Jili De Weyer studeert af als dakdekker

Ga naar alle opleidingen
Jili De Weyer
Dakdekker

“Het is nogal uitzonderlijk, maar in het kader van haar job Jili De Weyer (26) in 2010 aan de opleiding aannemer dakbedekking bij SYNTRA. Dit jaar sloot ze met succes af, waardoor ze een beter inzicht in de sector kreeg.

Ga naar alle opleidingen

“ Er namen heel weinig vrouwen deel aan die opleiding. Dit jaar was ik zelfs de enige. In het begin keken enkele mannen raar op. Sommige dachten: ‘Wat komt die hier doen?’ Maar dat was enkel hun eerste reactie. Nadien liep alles vlot los”, zegt Jili.  Ik werk als boekhoudster bij Stadak nv, bedrijf van mijn vader in Hasselt. Omdat ik meer wilde weten over daken, volgde ik de opleiding. Ik zal echter nooit werken op het dak zelf. Dat is niet de bedoeling. Tijdens mijn twee jaar bij SYNTRA heb ik veel geleerd, de theorie was erg belangrijk voor mij. Alles kwam aan bod: het aantal pannen uittellen, offertes maken, de tijd berekenen die nodig is om een dak aan te leggen en aan de hand van de werkduur de prijs opstellen.

Dat is zeer nuttig.” “De kneepjes van het vak leer je natuurlijk al doende. Tijdens de opleiding kregen we een tiental praktijklessen. We oefenden op een dak in de SYNTRA- campus van Genk. Ik heb er wel veel van opgestoken.”