Tijdens de opleiding al aan het werk

Ga naar alle opleidingen
Kris Lowet
ICT-beheerder

Kris Lowet (26) volgde drie jaar op rij opleidingen bij SYNTRA en dook dan opnieuw de arbeidsmarkt in. Na een aantal jaren als beroepsmilitair, zocht hij een nieuwe uitdaging voor het burgerleven. En die vond hij in computers: Kris werkt nu als ICT-beheerder bij het Wit-Gele Kruis Limburg in Genk.

Ga naar alle opleidingen

“Ik werkte bij defensie en ging uit interesse enkele opleidingen volgen - en van het een kwam het ander. Ik begon in 2007 bij SYNTRA aan de opleiding netwerkbeheerder, in het voltijds dagonderwijs. Van 8 tot 16 uur zaten we in de les, ‘s avonds was ik er thuis nog steeds mee bezig. Zo ver ging mijn interesse. Ja, als iets je boeit ben je er graag uren mee bezig (lacht).” Na het tweede jaar kon Kris al bij het Wit-Gele Kruis beginnen.

Ik wilde puur IT volgen en de opleiding die SYNTRA gaf, was daarvoor heel geschikt. Heel doelgericht ook, ik had niet zo’n behoefte aan taalvakken en dergelijke. Bovendien kon ik meteen kennismaken met wat er speelt in de bedrijfswereld, want de docenten staan met twee voeten in de job. Het voordeel van SYNTRA is dat er een goed evenwicht is tussen theorie en praktijk. De docenten vertellen vanuit hun praktijkervaring en dat vond ik een plus.” Kris volgde ook nog opleidingen in webdesign en IT security expert. “Oorspronkelijk volgde ik de opleidingen met het idee ooit een eigen zaak te starten. Maar je hebt daarvoor genoeg werkervaring nodig, en die bouw ik nu op.”