7 technische opleidingen om snel aan werk te geraken

9 years 7 months geleden

De techniek bepaalt de toekomst. Wij hebben een lijstje gemaakt van technische opleidingen waarmee je snel werk vindt. Er zijn immers te weinig mensen die afstuderen in deze beroepen (kwantitatief tekort). Wil jij zeker zijn van een job en goed verdienen? Maak dan het verschil en schrijf je snel in!

technische opleidingen
Polyvalent medewerker bouw

Technisch bezig zijn met je handen in een gevarieerde werkomgeving. Dan kan je bij de voltijdse dagopleiding Polyvalent medewerker bouw terecht.

Koeltechnisch installateur

Koelcellen, leidingen, ontdooisystemen, ... klinkt het nog allemaal Chinees? Als koeltechnicus kan je allerhande koelinstallaties op punt stellen of gebruiksklaar maken.

Technicus industriële elektronica

Leer de praktische kennis zodat je allerhande defecten op de werkvloer op een efficiënte en doelgerichte manier kan oplossen. (Technicus industriële elektronica)

Aannemer installateur centrale verwarming

Verwarmingsinstallaties berekenen, dimensioneren en plaatsen. Laat je klanten niet in de kou staan! (Aannemer installateur centrale verwarming)

Binnenschrijnwerker

Leer de verschillende houtsoorten en structuren kennen zodat je prachtige voorwerpen uit hout kan maken. (Binnenschrijnwerker)

Aannemer schilderwerken

Schilder is een beroep waar je zowel binnen- en buiten je creativeit kan laten zegevieren.

Digitaal technisch tekenaar

Planlezen, tekenen of bouwkundige details begrijpen en uittekenen. Als digitaal technisch tekenaar kan je jouw dromen omtoveren tot levensechte computerbeelden.

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

Hasseltse pianosoliste Taïsa Colson serveert Strawberry Daiquiris om nieuwe, prestigieuze ‘Film Scoring Academy of Europe’ te bekostigen

Artikel

Cursisten printen innovatieve drinkbekers voor Sint Oda

Simpelweg drinken uit een beker lijkt zo maar even de normaalste zaak ter wereld te zijn. Maar dat is het niet voor iedereen. Voor mensen met beperking is drinken te vaak een uitdaging. Daarom gingen de Hasseltse directeur Innovatie Leen Hulshagen (41) en collega Kim Scheepers (45) op zoek naar een oplossing. En die vonden ze bij de cursisten van SyntraPXL die via 3D-printing drinkbekers met neusuitsparing en tulprand maakten.

Artikel

De top 10 grafische opleidingen van 2019-2020

Syntra Limburg bereidt jaarlijks duizenden cursisten voor op de beroepen van vandaag. De maatschappij verschuift meer en meer naar het digitale en dus ook de grafische sector. Het gaat dan vaak over creatieve beroepen zoals webdeveloper, interieurinrichter, bouwkundig tekenaar, 3D printspecialist,… De ene leert digitaal tekenen en visualiseren terwijl de andere digitale tekenprogramma’s als autoCAD onder de knie moet krijgen. Voor wie zich vandaag de dag grafisch/digitaal uit de slag kan trekken, zijn de mogelijkheden eindeloos. We willen jou daarom onze top 10 grafische opleidingen van 2019-2020 niet onthouden! Ontdek ze nu.  

Artikel

Extra injectie voor game-industrie dankzij de ‘Tax shelter’

Niet enkel de Limburgse producenten van games, maar ook de verschillende opleidingsinstellingen die profielen voor deze nieuwe sector afleveren, kijken halsreikend uit naar de uitbreiding van de zogenaamde tax shelter van de film- naar de game-industrie. “Als dat teweegbrengt voor de game-industrie, wat het heeft opgeleverd voor de Belgische filmindustrie, dan mogen we onze borst natmaken”, zegt business developer Ludo Guisson van Syntra Limburg.

Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU? 

Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

Event

Pitch fight III: de technisch tekenaars laten zien wat ze kunnen