Basisjaar interieurbouw

Hout is een zeer gegeerde grondstof voor de constructie van tal van producten.  Meubels, keukens, deuren, trappen, ramen, veranda's, muurbekledingen, dressings... het werken met hout vergt speciale vaardigheden.  Alle begin is moeilijk, maar met de juiste praktijkgerichte opleiding ben je al snel op weg om uit te groeien tot machinaal houtbewerker.

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
  • Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Voor het uitoefenen van een beroep is het aanleren van de basisvaardigheden een eerste stap.  Dit geldt ook voor het beroep van interieurbouwer of houtbewerker.  Deze basisopleiding bestaat uit een gezonde mix van theorie en praktijk en zet je op weg om hout te leren bewerken en de eerste stappen te zetten naar de productie van interieurmeubelen.  Je leert de verschillende houtbewerkingsmachines op de juiste wijze in te stellen en veilig te gebruiken.  Dit basisjaar vormt jou als machinaal houtbewerker en biedt jou de mogelijkheid om een stap verder te gaan in het leerproces van het produceren en het plaatsen van schrijnwerk.

Doelgroep

iedereen die interesse heeft in het werken met hout.  Deze basisopleiding vormt de basis voor de opleiding "aannemer interieurbouw".

Programma:

inleiding en persoonlijke uitrusting    4u
houtatelier en onderhoud    12u
materiaalkennis    8u
werktekening en –documenten    8u
praktijkopdrachten (min. 4) vervaardigen van eenvoudige werkstukken in hout    92u
bedrijfsspecifieke activiteiten    4u
moduleproef    8u

Totaal  136u

De cursist voorziet zelf een pakket aan basismateriaal.  Tijdens de eerste les zal de docent hier toelichting over verschaffen. 

Bij de inschrijving betaalt de cursist naast de inschrijvingsprijs, ook een voorschot op het verbruik van hout en andere grondstoffen.  Op het einde van het opleidingsjaar volgt er een definitieve afrekening, hierbij wordt rekening gehouden met het reeds betaalde voorschot.

  • Pelt

Voltijdse dagopleiding Schrijnwerker - meubelmaker

€1100.00 €909.09