagprijs (of vanaf-prijs) van het pand is immers afhankelijk van de door jou gemaakte waardebepaling. Jouw expertise heeft dus een belangrijke impact op deze vraagprijs en de verkoopkansen van het pand. Een pand dat "verbrand" is, blijft meestal te lang in je portefeuille zitten.

Maak van je waardebepaling dan ook geen nattevingerwerk en zorg voor een gefundeerde berekening, waarbij je rekening houdt met alle mogelijke aspecten van het gebouw: de aard, de markt in de streek, de ligging, de ouderdom, de afwerkingsgraad en de (bewoonbare) oppervlakte.

 

Docent Marc Beckers is geaccrediteerd RICS, erkend Vlabel schatter onroerende goederen, vastgoedexpert en bestuurslid FEBEVEX.

  • vastgoedmakelaar-bemiddelaars
  • vastgoedexperts
  • projectontwikkelaars
  • notarissen
  • verzekeringsmakelaars
  • medewerkers die in hun professionele werkomgeving geconfronteerd worden met ramingen en schattingen van woningen, appartementen (commerciële panden en niet-residentiële ruimtes komen aan bod in de opleiding Waardering bedrijfsvastgoed)
  • architecten 

In deze tweedaagse opleiding (07/10 en 14/10) komen diverse methodes van waardebepaling zowel theoretisch als praktisch aan bod, zoals: waardebepaling via vloerplaatberekening, via constructiewaarde en via analytische methode.

Plaatsbezoek aan een residentieel vastgoed, opmeten en waardebepaling opstellen.

 

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 247.94
  • KO** € 216.94

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.