Make-up artist

Een make-up artist kan binnen de theater- en televisiewereld karakters grimeren of kan de make-up verzorgen van artiesten, modellen en klanten.

De opleiding bestaat uit volgende opleidingsmodules:

Basis Make-up 48u
Make-up gevorderd 100u

Toelichting bij vestigingswet:

Volgens de heersende federale vestigingswet behoort het luik 'semi-permanente make-up' enkel toe aan een schoonheidsspecialist. Na ettelijke communicaties met federale diensten voor de interpretatie hiervan wordt deze regel als duiding gebruikt: Enkel schoonheidsspecialistes mogen maquilleren met het doel de klant "mooier" te maken (bv. Dag en avond make-up). Iedereen mag grimmeren met het doel speciale "effecten" te creëren, zoals toegepast in TV, film, toneel, kindergrime... Het antwoord op de vraag indien je na de basismodule zelfstandig (hoofd- of bijberoep) kan starten is bijgevolg tweeledig:
1. Indien u erkend schoonheidsspecialiste bent, kunt u aan de slag als visagist met het doel uw klant 'mooier' te maken. Ook het creëren van speciale effecten behoort in dit geval tot uw mogelijke beroepstaken.
2. Indien u geen erkend schoonheidsspecialist bent, kunt u onder de noemer 'grimeur' enkel het luik creëren van "effecten"als beroepstaak uitvoeren. In ieder geval moet u, naast deze vestigingswet, ook in het bezit zijn van een erkend attest bedrijfsbeheer om zelfstandig (hoofd- of bijberoep) aan de slag te kunnen.

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
SYNTRA-Flora
Event

SYNTRA-Flora 25 juni

Event

Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen

Op woensdag 27 juni 2018 stellen de cursisten Digitaal Technisch Tekenaar hun projecten voor, een uitgelezen kans om talent te spotten en binnen te halen. Ben je op zoek naar een gemotiveerde starter voor jouw bedrijf? Kom dan jouw witte raaf zoeken op de 3de editie van de Pitch Fight. Ben je cursist, ex-cursist, docent of zelf geïnteresseerd in een opleiding digitaal technisch tekenaar? Dan ben je uiteraard ook meer dan welkom op dit event.

Onze Digitaal Technisch Tekenaars zijn bouwkundige genieën. Bouwaanvragen, 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot hun skills.

Wil jij erbij zijn? Schrijf dan  hier  in.

Artikel

SYNTRA Limburg op de Real Estate Awards

De Real Estate Awards van 2018 zijn bekend en onze eigen student Steven Raets mocht alvast mee op het podium voor de nominaties van beste vastgoedstudent. Daarnaast volgde hij zijn stage bij Alain Haven, verkozen tot beste vastgoedondernemer van het jaar. Wij leveren kwaliteit af.

Artikel

Een goedbetaalde job zonder stress?

Associeer jij een goedbetaalde job ook automatisch met veel stress,  hoge werkdruk en vervelende overuren? Dat hoeft niet per se, volgens de internationale financiële nieuwswebsite Businessinsider. Die publiceert jaarlijks een lijstje met de minst en meest stressy jobs van het moment. Wij zochten er 5 uit waar in ons land momenteel ook veel vraag naar is.

Nieuws

B-sportunity: Waar sport en ondernemen elkaar ontmoeten!

B-sportunity is het Limburgse event waar sport en ondernemen elkaar ontmoeten. De sportmanagers van morgen zetten in het kader van hun SYNTRA opleiding dit panelgesprek met een bijhorend netwerkevent op poten. Met Stayen in Sint-Truiden werd een perfecte partner gevonden. De multifunctionele omgeving is het bewijs dat sport en ondernemen hand in hand kunnen gaan. Het was dan ook de perfecte locatie om de ‘B-sportunity’ avond plaats te laten vinden.

Artikel

Mannelijke vs. vrouwelijke cursisten binnen SYNTRA Limburg