Hans Martens Glazenier

Hans volgde de langlopende opleiding Glazenier: “Niet twijfelen, gewoon doen!”

Matteo La Rosa Modeontwerper

Oud-modestudent Matteo La Rosa toont collectie op Paris Fashion Week

Van SYNTRA’s modeateliers naar Paris Fashion Week: oud-modestudent Matteo La Rosa kan het nog steeds niet geloven. Volgende maand toont hij zijn collectie op hét prestigieuze mode-event van het jaar. “Uitgenodigd worden op Paris Fashion Week is een droom die uitkomt”, glimlacht Matteo.

Zahrà Pye Marketing & event manager

Niemand kan mij tegenhouden!

Je weet niet dat je ze kent maar dat doe je wel.  Je ontmoet ze op straathoeken en kruispunten, op gevels en op spandoeken: het zilveren meisje met de vlecht op de uithangborden van SYNTRA Verzilver je talent. Haar talenten verzilveren, dat doet Zahrà Pye.  ‘Als je iets echt wil, dan lukt dat! Geloof me!’

Els Lombard Verantwoordelijke kinderopvang

De meisjesdroom van Els Lombard (46): kinderdagverblijf "Biep en Lotje"

Het is woensdagnamiddag en muisstil in Biep en Lotje. Alle baby’s en peuters slapen. De twee dochters van Els en Gino blijven bescheiden achter de verzorgingsmuur en kijken naar hun mama. Els zit op een makkelijke stoel met – hoe kan het ook anders- een vijf maanden oude baby op de ene arm. Met de andere hand houdt ze zorgvuldig een flesje in de mond van het baby’tje dat haar vol vertrouwen aankijkt. Een verstilde foto.

Kevin Smeers Fietsenmaker

Kevin (35) maakte van zijn wielerpassie een beroep: "Het is thuis in de garage begonnen"

Acht kinderen van ongeveer 12 jaar stormen de winkel binnen. ‘Mijnheer, wij hebben als opdracht een foto van een tandem te maken. Heeft u misschien een tandem?’ Kevin wijst hen de weg naar de binnenplaats waar trossen fietsen wachten.  Ondertussen komt een dame met een fiets met kinderstoeltje binnen. ‘Mijn band is plat. Ik hoop dat die niet lek is?’ Kevin grijpt de pomp en pompt de band op. ‘Lek is die in ieder geval niet. Er zit lucht in.’ Opgelucht is de dame ook, als ze vertrekt, zonder dat ze iets moet betalen. ‘Service,’ zegt Kevin.

Ina Vandewijer Storyteller

Ina (58) volgde een voltijdse dagopleiding: “ik zat een jaar lang tussen hongerige wolven!”

Michelle Daenen Personal assistant

Voor HR-manager Michelle Daenen (37) was haar SYNTRA-opleiding het startpunt van een mooie carrière.

Kris Lowet ICT-beheerder

Tijdens de opleiding al aan het werk

Kris Lowet (26) volgde drie jaar op rij opleidingen bij SYNTRA en dook dan opnieuw de arbeidsmarkt in. Na een aantal jaren als beroepsmilitair, zocht hij een nieuwe uitdaging voor het burgerleven. En die vond hij in computers: Kris werkt nu als ICT-beheerder bij het Wit-Gele Kruis Limburg in Genk.

Bram Van Langendonck grafisch vormgever

SYNTRA Talent: Vooruit met de Salamander!

Meteen na zijn SYNTRA-opleiding grafisch vormgever stampte Bram Van Langendonck (23) uit Hamont-Achel met drie makkers het communicatiebedrijfje Salamander Media uit de grond. Salamander Media heeft ondertussen een publicitaire geit gebaard. Met een 2pk trekt Bram in oktober immers op avontuur in de Touareg Trail in Afrika om hun bedrijf te promoten. 

Ria Hens vastgoedmakelaar

SYNTRA Talent: Vastgoedmicrobe opgelopen in het ziekenhuis

Van verpleegkundige naar vastgoedmakelaar, die forse carrièreswitch heeft Ria Hens (39) uit Genk dankzij de opleiding vastgoedmakelaar bij SYNTRA Limburg met succes voor elkaar gebracht. Daarnaast behaalde ze de Real Estate Award 2016 voor het beste eindwerk in Vlaanderen als bekroning erbovenop. De immobiliënmicrobe woedt zelfs zo hevig dat ze vol enthousiasme de specialisatie 'Vastgoedexpert’ is gestart.

Samira Alders Schoonheidsspecialiste

Samira Alders start eigen schoonheidssalon op 21ste

OVERPELT - Samira Alders uit Overpelt is amper 21 jaar maar heeft toch al haar eigen schoonheidssalon geopend. “Nagels lakken, en met make up bezig zijn. Dat was al van in de jeugdjaren mijn ding. Dankzij SYNTRA kon ik van mijn passie mijn beroep maken”.

Sabine Hoeven Kinderopvang

Sabine Hoeven heeft eigen kinderopvang