Herstellen van fiets- en motorfietsframes en kunststofonderdelen

Beschadigingen zijn dikwijls te herstellen, maar worden door onkunde vaak onherstelbaar verklaard en vervangen door nieuwe onderdelen.
Stalen- (chroom/molybdeen), titanium- en aluminiumframes kunnen via braseren of hardsolderen hersteld worden. A.B.S. onderdelen via lijmtechnieken.
Zelfs carbononderdelen kunnen goed gerepareerd worden, zonder dat daarbij sterkte of stijfheid verloren gaan. Weinig mensen hebben ooit al met carbon gewerkt en nog minder techniekers hebben ervaring met de reparatie van structurele onderdelen.
Bijgevolg zijn in de loop der jaren nogal wat kwakkels, onwaarheden en soms moedwillig leugenachtige informatie over het repareren van carbon in omloop gekomen.
In werkelijkheid kan 95% van alle schade degelijk en betrouwbaar hersteld worden.

Het uitvoeren van deze herstellingen vereist een specifieke kennis, die niet zomaar eenvoudig ergens kan worden "opgeraapt".
Korte opleidingen worden al her en der aangeboden (bepaalde herstellingen), maar geen opleiding over het totaal (diverse materialen) van mogelijke frames en onderdelen. Het zal hier niet de klassieke fietstechnicus, motor- of bromfietstechnicus zijn, maar wel de gespecialiseerde technicus “in het herstellen van frames en kunststofonderdelen” die deze werkzaamheden zal uitvoeren.

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Evelien Tilkens op Groomania
Artikel

Evelien verzilverde ‘letterlijk’ haar talent als hondentrimmer

Artikel

De eerste officiële Blockchain-opleiding van Vlaanderen start in de T2-campus

De eerste gecertificeerde blockchain-developer training van Vlaanderen gaat binnenkort van start. Op 18 september 2018 organiseert SYNTRA Limburg samen met Accenture/TheLedger een niet te missen opleiding op dé nieuwe tech-hotspot van Limburg: onze T2-campus. In deze opleiding leer je een nuttige toepassing maken met behulp van blockchaintechnologie. Als opleidingscentrum dat voortdurend vernieuwt en innoveert, gelooft SYNTRA Limburg heel hard in dit verhaal: Blockchain is geen hype, maar heeft weldegelijk een toekomst! Bekijk ook zeker het filmpje van docent Karim Grini.

Nieuws

Hoe bereik je de T2-campus in Genk?

Vanaf september 2018 verhuist de Genkse SYNTRA-campus. We verruilen de vertrouwde Kerkstraat in Winterslag voor het hoogtechnologische Thor Park in Waterschei. De nieuwe T2-campus wordt het bruisende centrum van alles wat met technologie en talent te maken heeft. Iedereen met een hart voor IT, elektro, techniek of energie, verwachten we vanaf cursusjaar 2018-2019 in ons spiksplinternieuwe gebouw.

Maar hoe geraak je ter plekke? Waar kan je parkeren? Wat met het openbaar vervoer? Is er een fietsenstalling?

Je vindt hier alle info gebundeld op 1 handige pagina. Tot binnenkort!

Nieuws

Nationale SYNTRA-videocampagne op vtm/Q2

Op maandag 21 augustus 2018 ging de eerste nationale SYNTRA-videocampagne van start. De SYNTRA-koepels van SYNTRA Limburg, AB, Brussel, Midden-Vlaanderen en West sloegen de handen in elkaar om op een opvallende manier SYNTRA als professioneel opleidingscentrum in de markt te zetten.

De komende 2 weken draait deze spot in hoge roulatie op de zenders vtm/Q2/caz, maar online zal je hier nog veel meer van kunnen zien. Bekijk de clips en een exclusieve 'behind the scenes' onderaan de pagina!

Event

SYNTRA-Flora 25 juni

De docenten en cursisten van de opleiding ‘Florist’ nodigen u uit op deze fleurige flora-avond. 

Event

Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen