Cursisten starten bedrijf dat videobeelden maakt met drones

Ga naar alle opleidingen
Geert Nijst
Drone piloot

Videobeelden met onbemande helikopters. Dat is de specialiteit van het Limburgse videoproductiehuis Skyeye. Hun klanten: Tomorrowland, Racing Genk, vtm en VRT. Het bedrijf is opgericht door Geert Nijst (35). Bij SYNTRA volgde hij de opleiding ‘realisator van videoproducties’.

Ga naar alle opleidingen

Opleiding

Dat is ondertussen vijf jaar geleden. “Ik had altijd een passie voor het maken van filmpjes, maar bij SYNTRA kreeg ik de microbe zo fel te pakken, dat ik er mijn beroep van wilde maken. Het doet veel plezier dat ik daarin geslaagd ben. Omdat ik het zo interessant vond, schakelde ik over van een avond- naar een dagopleiding. In een half jaar werden alle aspecten ons aangeleerd.”

Ik had altijd een passie voor het maken van filmpjes, maar bij SYNTRA kreeg ik de microbe zo fel te pakken, dat ik er mijn beroep van wilde maken

Drones

“Met Skyeye zijn we nu gespecialiseerd in het maken van luchtbeelden met onbemande luchtvaartuigen, de zogenaamde drones. We realiseren knappe dingen met videoproductie, maar dat kunnen meer bedrijven. Ons bedrijf onderscheidt zich met de dronetechniek. Onze helikopters worden van op afstand bestuurd door een piloot, een cameraman zorgt apart voor de beelden. Dat is een groot verschil met andere bedrijven, die beide taken door één persoon laten uitvoeren. In dat opzicht zijn we uniek in België en dat zie je aan de hogere kwaliteit van de beelden. Regisseurs zijn verzot op die werkwijze.”

Olympische Spelen

“In het begin was het knokken, maar nu loopt het inderdaad op wieltjes,” aldus Geert, die met zijn team nu op C-Mine is gehuisvest. Maar daar stopt het niet. Samen met enkele gewezen cursisten wil hij een internationale rol spelen. “De Olympische Spelen en het wereldkampioenschap voetbal worden ons doel.”