Ilona Fontana blij met nieuwe job als tandartsassistente

Ga naar alle opleidingen
Ilona Fontana
tandartsassistente

De praktijk van de tandarts organiseren. Dat is de essentie van mijn nieuwe job als tandartsassistente. De job is heel gevarieerd.” Aan het woord is Ilona Fontana (33) uit Hasselt die na een SYNTRA-opleiding een carrièreswitch maakte. En dat bevalt haar prima.

Ga naar alle opleidingen

“Een tandarts doet meer dan gaatjes vullen, de tandarts doet ook veel kroonwerk en implantaten. Niet veel mensen begrijpen wat ik doe, maar ik ben echt haar rechterhand. Mijn job is heel gevarieerd, ik neem de telefoon op, maar ik reik bijvoorbeeld ook de instrumenten aan en steriliseer ze. Mijn werk is haar ondersteunen, zodat zij zich kan focussen op de patiënt.” Ilona werkte eerst in de verkoop en dacht op een bepaald moment na over haar toekomst.

Niet veel mensen begrijpen wat ik doe, maar ik ben echt haar rechterhand.

“En die liep in een andere richting. Mijn eigen tandarts gaf eigenlijk de aanzet. Er is al een tijdje een tekort aan tandartsassistenten en zij vond dat echt iets voor mij. Ze maakte me nieuwsgierig naar het beroep én vertelde me ook dat je bij SYNTRA een opleiding kon volgen.” Het vertrouwen van haar tandarts gaf dan de doorslag. Ilona kon in die praktijk stage doen, én heeft er intussen een job als tandartsassistente. “Het klikt tussen ons en dat vind ik heel belangrijk. We hebben dezelfde visie, zij streeft naar perfectie en ik ook. Voor mij was de opleiding de start van een nieuw leven. Ik heb er hard voor gewerkt en daardoor is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid. Er is iets in me wakker gemaakt dat ik nooit in mezelf gezien had.” Opnieuw gaan studeren, is Ilona erg goed bevallen. “Ik wil ook blijven leren, dat is belangrijk in dit vak. Weet je, je bent nooit te oud om te leren, maar je moet vooral in jezelf geloven.”