Horeca en voeding

Ga naar alle opleidingen
Serveer een portie genot op een bedje van vakmanschap
Koken blijft hot. Als hobbykok laat je vaak anderen genieten van je prestaties in de keuken. Voor zij die nog een stap verder willen gaan, is er de opleiding horeca en voeding bij SYNTRA Limburg. Deze streeft naar de beste kwaliteit en laat je kennismaken met de nieuwste toestellen en technieken. Bij trends wordt er kort op de bal gespeeld, zodat je ze als eerste bij ons ontdekt.
Ga naar alle opleidingen

Voltijdse dagopleiding Brood- en banketbakker

Om je in te schrijven voor deze opleiding, moet je eerst deelnemen aan een intakegesprek. Deze screening bestaat uit een gesprek waarbij we het traject samen overlopen en kijken of deze opleiding bij jou past.

In deze opleiding staat uiteraard de praktijk voorop. Je leert alle technieken die de moderne, warme bakker nodig heeft om aan de hoge eisen van de klanten te voldoen. Je vervaardigt broden, degen, chocolade, taarten en andere banketproducten en je leert rekening te houden met de regels rond hygiëne en organisatie.  Deze intensieve doe-opleiding bestaat uit werkplekleren (bij een warme bakker) waar je meer dan de helft van de opleidingstijd werkt en het campusleren.   

Tijdens je stage in het bedrijf gaan we je intensief begeleiden. Voor de start van de opleiding bespreken we eerst wat de bedoeling is en wat de verwachtingen zijn, daarna bekijken we samen welk type bedrijf het best bij jou past.

De opleiding combineert beroepskennis met bedrijfsbeheer. Gedurende 1,5 dag per week verwerf je op de campus de nodige kennis en vaardigheden die je als gediplomeerd brood- en banketbakker moet bezitten. De rest van de week werk je bij een bakker. Tijdens de lessen business skills leer je alles om als zelfstandige te starten. We behandelen de do’s & don’ts om een bakkerij succesvol te runnen. We gaan dieper in op administratie en boekhouden, recht en wetgeving, commercieel en financieel beleid.
Wie slaagt voor alle moduleproeven, de eindproeven en zijn/haar externe stage tot een goed einde brengt, ontvangt het ondernemersdiploma Brood- en Banketbakker. Hij of zij heeft dan alle troeven in handen om succesvol een eigen bakkerij op te starten.

Bijna volzetBottleneck

Werken in de horeca en voeding is dag in dag uit jezelf opnieuw bewijzen, telkens weer dezelfde precisie aan de dag leggen om zo een stukje geluk te kunnen aanbieden aan je klanten.

Als brood- en banketbakker leer je broden, patisserie en taarten maken. Als slager-spekslager (een knelpuntberoep!) leer je alles over hoe je vlees etensklaar te krijgen. Bij beide opleidingen krijg je bovendien ook een diploma bedrijfsbeheer waardoor je na je studies direct je eigen zaak kan opstarten.

Ook de opleiding tot restauranthouder-kok omvat veel meer dan een mooi gerecht op je bord kunnen toveren, je leert de kunst van het gastheer zijn en je drank- en vooral wijnkennis wordt op een hoog niveau gebracht. Alles om van je restaurant een succes te maken.

Tot slot houdt iedereen wel van een stuk chocolade, maar had je er al eens aan gedacht om dat zelf te maken? Met de opleiding chocolatier-patissier word je chocoladebewerker die zal voldoen aan de hoge eisen van de favoriete lekkernij van velen.

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020

Artikel

DUAAL LEREN IS JOUW TOEGANGSTICKET TOT WERK!

De snelste weg naar werk? Die vind je binnen ‘Duaal leren’ bij SYNTRA Limburg. Het aanbod van werkplekken is op dit moment zo groot dat de vraag niet kan volgen. Meer dan 150 bedrijven die met ons samenwerken zijn dringend op zoek naar een leerjongere. Werkplekleren biedt een leervergoeding en de perfecte kans op job-mogelijkheden achteraf. Lees méér onder de gele banner of bekijk meteen de tachtig studierichtingen om uit te kiezen!

Event

Young BIM Bouwkundig Tekenaars pitchen hun werk

Op woensdag 26 juni 2019 stellen de cursisten digitaal technisch tekenaars alsook de eerst afgestudeerden BIM bouwkundig tekenaars hun projecten voor aan juryleden, ondernemers, architecten en geïnteresseerden. Bouwaanvragen alsook 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot zijn skills. 

Artikel

De leertijd is hét toegangsticket tot de arbeidsmarkt

Als jonge onervaren schoolverlater denk je maar aan één ding, snel aan het werk gaan en centen verdienen. De zoektocht naar de geschikte job is helaas geen makkelijk parcours en dat heeft vooral met diploma en ervaring te maken. De leertijd is hét toegangsticket tot de arbeidsmarkt voor niet-hooggeschoolden. De cijfers van de VDAB tonen aan dat hooggeschoolden het makkelijkst aan de slag geraken binnen het jaar na afstuderen. Meteen na de masters en bachelors vinden we als koploper de leertijd terug, een succesvol opleidingsproduct van SYNTRA.

Artikel

SYNTRA richt zijn pijlen op vijf grote uitdagingen

Het internet gaat sneller, een pakje leveren gaat sneller en de nieuwste smartphones gaan sneller. Eigenlijk gaat heel de economie de laatste jaren steeds sneller en sneller. Deze snelheid brengt heel wat uitdagingen met zich mee voor ons. Als we niet levenslang (ondernemend) leren dan geraken we achterop en raast de economie ons genadeloos voorbij. Gelukkig zijn er oplossingen om mee op snelheid te raken en zo mee te surfen op het succes van de economie. SYNTRA richt zijn pijlen op vijf grote maatschappelijke uitdagingen.

Een op drie wordt ondernemer, SYNTRA verklapt winnend ondernemersrecept
Artikel

Een op drie wordt ondernemer, SYNTRA verklapt winnend ondernemersrecept