Dirk verzorgt wielrenners en atleten na opleiding bij SYNTRA

Ga naar alle opleidingen
Dirk Baeten
Sportverzorger

Vroeger was Dirk Baeten (49) buschauffeur bij De Lijn. Na een passage bij SYNTRA werd hij sportverzorger. Samen met Nico Wilms (37) richtte hij Respect Your Body op. Daar zorgt het duo voor een persoonlijke sportgeleiding.

Ga naar alle opleidingen

Dirk was in zijn vrije tijd verzorger bij de jeugdploegen van de huidige tweedeklasser Lommel United, waar ook zijn zoon voetbalde. Maar hij merkte al snel dat hij te weinig kennis had. “Ik merkte dat ik de voetballertjes onvoldoende kon bijstaan. Daarom was de opleiding bij SYNTRA heel nuttig. Mijn stage deed ik bij Golazo, waar ik nadien ook aan de slag kon. Door het vele werk, ging mijn vriend Nico ook mee. Nu geven wij na grote wielerwedstrijden, zoals de Ronde van Vlaanderen en de Duizend Kilometer van Kom op tegen Kanker, massages aan de renners van alle ploegen. Dat doen we samen met studenten van SYNTRA. Bij atletiek wedstrijden zorgen we dan weer voor opwarming- en stretchoefeningen. We werkten meermaals samen met Kim Gevaert en Elodie Ouedraogo.

Ik merkte dat ik de voetballertjes onvoldoende kon bijstaan. Daarom was de opleiding bij SYNTRA heel nuttig. Mijn stage deed ik bij Golazo, waar ik nadien ook aan de slag kon

Verder zijn mijn collega Nico en ik ook gestart met Respect Your Body. Samen met andere deskundigen stellen we een programma samen om mensen op een verantwoorde manier te laten sporten. Dat is heel gevarieerd. We doen ook fietsmetingen. Door de juiste hoogte en lengte van de fiets meer te bepalen, voorkomen we veel blessures.” Dirk is blij met zijn nieuwe carrière. “Het was zeker niet mijn bedoeling om deze job uit te oefenen, het is mij gewoon overkomen. Het is geweldig boeiend. En het verhaal stopt nog niet. Mijn collega Nico heeft concrete plannen om in Tessenderlo een fietscentrum te openen. Aan afwisseling dus geen gebrek.”