Paul Vangeel werd wielerverzorger

9 years 7 months geleden

GEEL - In de opleidingen ‘Sportverzorger’ en ‘Wielerverzorger’ bij SYNTRA-Hasselt vond Paul Vangeel (45) uit Geel de ideale vorming voor zijn passie: een taak als verzorger in het wielermilieu, die hij nu bij de Beloften van het gereputeerde wielerteam Lotto Belisol uitoefent. “Ik heb zelf 16 jaar gekoerst, tot op het niveau van liefhebber”, vertelt Paul.

paul vangeel

“De microbe van het wielermilieu heeft me nooit losgelaten. Vooral werken met jonge renners trok me aan.” Voor de gepaste vorming was hij bij SYNTRA aan het juiste adres. “Na de opleiding van een jaar ‘sportverzorger’ in 2011 als basis volgde ik in 2013 het jaar specialisatie ‘Wielerverzorging’. Tussendoor heb ik de kortere vormingen ‘Mental Coaching’ en ‘Sportvoeding’ gevolgd, allemaal in avondonderwijs.” Paul had er de verplaatsingen van Geel naar Hasselt - “goeie docent daar”- graag voor over.

“De SYNTRA-opleidingen bevatten alles: theorie met onder meer anatomie en fysiologie, maar ook heel veel praktijk, zoals masseren, EHBO, tapen, enzovoort. Met de basisvorming ben ik trouwens ook bij voetbalclub Westerlo in de jeugdwerking aan de slag geweest. Toen ik moest kiezen, volgde ik uiteraard mijn hart naar het wielrennen.”

Massage

“Masseur zijn betekent veel meer dan met het lichaam van de renner bezig zijn. In de beslotenheid van de massageruimte samen zijn, dat schept een band. Renners vertellen je vertrouwelijke zaken. Die speciale band is me heilig.”

Een aantal van Pauls jongens zijn al doorgestoten naar de profs, waar ze ook al knappe resultaten hebben behaald. “Dat geeft heel veel voldoening, net als de vaststelling dat sommigen na hun overstap naar de profs mij toch nog voor hun massage trouw blijven.”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Event

B-Sportunity - Panelgesprek - 12 Mei

Artikel

Het sportmanagement-event van het jaar: B-Sportunity

Sport is zoveel meer dan achter een bal aanhollen of op een fiets zitten. In de opleiding sport- en eventmanager ontdekken cursisten de boeiende cijfers, strategieën en organisaties achter populaire sporten.

Op 18 maart 2020 steken deze ijverige cursisten de handen uit de mouwen voor de vierde editie van B-Sportunity. Boeiende namen gaan met elkaar in gesprek over actuele topics uit de sportwereld.

Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU? 

Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

Nieuws

Samen de fitnessbranche in!

De Beringse Sabrina Decembrino (31) en haar vriend Maarten Vanduffel (34) gingen samen les volgen bij SYNTRA. Het sportieve duo had een gemeenschappelijk toekomstdoel: werken in de fitnessbranche.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Ivan Coemans
Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”