Ontcijfer je cijfers i.s.m. Unizo Limburg

Met de juiste financiële inzichten versterk je jezelf als ondernemer enorm. Unizo Limburg start daarom met het traject 'Ontcijfer je cijfers' in samenwerking met SYNTRA Limburg, Provincie Limburg en de LRM. Dit traject is gericht op ondernemers met als doel meer financiële geletterdheid bijbrengen. Financieel inzicht is een strategisch voordeel dat ondernemingen kunnen inzetten om meer houvast op de toekomst te krijgen. 

Het traject gaat verder dan balansen lezen en belastingen besparen. De focus ligt op de monitoring en analyse van de juiste financiële parameters. Ter ondersteuning van het begeleidingsaanbod van UNIZO bieden we bij SYNTRA Limburg een selectie aan van professionele korte opleidingen gericht op financiële geletterdheid. Het aanbod bevat een mix van opleidingsformules: korte learning snacks die je (zelfstandig) online kan doorlopen, blended formules met e-content en een virtual classroom (interactieve les op afstand) en live streams of praktijklessen op de campus.

Binnen het traject 'Ontcijfer je cijfers' werken we met 3 opleidingscategorieën waaruit je kan kiezen. We hebben de 'Kennisboost: financial basics' bestaande uit enkele korte online leersnacks die je kan aanvullen met coaching door een financieel expert. Daarnaast hebben we het traject 'Starter in hoofd- of bijberoep' voor alle startende of bestaande ondernemers die (nog beter) willen ondernemen. Als laatste hebben we een waaier van korte thematische opleidingen in de financiële sector. Bekijk hieronder meer informatie over de verschillende opleidingsmogelijkheden. Onze menukaart met een overzicht van de topics en inhoud kan je via de knop downloaden.

Download de menukaart

Kennisboost: Financial Basics

Onze kennisboost biedt een korte learning snack 'Basis Boekhouden' en een learning snack 'Opstellen van een financieel plan' die je volledig zelfstandig online kan doorlopen. Bijkomend kan je 2u (e-)coaching aanvragen bij een financieel expert, die samen met jou doorheen je financieel plan of je 'Startkompas' gaat. Contacteer onze ondernemerscoach Nico Dewil voor meer informatie: nico.dewil@syntra-limburg.be

  • Gratis smaakmaker: Opstellen van een financieel plan

Als smaakmaker bieden we je alvast het eerste hoofdstuk uit 'Opstellen van een financieel plan' gratis aan en voor wie nog niet overtuigd is bieden we een gratis kennistest aan.

Starter in hoofd- of bijberoep

Het vernieuwde bedrijfsbeheer wordt als een versneld traject aangeboden en is niet enkel interessant voor starters. Ook ervaren ondernemers die hun onderneming een andere wending willen geven, of hun business plan willen herzien, kunnen baat hebben bij deze nieuwe formule. Het traject omvat 90u en bestaat uit een combinatie van zelfstandig te verwerken e-content en interactieve lessen in de virtual classroom. Er is bijkomende coaching voorzien in functie van het succesvol opstellen van een Startkompas.

Meer info: Starter in hoofd- of bijberoep

Praktische snelcursussen

De praktische snelcursussen zijn korte thematische opleidingen binnen de financiële sector. Deze opleidingen worden gegeven via lessen op de campus, via live stream of in de virtual classroom. Het aanbod wordt regelmatig, op basis van concrete noden aangevuld. Enkele voorbeelden van aankomende opleidingen zijn 'Business controller', 'Praktische snelcursus venootschapsbelasting' en 'Power BI: voor een sluitende financiële analyse'.

Bekijk alle opleidingen hier: Sector financiën

Meer info

Wil je een opleiding uit bovenstaand overzicht graag in een andere vorm of wil je een training op maat van je onderneming, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: wendy.danko@syntra-limburg.be