JBC wil elke medewerker laten groeien

6 jaar 4 maanden geleden

Modebedrijf JBC uit Houthalen werkte al verschillende keren samen met SYNTRA. Deze keer koos het voor een opleidingsaanbod op maat, specifiek ontworpen volgens de behoeften van JBC.

Dit najaar volgen enkele van onze medewerkers cursussen time management en innovatief denken - Anouk Steyaert, HR consultant bij JBC.

Investeren

“Eerder kozen we opleidingen uit het open aanbod van SYNTRA, dus de dag- en avondopleidingen die SYNTRA aanbiedt. Medewerkers van ons hebben bijvoorbeeld al een avondopleiding time management gevolgd. Nu is het de eerste keer dat we bedrijfsopleidingen hebben laten ontwikkelen. Dus voor ons is dit eigenlijk een testjaar, we willen zien of deze opleidingen passen in onze bedrijfscultuur. Van elke afdeling binnen JBC neemt er een medewerker deel. Voor ons is dit belangrijk omdat we elke werknemer willen laten groeien, want hun persoonlijke groei draagt bij tot de groei van ons bedrijf.” Investeren in interne opleidingen, ondanks de nood aan besparingen vanwege de crisis? De beste beslissing die een bedrijf kan maken.

Ontwikkelingsplan

“JBC is een heel dynamisch bedrijf, we willen groter worden en onze mensen spelen hierin een cruciale rol. Het zijn namelijk onze mensen die ons bedrijf doen groeien. Mensen opleiden zodat we efficiënter zijn, dat is ons antwoord op de crisis. Tegen 2015 wil het bedrijf voor elke medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen. Stilstaan willen we niet. En onze mensen willen daarin meegaan.”

SYNTRA Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SYNTRA Limburg

Naar alle artikels
Artikel

Instant succes: 10 tips voor het starten van een online fashionshop

Event

Mode-expo

Onze docenten en cursisten van de modeopleidingen hebben de handen uit de mouwen gestoken om een volledig nieuw concept op poten te zetten voor onze Modehappening.

Nieuws

Ingenieur Yves Willems is docent lingerie- en korsettenmaker

HASSELT - SYNTRA Hasselt heeft al een stevige ervaring opgebouwd met de opleiding Lingerie- en Korsettenmaker. Naast deze opleiding met de klemtoon op het functionele aspect start in september de nieuwe opleiding met de focus op modieuze designs: ontwerper lingerie en korsetterie.

Nieuws

Bouwkundig ingenieur ontwerpt perfecte beha

Vaak vallen vrouwen met een kleine of juist heel grote behamaat uit de boot. Onze docent (opleiding lingerie-korsettenmaker) Yves Willems helpt deze vrouwen uit de nood. Op vraag van het UZ Gasthuisberg ontwierpen bouwkundig ingenieur Yves Willems en zijn vrouw Petra een hele reeks nieuwe behamaten.

Een 20-tal nieuwe maten kwamen tot stand door analyse van de borstafmetingen van duizenden vrouwen. Yves en Petra kregen hierbij hulp van het innovatiecentrum, IWT en KULeuven.

Technisch zijn de beha's een groot succes. Ze verminderen de belasting van nek en schouders met maar liefst 70%. De commercialisatie was echter een heel ander paar mouwen. Traditionele lingeriewinkels willen het product niet verkopen omdat de winstmarges te klein zijn.

Gelukkig biedt het internet een oplossing en kunnen de klanten rechtstreeks bij Yves en Petra terecht op hun webwinkel.

Nieuws

Docente textielontwerper creëert wereldwijd collector's item

Docente Sofie Hermans (textielontwerper) pakt uit met babydraagdoeken voor Fashionista's. Sofie zorgt voor de dessins en Anna van den Bogert voor de ontwikkeling. Samen verkopen ze de geweven doeken via een online veiling.

Nieuws

Groot tekort aan schoenmakers