Voltijdse dagopleidingen

Na je secundaire diploma kan je bij SYNTRA gewoon voltijds verder studeren. Als student van een voltijdse dagopleiding behoud je een officieel studentenstatuut (met inbegrip van het recht op kindergeld).  Je kan kiezen uit 65 éénjarige voltijdse dagopleidingen die ieder naar een specifiek beroep leiden. Bij elk van deze studierichtingen is praktijk belangrijker dan theorie. 

Een diploma op één jaar

Aan de hogeschool minstens drie, aan de universiteit vier en vaak zelfs vijf of meer… Zoveel jaar moet je nog studeren wanneer je kiest voor verder studeren na het middelbaar. Bij SYNTRA Limburg korten we die tijd drastisch in. Wij stomen je op één jaar tijd klaar om een droomcarrière uit de grond te stampen. Voltijds studeren staat bij SYNTRA Limburg gelijk aan zo’n 3,5 dag per week naar de les komen. Een opleiding beginnen in september wil zeggen dat je tegen de zomer de juiste kennis zal hebben om meteen de arbeidsmarkt te veroveren of om je eigen bedrijf te starten.

Als je slaagt voor je opleiding, ontvang je een diploma dat officieel erkend is door de Vlaamse Gemeenschap.

Leren door te doen

Kleppers van cursussen of ellenlange teksten instuderen is er bij een voltijdse dagopleiding niet bij. Dat wil niet zeggen dat je niets leert, integendeel. Je leert door zelf de handen uit de mouwen te steken. Technische beroepskennis, motivatie en attitude zijn zoveel belangrijker dan teksten vanbuiten kunnen afdreunen. Daarom zijn de lessen altijd gericht op de praktijk en zit er vaak een leerrijke stage in de opleiding vervat.

Het uiteindelijke doel is dat jij laat zien dat je klaar bent om aan de slag te gaan in jouw gekozen afstudeerrichting. Je rondt je opleiding af met een eindproef. Tijdens deze proef toon je aan je eigen docent en een deskundige buitenstaander dat jij het in je hebt om professioneel je mannetje te staan.

65 studierichtingen

Uit vrijwel alle onderzoeken en cijfers blijkt dat specifieke beroepsvaardigheden en een goeie werkattitude belangrijker zijn dan schoolse kennis. Wij weten dit al jaren. Een voltijdse dagopleiding stoomt je klaar om geld te verdienen met datgene wat je graag doet. We bieden maar liefst 65 afstudeerrichtingen aan waarvan er heel wat gericht zijn op beroepen met werkzekerheid. (check onze knelpuntberoepen-pagina) Gemotiveerde SYNTRA-cursisten zijn bijgevolg erg gewild bij bedrijven die weten waar we voor staan. Ben je zelf ondernemend? Dan zit je bij ons ook perfect op je plaats. Wij bieden jou de kennis om je na je opleiding vast te bijten als baas van je eigen bedrijf.

Docent uit de praktijk

De typische SYNTRA-docent is geen saaie, stoffige boekenvoorlezer. Jij zal les krijgen van een  dynamische ondernemer of een zelfstandige vakspecialist. Omdat onze docenten ook nog dagelijks met hun hoofdberoep bezig zijn, weten zij perfect wat jij nodig hebt om een echte krak te worden. Verwacht je dus aan een hoop inside informatie die jou toelaat een voorsprong te nemen op sommige ‘hooggeschoolden’.

Kleine klassen en nauwe begeleiding

De praktische aard van vele opleidingen laat het toe om les te geven in behoorlijk kleine klassen. Gemiddeld zitten er 14 studenten in een voltijdse dagopleiding. Dat geeft de kans aan iedereen om persoonlijke begeleiding te krijgen van de docent. Als dat nog niet genoeg blijkt te zijn, kan je als student ook nog beroep doen op onze gratis leercoach.