Java developer

Java is een programmeertaal die objectgeoriënteerd is (kortweg OO, naar het Engelse Object Oriented). Dit houdt in dat een systeem wordt opgebouwd uit objecten. Een object is bijvoorbeeld een bepaald bestand, een stuk tekst of een lijst gegevens. Het handige van een objectgeoriënteerde omgeving is dat een object eigenschappen kan 'erven' van een moederobject, zodat er eenvoudig vele varianten van een bepaald object kunnen worden gemaakt. De objecten kunnen van elkaar verschillen, maar toch tot dezelfde categorie behoren en dus bepaalde eigenschappen gemeenschappelijk hebben.

Om het proces van het erven iets inzichtelijker te maken, kun je ter vergelijking een concreet object nemen uit de werkelijkheid, bijvoorbeeld een banaan. Een banaan valt in de categorie fruit, net als appels, peren en aardbeien. Fruit valt weer in de categorie voedsel. Aangezien de verbindende eigenschap van deze categorie de 'eetbaarheidsfactor' is, geldt deze eigenschap eveneens voor de categorie fruit en voor de afzonderlijke onderdelen: de bananen, appels, peren, aardbeien, etc. Binnen Java werkt het eigenlijk hetzelfde: er worden klasses gedefinieerd waartoe objecten kunnen behoren. Op deze manier hoef je niet voor ieder onderdeel afzonderlijk alle gegevens te formuleren, maar nemen de objecten automatisch bepaalde eigenschappen over.

Java wordt veel toegepast in websites (middels een Java-plug-in), computerspellen, mobiele telefoons en servers. Het is een platformonafhankelijk taal, wat inhoudt dat het op elke computer functioneert, ongeacht het besturingssysteem (Mac, Windows, etc.). Wat betreft de syntaxis is Java voor een groot deel gebaseerd op de taal C++, dat wel een kleinere klassenbibliotheek heeft dan Java.

Overigens is Java niet hetzelfde als JavaScript: dit zijn twee afzonderlijke talen waartussen de nodige verschillen bestaan. Zo is JavaScript, in tegenstelling tot Java, een scripttaal. Daarnaast kan JavaScript-code alleen in een browser worden uitgevoerd, terwijl Java applicaties maakt die in een virtuele machine kunnen worden uitgevoerd. Verder kent JavaScript alleen objecten, geen klassen.

Nieuw

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
SYNTRA-Flora
Event

SYNTRA-Flora 25 juni

Event

Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen

Op woensdag 27 juni 2018 stellen de cursisten Digitaal Technisch Tekenaar hun projecten voor, een uitgelezen kans om talent te spotten en binnen te halen. Ben je op zoek naar een gemotiveerde starter voor jouw bedrijf? Kom dan jouw witte raaf zoeken op de 3de editie van de Pitch Fight. Ben je cursist, ex-cursist, docent of zelf geïnteresseerd in een opleiding digitaal technisch tekenaar? Dan ben je uiteraard ook meer dan welkom op dit event.

Onze Digitaal Technisch Tekenaars zijn bouwkundige genieën. Bouwaanvragen, 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot hun skills.

Wil jij erbij zijn? Schrijf dan  hier  in.

Artikel

SYNTRA Limburg op de Real Estate Awards

De Real Estate Awards van 2018 zijn bekend en onze eigen student Steven Raets mocht alvast mee op het podium voor de nominaties van beste vastgoedstudent. Daarnaast volgde hij zijn stage bij Alain Haven, verkozen tot beste vastgoedondernemer van het jaar. Wij leveren kwaliteit af.

Artikel

Een goedbetaalde job zonder stress?

Associeer jij een goedbetaalde job ook automatisch met veel stress,  hoge werkdruk en vervelende overuren? Dat hoeft niet per se, volgens de internationale financiële nieuwswebsite Businessinsider. Die publiceert jaarlijks een lijstje met de minst en meest stressy jobs van het moment. Wij zochten er 5 uit waar in ons land momenteel ook veel vraag naar is.

Nieuws

B-sportunity: Waar sport en ondernemen elkaar ontmoeten!

B-sportunity is het Limburgse event waar sport en ondernemen elkaar ontmoeten. De sportmanagers van morgen zetten in het kader van hun SYNTRA opleiding dit panelgesprek met een bijhorend netwerkevent op poten. Met Stayen in Sint-Truiden werd een perfecte partner gevonden. De multifunctionele omgeving is het bewijs dat sport en ondernemen hand in hand kunnen gaan. Het was dan ook de perfecte locatie om de ‘B-sportunity’ avond plaats te laten vinden.

Artikel

Mannelijke vs. vrouwelijke cursisten binnen SYNTRA Limburg