Social Media Content Creator

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Social Media Content Creator

Doen, doen, doen! Ben je ondernemer, marketeer, communicatieverantwoordelijke, ... je kan niet anders dan zelf communiceren via social media. En die communicatie is snel en visueel: beeld eerst. Je hebt een goed oog, aanleg voor fotografie en video. Maar hoe kan je snel en effectief aan de slag? Wel: doen, doen, doen! Deze opleiding is om doeners zoals jij snel en gericht visuele content te laten maken.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Om je bedrijf of dienst in de kijker te zetten, is social media onmisbaar. Zelfpromotie op bestaande platformen is een budgetvriendelijke wijze van reclame maken. Met deze opleiding kan je snel aan de slag. Je leert de basisprincipes van fotografie en video, opdat je zelfzeker degelijke beelden kan maken. Het gaat vooruit, dus hou er rekening mee dat je thuis veel oefent. Een stukje marketing helpt je om een effectieve planning te maken. Praktijk en theorie komen samen in de laatste module, waar je content gaat maken voor de uiteenlopende kanalen - met copywriting tips.

BYOD (Bring Your Own device): je gaat volledig digitaal aan de slag. Een eigen laptop (PC of Mac) is een must om deze opleiding te volgen.
Je filmt en monteert zelfstandig, ook na de lesuren en buiten de campus. Dus: breng je eigen camera mee. Dat moet geen high-end toestel zijn. Dixit Youtuber Casey Neistat: 'de beste camera is die wat je op dat moment op zak hebt'. Met een goede smartphone kan je al wat, maar kijk zeker ook eens naar specifieke digitale toestellen voor klein multimediagebruik, zoals een Sony ZV E10. Vergeet geen geheugenkaarten om je werk op te slaan.

Als backup voorzien we op de T2-campus iMacs en enkele camerasets- enkel voor filmen en monteren onder begeleiding van onze docenten. Heb je vragen over materiaal? Laat het ons weten.

Grote en kleine ondernemers, marketeers, grafisch vormgevers, communicatieverantwoordelijken, sales... iedereen die via social media hoofdzakelijk visuele communicatie wil voeren.
Voorkennis in fotografie of video is meegenomen, want het gaat aan een strak tempo vooruit.

Digitale fotografie en video voor social media (13 sessies)
- Fotografie voor social media
- Fotobewerking software
- Video voor social media
- Videobewerking software

Media & campagne planning (6 sessies)
- Mediamix modellen
- Communicatiematrix
- Contentmatrix

Multimedia Content Creatie (13 sessies)
- Contenttypes en mediakanalen
- Initiatie copywriting
- Audiovisuele contentcreatie

Eindproef Social Media Content Creator (1 sessie)

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.