Blog

In het blog blijf je op hoogte van de laatste nieuws.

Bekijk ook onze fotogalerijen en evenementen.

B-sportunity: Waar sport en ondernemen elkaar ontmoeten!
10/03/17
B-sportunity’ is het Limburgse event waar sport en ondernemen elkaar ontmoeten. De sportmanagers van morgen zetten in het kader van hun Syntra opleiding dit panelgesprek met een bijhorend netwerkevent op poten. Met Stayen in Sint-Truiden werd een perfecte partner gevonden. De multifunctionele omgeving is het bewijs dat sport en ondernemen hand in hand kunnen gaan. Het was dan ook de perfecte locatie om de ‘B-sportunity’ avond plaats te laten vinden.
22/02/17
Hasselt
22/02/17
Hasselt
31/01/17
Campus Genk
SYNTRA Limburg is één van de grootste opleidingsverstrekkers in Limburg en kent de laatste jaren een sterke groei. Jaarlijks vinden meer dan 25.000 cursisten de weg naar één van onze campussen in Genk, Hasselt, Neerpelt, Maaseik, Westerlo en Tongeren. De grote sterkte van SYNTRA Limburg zijn de praktijk- en arbeidsmarktgerichte opleidingen.
12/01/17
SYNTRA Limburg campus Genk opent in januari 2017 het New Energy Labo. De opening van het labo komt net op tijd, want vanaf 2017 is er een nieuwe energie-regelgeving die invloed heeft op het bekomen van subsidies. Op 12 januari 2017 gingen de deuren van het labo open, Vlaams parlementslid Lydia Peeters was aanwezig voor de uitreiking van de eerste certificaten.
12/01/17
Campus Genk
12 afbeeldingen
Op 12 januari 2017 gingen de deuren van het New Energy Labo open. Aansluitend werden de eerste certificaten uitgereikt. Onze directeur Dirk Vanstipelen en Vlaams parlementslid Lydia Peeters gaven hun visie op het belang van energie en opleiding.
14/12/16
Hasselt
60 afbeeldingen
De cursisten modeontwerp van SYNTRA Limburg kregen dit jaar de uitdagende opdracht om een damesoutfit te ontwerpen… in metaal! Metaalverwerker Toplas uit Bree engageert zich om het strafste ontwerp ook daadwerkelijk te assembleren. “de medewerkers van Toplas zullen de modernste metaaltechnieken gaan toepassen om een modetekening om te vormen tot...
11/12/16
Kinepolis Hasselt
48 afbeeldingen
Op 11 december 2016 vond, naar jaarlijkse gewoonte, onze diplomahappening plaats. SYNTRA-cursisten kwamen hier massaal naar toe om met trots hun diploma in ontvangst te nemen. Bekijk in onze fotogalerij alvast de vele blije gezichten van zowel cursisten, docenten als medewerkers.
Ijzersterke samenwerking tussen mode en metaal
28/10/16
De cursisten modeontwerp van SYNTRA Limburg krijgen dit jaar de uitdagende opdracht om een damesoutfit te ontwerpen… in metaal! Metaalverwerker Toplas uit Bree engageert zich om het strafste ontwerp ook daadwerkelijk te assembleren. “de medewerkers van Toplas zullen de modernste metaaltechnieken gaan toepassen om een modetekening om te vormen tot een draagbaar stuk met perfecte snit,” aldus Rita Henckaers, business developer bij SYNTRA Limburg.
“Eigenlijk is pizzabakker een knelpuntberoep”
26/10/16
Grootmeester in de pizzakunst Massimo Quondamatteo vliegt in november over naar België. Samen met Aroldo Iacomelli zal hij zijn cursisten leren wat een authentieke Italiaanse pizza is. Wij spraken ter voorbereiding al met Aroldo. We hebben er 'goesting' van gekregen!

Knelpuntberoepen 2016-2017

14/10/16

Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt met al onze opleidingen die kunnen leiden naar een knelpuntberoep. Werkzekerheid gegarandeerd!

Knelpuntberoepen
Word jij dé onderneemster van 2016?
06/10/16
WOMED Award bekroont sterk vrouwelijk ondernemerschap en plaatst inspirerende onderneemsters, meer dan 5 jaar actief als zelfstandige, in de kijker. Een echte boost voor jezelf en je zaak! Ben je minimum 2 en maximum 5 jaar zelfstandig? Ding dan mee naar de prijs voor de Belofte.
Huisgebrouwen bier, Limburgse wijn, kwaliteitswhisky, professionele cocktails, of zelf gedestilleerde gin
05/10/16
Huisgebrouwen bier, Limburgse wijn, kwaliteitswhisky, professionele cocktails, of zelf gedestilleerde gin. Wil jij kunnen genieten van deze dranken in jouw stamcafé of lievelingsrestaurant? Laat hen dan nu weten welke dranken jij graag op de kaart wil zien.
4 opleidingen om je communicatief te versterken
03/10/16
Een volledige groep aandachtig aan het luisteren krijgen, jezelf verkopen in elk gesprek, medewerkers overtuigen van jouw innovatieve ideeën en nieuwe contacten leggen via je sociale capaciteiten. Allemaal communicatieve vaardigheden waarmee we willen uitpakken in onze professionele carrière maar dit is zeker niet evident.

Pagina's