Egon Boffe deed alle ramen van Mas en het gerechtsgebouw in Hasselt

Ga naar alle opleidingen
Egon Boffe
Schrijnwerker

“Ik volgde verscheidene opleidingen bij SYNTRA, maar de opleiding brandwerend schrijnwerker was zonder twijfel de belangrijkste voor mij”, zegt Egon Boffé (43) uit Hasselt. Hij is zaakvoerder van LOCS, dat veertien werknemers telt en actief is in de sector van de slotenmakerij, staalconstructies en beveiligingstechnologieën.

Ga naar alle opleidingen

Egon Boffé was al begonnen met LOCS toen hij naar SYNTRA trok. “Ongeveer twintig jaar geleden begon ik als slotenmaker. Om mij te verdiepen in staal- en glasprojecten op maat, volgde ik de opleiding brandwerend schrijnwerker in avondopleiding. Dat was een belangrijke keuze voor de toekomst van het bedrijf. Toen ik die studie beëindigde, kreeg ik een Benor Atg. Dat label geeft de eindklant de garantie dat we het stalen brandwerend plaatsen volgens de regels van de kunst en de richtlijnen van de fabrikant.”

MAS

In 2008 kreeg Egon de vraag om werken uit te voeren in het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen. “De aannemer vond niemand die het brandwerend schrijnwerk mocht doen. Mede omdat weinig mensen in België daarvoor bevoegd zijn, werden wij gecontacteerd. We konden werken volledig uitvoeren. Absoluut dankzij SYNTRA. Zonder mijn getuigschrift was dat nooit mogelijk geweest.”

“Onlangs werken we in het nieuwe gerechtsgebouw in Hasselt, eerder ook in de Vooruit in Gent. Het is al een hele tijd geleden dat ik de opleiding volgde, maar bij jaarlijkse controles blijkt telkens opnieuw dat we in orde zijn met de regelgevingen. Dat geeft aan dat ik een goede basiskennis kreeg.”