Een goedbetaalde job zonder stress?

4 jaar 8 maanden geleden

Associeer jij een goedbetaalde job ook automatisch met veel stress,  hoge werkdruk en vervelende overuren? Dat hoeft niet per se, volgens de internationale financiële nieuwswebsite Businessinsider. Die publiceert jaarlijks een lijstje met de minst en meest stressy jobs van het moment. Wij zochten er 5 uit waar in ons land momenteel ook veel vraag naar is.

Koeltechnieker

Associeer jij een goedbetaalde job ook automatisch met veel stress,  hoge werkdruk en vervelende overuren? Dat hoeft niet per se, volgens de internationale financiële nieuwswebsite Businessinsider. Die publiceert jaarlijks een lijstje met de minst en meest stressy jobs van het moment. Wij zochten er 5 uit waar in ons land momenteel ook veel vraag naar is.

Installateur/Hersteller

Kan je een centrale verwarming of een ventilatiesysteem installeren en herstellen? Of elektrische apparatuur installeren, zoals een beveiligingssysteem? Dan ben je sowieso een gegeerd man of vrouw. Stress is hier niet echt aan de orde: je moet je tijd nemen om nauwkeurig te werk te gaan. 

Ingenieur

Ingenieurs: je hebt er in zeer veel soorten en ze zijn allemaal enorm gewild. Van bio- tot industrieel en burgerlijk ingenieur, bouwkundig en handelsingenieur. Wist je dat er ondertussen al ingenieurs gespecialiseerd in zonne-energie bestaan? Om ingenieur te worden, moet je uiteraard stevig studeren, maar je hebt nadien wel enorme werkzekerheid én een mooi salaris. En omdat je werkgever je niet graag kwijt wil, valt er meestal wel goed te onderhandelen over workload en aantal vakantiedagen.

Software ontwikkelaar

Als software engineer ontwikkel je software toepassingen en gespecialiseerde computerprogramma’s. Je moet dus sterk zijn in programmeren. De IT-sector staat overigens ook bekend voor haar ‘speelse’ werkomgevingen. Work hard, play hard, klinkt het dan. Ook aan de onderlinge sfeer tussen collega’s wordt hard gewerkt met spannende teambuildings.

Wetenschapper

Heb je een wiskundeknobbel? Zit er een economist in je? Ken je alle wetten van de fysica of hou je van data en statistieken? Als wetenschapper verzamel en analyseer je gegevens om o.a. verbeteringen te realiseren op het vlak van gezondheidszorg, landbouw, milieu, economie, technologie, materialen, astronomie, voedsel. Er zijn uiteraard kwaliteitseisen en je werkt ook wel met deadlines, maar die zijn zelden zo moordend als bijvoorbeeld in de media het geval is. 

Technisch controleur

Een technisch controleur inspecteert, controleert en certificeert industriële producten en technische installaties op veiligheidsnormen en -voorschriften. Hij of zij stelt vervolgens een controlerapport op. Ook deze job vraagt veel nauwkeurigheid. Beter goed dan snel, met andere woorden. Met een diploma secundair onderwijs kan je meestal al instappen in deze jobs.

Bron: www.vacature.com

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
online les syntra limburg
Nieuws

SYNTRA Limburg richt alle pijlen op online leren

Event

Young BIM Bouwkundig Tekenaars pitchen hun werk

Op woensdag 26 juni 2019 stellen de cursisten digitaal technisch tekenaars alsook de eerst afgestudeerden BIM bouwkundig tekenaars hun projecten voor aan juryleden, ondernemers, architecten en geïnteresseerden. Bouwaanvragen alsook 2D tekenwerk , 3D tekenwerk en visualisaties behoren tot zijn skills. 

Artikel

Blockchain in een digitale notendop

Veilig gegevens overdragen via internet is één van de grootste digitale uitdagingen. Dagelijks komen we in aanraking met het online raadplegen en uitwisselen van gegevens. Veilige en snelle betalingen, een transparante voedselketen met details over de oorsprong van het voedsel, medische gegevens vertrouwelijk raadplegen, data op een veilige manier delen tussen jouw apparaten… Blockchain kan een oplossing bieden in elk van deze gevallen, maar wat is blockchain eigenlijk?

Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU? 

Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

Artikel

De eerste officiële Blockchain-opleiding van Vlaanderen start in de T2-campus

De eerste gecertificeerde blockchain-developer training van Vlaanderen gaat binnenkort van start. Op 18 september 2018 organiseert SYNTRA Limburg samen met Accenture/TheLedger een niet te missen opleiding op dé nieuwe tech-hotspot van Limburg: onze T2-campus. In deze opleiding leer je een nuttige toepassing maken met behulp van blockchaintechnologie. Als opleidingscentrum dat voortdurend vernieuwt en innoveert, gelooft SYNTRA Limburg heel hard in dit verhaal: Blockchain is geen hype, maar heeft weldegelijk een toekomst! Bekijk ook zeker het filmpje van docent Karim Grini.

Nieuws

Een opleiding leidt tot professioneel succes