Wijn leren proeven

€ 225.00 incl.
€ 185.95 excl. BTW

Wijn leren proeven

Wijnliefhebber, kenner of leek, wij nodigen je graag uit deze passionele wereld samen met ons te ontdekken.Deze gecertificeerde opleiding heeft tot doel je op een deskundige en verantwoorde wijze, te laten kennismaken met de verrassende wereld van de wijn, het wijnmaken, proeven, schenken…

€ 225.00 incl.
€ 185.95 excl. BTW

In detail

Om echt van wijn te kunnen genieten leer je in deze cursus te 'proeven'.

Onder proeven verstaan we het waarnemen met onze ogen (kleur, helderheid,..), neus (geur) en uiteraard met onze mond (smaak). Je leert de verschillende algemene smaken onderscheiden (zout, zuur, bitter, zoet, umami). Daarna dompelen we je onder in de typische smaakonderdelen van de wijn (ingrediënten, structuur, afdronk,..) en leer je deze al doende (h)erkennen.
Uiteraard wordt elk stukje theorie overvloedig getoetst aan de praktijk door tijdens de cursus wijnen van allerlei origines, soorten, kwaliteiten en genres te degusteren. Ook de diverse druivensoorten worden aangehaald en hun typische kenmerken (smaak, geur, kleur) in de wijntoepassingen.

Voor horeca-opleidingen kan je annuleren tot 7 dagen vóór de startdatum. Nadien is geen terugbetaling mogelijk, noch voor het inschrijvingsgeld, noch voor de grondstoffen. (zie verkoopvoorwaarden)

Iedereen die meer kennis wil opdoen over wijn. Na deze opleiding heb je de mogelijkheid om je nog verder te verdiepen in wijn, dit in het traject sommelier.

 

  • Inleiding: zintuigen, elementaire degustatietechnieken, omgevingsfactoren
  • Gustatieve fase: proces wijn maken en druivenrassen
  • Proeven en werken met degustatiefiches, blind proeven en quoteren
  • Wijn en gerecht
  • Degustatie van schuimwijn

Na deze opleiding heb je de mogelijkheid om je nog verder te verdiepen in wijn, dit in het traject sommelier.

Samenstelling prijs

Grondstoffen
€ 80.17 excl. BTW
€ 97.00 incl.
Inschrijvingsprijs
€ 185.95 excl. BTW
€ 225.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 266.12 excl. BTW
€ 322.00 incl.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

  • MO* € 212.90
  • KO** € 186.28

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

SyntraPXL Docenten

Ontdek jouw SyntraPXL Docent

Bij SyntraPXL delen meer dan 1000 professionals elk jaar hun kennis en ervaring met 23.000 gemotiveerde cursisten, verspreid over 6 campussen. Via innovatieve en praktijkgerichte opleidingen bouwen deze vakspecialisten aan een duurzame toekomst voor onze trainees.

Lees meer
Docent

Karlien
Honoré

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.