CleanTechConsultant

Cleantech is de populaire afkorting voor "Clean Technologies”. Het is een verzamelnaam van producten, diensten en processen die het gebruik van onze natuurlijke hulpbronnen optimaliseren en de milieu-impact minimaliseren. De opleiding CleanTechConsultant legt verbanden tussen het inzetten van Clean Technology en de invloed ervan op klimaat, economie, mens, cultuur, natuur- en milieukwaliteit. De deelnemer onderzoekt het belang en de noodzaak van transitie tot systeeminnovatie en leert deze inzichten toepassen op zijn concrete organisatie of project. Ook de externe energie- of milieuconsultant krijgt handvaten aangereikt om de ondernemers en hun medewerkers een onderbouwd advies te kunnen geven en te begeleiden in hun traject.

CleanTech vertrekt vanuit de markt van vraag en aanbod. Het is niet voldoende om clean te zijn: de technologie moet ook een extra voordeel geven aan een product of dienst. Algemeen kan je stellen dat CleanTech het oude principe cradle to grave wil ombuigen tot cradle to cradle, waarbij iets wat vroeger als afval werd beschouwd, wordt omgevormd tot een grondstof of energie. Het uitzicht op een economisch toegevoegde waarde in combinatie met milieuwinst is dus cruciaal. Voeg daarbij het doel van SYNTRA Limburg ‘De klant meer en beter leren ondernemen’ en je hebt het recept voor een totaal nieuwe opleiding CleanTechConsultant.

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Event

Docent en cursist schrijven samen boek over assertiviteit

Grenzen stellen: het is niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben moeite om grenzen te stellen en laten zomaar over zich heen lopen. Het vergt een bepaalde mate van assertiviteit om voor jezelf op te komen en je grenzen openlijk te delen. In het kader van de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden van SYNTRA Limburg schreven Tine Meus en Karen van den Broeck een boek over grenzen stellen. In ‘Een hek voor de buren. Met succes grenzen stellen’ beschrijven de auteurs veertien herkenbare situaties over grenzen stellen en voorzien ze de lezer met tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Tine en Karen stellen hun boek officieel voor op 24 oktober om 19 uur in Thor Park Genk. Inschrijven voor de boekvoorstelling kan via info@anasta.be. SYNTRA Limburg ondersteunt dit initiatief dat ontstaan is in de opleiding Assertiviteit en Sociale Vaardigheden.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020

Syntra Limburg bereidt jaarlijks duizenden cursisten voor op de beroepen van vandaag. De maatschappij verschuift meer en meer naar het digitale en dus ook de grafische sector. Het gaat dan vaak over creatieve beroepen zoals webdeveloper, interieurinrichter, bouwkundig tekenaar, 3D printspecialist,… De ene leert digitaal tekenen en visualiseren terwijl de andere digitale tekenprogramma’s als autoCAD onder de knie moet krijgen. Voor wie zich vandaag de dag grafisch/digitaal uit de slag kan trekken, zijn de mogelijkheden eindeloos. We willen jou daarom onze top 10 grafische opleidingen van 2019-2020 niet onthouden! Ontdek ze nu.  

Artikel

DUAAL LEREN IS JOUW TOEGANGSTICKET TOT WERK!

De snelste weg naar werk? Die vind je binnen ‘Duaal leren’ bij SYNTRA Limburg. Het aanbod van werkplekken is op dit moment zo groot dat de vraag niet kan volgen. Meer dan 150 bedrijven die met ons samenwerken zijn dringend op zoek naar een leerjongere. Werkplekleren biedt een leervergoeding en de perfecte kans op job-mogelijkheden achteraf. Lees méér onder de gele banner of bekijk meteen de tachtig studierichtingen om uit te kiezen!

Event

Young BIM Bouwkundig Tekenaars pitchen hun werk

Op woensdag 26 juni 2019 stellen de cursisten digitaal technisch tekenaars alsook de eerst afgestudeerden BIM bouwkundig tekenaars hun projecten voor aan juryleden, ondernemers, architecten en geïnteresseerden. Bouwaanvragen alsook 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot zijn skills. 

De leertijd is hét toegangsticket tot de arbeidsmarkt
Artikel

De leertijd is hét toegangsticket tot de arbeidsmarkt