Peter Nijskens Peter Nijskens

Gouden toekomst voor Limburgse wijn

Anne Nagels

Modeontwerpster Anne Nagels herwerkt reststoffen tot kledinglijn

Textielresten en overtollige stock komen dagelijks voor in de fashion-industrie. Maar wat de ene persoon weggooit, is een bron van inspiratie voor iemand anders. Zo ook voor Anne Nagels, zij wil met haar modelabel Re°invented een statement maken tegen de ‘fast fashion’ en overschotten in de modesector. Voor haar kledinglijn zoekt ze steeds inspiratie bij reststoffen, textiel met drukfouten of kledingstukken die niet meer verkocht of gedragen kunnen worden.

Katleen De Vel

Overdag apotheker, ’s avonds stadsboer

Van je passie je beroep maken, het is voor velen een droom. Zo ook voor Katleen De Vel uit Kuringen. Momenteel staat ze vier dagen per week als verantwoordelijke in een apotheek. De rest van haar tijd spendeert ze vooral aan haar passie, bloementeelt in eigen tuin. Op dit moment is het nog een uit de hand gelopen hobby, maar daar komt binnenkort misschien verandering in. Met de juiste opleidingen hoopt ze alvast haar eigen kleinschalig stadproject te kunnen waarmaken.

Hans Martens Glazenier

Hans volgde de langlopende opleiding Glazenier: “Niet twijfelen, gewoon doen!”

Hans Martens startte zijn onderneming, Doorzigt, terwijl hij bij SYNTRA Limburg de opleiding Glazenier volgde. Docent Jos Vos daagde hem uit, verruimde zijn blik en tilde hem als het ware naar een hoger niveau. Vandaag kan Hans zich helemaal uitleven in zijn passie. Hij creëert eigen moderne ontwerpen in glas en lood en toont met verrassend en bijzonder werk zijn interpretatie op de glaskunst aan de wereld.

Matteo La Rosa Modeontwerper

Oud-modestudent Matteo La Rosa toont collectie op Paris Fashion Week

Van SYNTRA’s modeateliers naar Paris Fashion Week: oud-modestudent Matteo La Rosa kan het nog steeds niet geloven. Volgende maand toont hij zijn collectie op hét prestigieuze mode-event van het jaar. “Uitgenodigd worden op Paris Fashion Week is een droom die uitkomt”, glimlacht Matteo.

Zhara Pye
Zahrà Pye Marketing & event manager

Niemand kan mij tegenhouden!

Lars Van Rode
Lars Van Rode Entrepreneur / digital marketeer

Lars Van Rode (39) gelooft in levenslang leren:"Elke dag een held zijn levert geen applaus op!"

Els Lombard Verantwoordelijke kinderopvang

De meisjesdroom van Els Lombard (46): kinderdagverblijf "Biep en Lotje"

Het is woensdagnamiddag en muisstil in Biep en Lotje. Alle baby’s en peuters slapen. De twee dochters van Els en Gino blijven bescheiden achter de verzorgingsmuur en kijken naar hun mama. Els zit op een makkelijke stoel met – hoe kan het ook anders- een vijf maanden oude baby op de ene arm. Met de andere hand houdt ze zorgvuldig een flesje in de mond van het baby’tje dat haar vol vertrouwen aankijkt. Een verstilde foto.

Kevin Smeers Fietsenmaker

Kevin (35) maakte van zijn wielerpassie een beroep: "Het is thuis in de garage begonnen"

Acht kinderen van ongeveer 12 jaar stormen de winkel binnen. ‘Mijnheer, wij hebben als opdracht een foto van een tandem te maken. Heeft u misschien een tandem?’ Kevin wijst hen de weg naar de binnenplaats waar trossen fietsen wachten.  Ondertussen komt een dame met een fiets met kinderstoeltje binnen. ‘Mijn band is plat. Ik hoop dat die niet lek is?’ Kevin grijpt de pomp en pompt de band op. ‘Lek is die in ieder geval niet. Er zit lucht in.’ Opgelucht is de dame ook, als ze vertrekt, zonder dat ze iets moet betalen. ‘Service,’ zegt Kevin.

Ina Vandewijer Storyteller

Ina (58) volgde een voltijdse dagopleiding: “ik zat een jaar lang tussen hongerige wolven!”

Een voltijdse dagopleiding bij SYNTRA Limburg kan je samenvatten als een éénjarig alternatief voor een hogeschoolopleiding. In meer dan 50 studierichtingen behaal je in één jaar tijd op een praktische manier een diploma. Deze opleidingen zijn gericht tot jongeren tussen de 18 en 25 jaar, maar er zijn uitzonderingen. Wij spraken met Ina Vandewijer. Zij volgde de voltijdse dagopleiding tot Digital marketeer. Met haar 58 jaar levenservaring geeft ze haar kijk op deze opleidingsvorm.

Michelle Daenen Personal assistant

Voor HR-manager Michelle Daenen (37) was haar SYNTRA-opleiding het startpunt van een mooie carrière.

Via een vriendin heb ik SYNTRA leren kennen, het lessenpakket vond ik erg interessant. Ik kwam van de richting ‘handel en administratie’ en ging boekhouding-fiscaliteit studeren in het hoger onderwijs. Ik slaagde voor mijn eerste jaar maar vond toch dat het mijn ding niet was. Ik wilde eerder in de richting van toerisme gaan.

Kris Lowet ICT-beheerder

Tijdens de opleiding al aan het werk