SYNTRA Talent: Vooruit met de Salamander!

Ga naar alle opleidingen
Bram Van Langendonck
grafisch vormgever

Meteen na zijn SYNTRA-opleiding grafisch vormgever stampte Bram Van Langendonck (23) uit Hamont-Achel met drie makkers het communicatiebedrijfje Salamander Media uit de grond. Salamander Media heeft ondertussen een publicitaire geit gebaard. Met een 2pk trekt Bram in oktober immers op avontuur in de Touareg Trail in Afrika om hun bedrijf te promoten. 

Ga naar alle opleidingen

“Salamander Media is een full service agency”, legt Bram Van Langendonck uit. “In opdracht van klanten, vooral jonge ondernemers en startups, werken we complete mediacampagnes uit, onze klanten zijn meestal Limburgse bedrijven. Daarnaast lanceren we apps van eigen ontwerp. Een recent voorbeeld is KaffeeCuisine: een orderapplicatie ontwikkeld voor de horeca. 

Met zijn vieren runnen ze Salamander Media. “Een programmeur, een marketeer, iemand voor de verkoop en ikzelf als graficus. De opleiding grafisch vormgever bij SYNTRA Limburg zette mij op het juiste spoor. Het is een voltijdse dagopleiding van een jaar met vakken als Photoshop en Indesign en de concrete toepassingen ervan. De grote troef is de focus op de praktijk.

Op zoek naar avontuur ruilt Bram in oktober de computer in voor techniek op vier wielen. Samen met Emile Henckaerts gaat hij de uitdaging van deTouaregTrail aan met een 2pk geit. “Dat is 10.000 km met een 2pk Afrika doorkruisen op het oorspronkelijke parcours van Parijs-Dakar”, lacht Emile, marketing & sales verantwoordelijke bij Salamander Media. "Onze geit dient als uithangbord voor Salamander Media”

Bram volgde de voltijdse dagopleidingen grafisch vormgever en desktop publisher.