Nieuwe vastgoedmakelaarswet

10 years 8 months geleden

Ben je werkzaam in de vastgoedsector? Dan is het belangrijk dat je weet dat op 1 september de nieuwe vastgoedmakelaarswet van kracht ging.

De wet moet zowel de consument als de bonafide vastgoedmakelaar meer bescherming bieden.

Kort samengevat:

  • Het tuchtrecht wordt geoptimaliseerd (strengere straffen).
  • Er wordt een verplichte competentietest ingevoerd voor iedereen die in het vak wil stappen.
  • Er is een striktere regeling voor aanverwante beroepen die het beschermd beroep van makelaar, syndicus of rentmeester wil uitoefenen.

Het BIV (Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars) kan nu sneller en efficiënter optreden tegen vastgoedmakelaars die deonthologisch in de fout gaan.

SYNTRA Limburg biedt tal van opleidingen aan in de vastgoedsector, neem hier een kijkje.

Bron: Knack

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Hotel Mama
Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Artikel

SYNTRA Limburg op de Real Estate Awards

De Real Estate Awards van 2018 zijn bekend en onze eigen student Steven Raets mocht alvast mee op het podium voor de nominaties van beste vastgoedstudent. Daarnaast volgde hij zijn stage bij Alain Haven, verkozen tot beste vastgoedondernemer van het jaar. Wij leveren kwaliteit af.

Artikel

SYNTRA-opleiding maakt verdere groei binnen de vastgoed mogelijk

GENK - “Als vastgoedmakelaar sta je ten dienste van de mensen bij het kopen of verkopen van een onroerend goed. Die rol is me op het lijf geschreven”. Dat vertelt Chris Tielemans (35) uit  Genk, die met zijn ervaring in het vak dankzij de SYNTRA-opleiding ‘Vastgoedmakelaar’ voor zichzelf meer groeikansen ziet.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Robby Pipeleers
Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”