Samira Alders start eigen schoonheidssalon op 21ste

Ga naar alle opleidingen
Samira Alders
Schoonheidsspecialiste

OVERPELT - Samira Alders uit Overpelt is amper 21 jaar maar heeft toch al haar eigen schoonheidssalon geopend. “Nagels lakken, en met make up bezig zijn. Dat was al van in de jeugdjaren mijn ding. Dankzij SYNTRA kon ik van mijn passie mijn beroep maken”.

Ga naar alle opleidingen

Dat deed ze niet zonder goede voorbereiding en opleiding. Ze klopte bij SYNTRA aan, en volgde er vier opleidingen:schoonheidspecialistebedrijfsbeheerkunstnagelstyliste en esthetisch deskundige. “De opleiding schoonheidsspecialiste was een voltijdse dagopleiding. In de voormiddag kregen we theorie, ’s namiddags ging het om praktijk. Ook in de opleiding nagelstyliste lag er veel nadruk op de praktijk. We oefenden veel, zowel op modellen als elkaar.” 

“De combinatie van al die opleidingen is een heel bewuste keuze. Zo kan ik de klanten het complete pakket aanbieden: van nagels lakken tot een totaaladvies en behandeling om je look en uitstraling optimaal te versterken. Na afspraak kan het allemaal in één keer, maar de klant kan uiteraard ook voor afzonderlijke behandelingen kiezen. De vervolmaking als ‘esthetisch deskundige’ is een doorgedreven vorming in professionele kennis. Zo kan ik de klanten advies verlenen over de ideale behandeling van hun huid en welke producten zich voor hun huid het beste lenen.

In die vorming leer je ook de ingrediënten van de verschillende producten en het effect ervan op de huid en er komt een stukje voedingsleer bij te pas, met name de impact van eetwaren op de toestand van de huid. Het advies gaat dan ook veel verder dan louter het geven van esthetische richtlijnen. Ook voor ‘problemen’ met de huid kan men bij mij terecht, voor acne bijvoorbeeld. Velen gaan achteloos om met hun huidverzorging. Ze stellen hun huid bijvoorbeeld zonder bescherming bloot aan de zon. Gelukkig bestaan er al producten om de schadelijke effecten op de huid terug te dringen. Degelijke huidverzorging is een regel voor iedereen. Mannen zijn dus evenzeer welkom.”