SYNTRA Talent: Handen uit de mouwen

Ga naar alle opleidingen
Frederik Vercammen
bouwvakker

Frederik Vercammen (30) uit Nieuwerkerken was een van de acht pioniers in de eerste opleiding polyvalent bouwvakker bij SYNTRA Limburg. Meteen na het behalen van zijn diploma vestigde hij zich als zelfstandige. “De bouwsector heeft nood aan vlot inzetbare medewerkers die meerdere technieken goed onder de knie hebben”, spreekt Frederik uit ervaring.

Ga naar alle opleidingen

De opleiding polyvalent bouwvakker heeft Frederik perfect op deze uitdaging in de bouwwereld voorbereid. “De vorming loopt gedurende een jaar in voltijdse dagopleiding. Meerdere aspecten van de bouw komen stap voor stap aan bod: metselen, dakwerken, tegelen, veiligheidsvoorschriften… De theoretische uitleg wordt telkens meteen in de praktijk toegepast.”

“De opleiding speelt perfect in op de evolutie in de bouwsector, die niet meer focust op specialisten in een vak, maar wel op medewerkers die verscheidene disciplines in de branche onder de knie hebben. Opleidingen in de bouw bestonden natuurlijk al langer, maar voordien ging het om opleidingen van telkens één aspect, zodat het veel tijd kostte om vaardigheden in diverse disciplines te verwerven. De opleiding polyvalent bouwvakker biedt het grote voordeel dat je in een jaar tijd met een breed spectrum van het vakgebied vertrouwd raakt.”

Steek de handen uit de mouwen en word je eigen baas via één van onderstaande opleidingen:

Voltijdse dagopleiding polyvalent bouwvakker

Voltijdse dagopleiding lasser/metaalconstructeur

Voltijdse dagopleiding schilder

Tuinaannemer - groenbeheerder